Rayan Bouhrouch naar FC Dordrecht

28-02-2017

 

ROOSENDAAL - Rayan Bouhrouch van RBC JO13 maakt volgend seizoen de overstap naar FC Dordrecht.

Op 4-jarige leeftijd begon Rayan met voetballen bij Alliance. Met zijn vader als trainer en zijn jongere broertje Nizar, voetballend in een lager team, was de familie Bouhrouch dus met regelmaat te vinden op de velden aan de Zundertseweg.

Na drie jaar bij Alliance te hebben gespeeld maakte hij de overstap naar de Rotterdamse club Sparta om daarna op 8-jarige leeftijd zich te mogen melden bij die andere club uit Rotterdam, Feyenoord. Hier heeft hij tot zijn 11e jaar gevoetbald. Dit is volgens Rayan wel de mooiste periode waar hij op terug kan kijken, gespeeld tegen Borussia Dortmund, Ajax, Everton en andere grote clubs uit Europa. Toernooien in Duitsland en verblijven bij een gastgezin, waar hij elke dag zelf mocht kiezen wat hij wilde eten, "want papa was er toch niet want die moest in een hotel slapen."

De volgende in het al imposante rijtje van deze jonge voetballer was Willem II uit Tilburg. Hier maakte hij twee seizoenen mee om daarna terug te keren naar Roosendaal en dit seizoen te spelen bij JO13 van RBC. In deze periode is hij opgemerkt door FC Dordrecht en uitgenodigd om een aantal stage trainingen te volgen. Hier is hij met ongeveer 20 spelers van overgebleven om de selectie te vormen voor het nieuwe seizoen 2017/2018. Op de woensdagen traint hij al in Dordrecht met deze definitieve selectie om zo een goede start te maken voor het nieuwe seizoen. Daarnaast neemt Rayan deel aan diversen activiteiten van de KNVB, dit hele seizoen wedstrijden gespeeld en volgend seizoen deel uitmakend van KNVB JO14 Zuid.

Waar Rayan bij Willem II op school zat, blijft hij nu zijn lessen volgen in Roosendaal bij het Norbertuscollege. Dit vraagt wel om een goede planning van zijn huiswerk en hij zit dan ook met regelmaat met leerwerk op de achterbank in de auto van zijn vader onderweg naar een training of wedstrijd. "Want," zo zegt Rayan, "profvoetballer is mijn grootste wens, maar ben mij ook bewust dat dit zo maar klaar kan zijn en dan heb ik ieder geval een diploma. Maar voor nu richt ik mij nog op het vervolg van de competitie bij RBC en van mijn voetbalavontuur die verder zal gaan in Dordrecht."