DVO '60 en RBC onderzoeken samenwerking

23-02-2017

 

ROOSENDAAL - DVO '60 en RBC onderzoeken momenteel de mogelijkheid tot samenwerking. De besturen van beide clubs zijn hierover al een tijd in gesprek met elkaar. Ook de gemeente Roosendaal is inmiddels hierbij betrokken.

In eerste instantie is gesproken over wat beide clubs voor elkaar zouden kunnen betekenen. Op basis van de certificering als Regionale Jeugdopleiding is RBC verplicht haar kennis te delen op lokaal en regionaal niveau ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van het voetbal. In dat kader wil RBC DVO '60 graag ondersteunen op voetbaltechnisch gebied. Daarnaast kwam ook het gebruik van Sportpark Hulsdonk door RBC ter sprake. DVO '60 is in principe bereid een trainingsveld aan RBC ter beschikking te stellen en RBC incidenteel wedstrijden te laten spelen op zaterdag bij overcapaciteit van het Herstaco Stadion. Uitgangspunt hierbij is dat DVO '60 geen hinder ondervindt van de aanwezigheid van RBC.

Om het gebruik van Sportpark Hulsdonk door RBC mogelijk te maken, zijn beide clubs met de gemeente in gesprek om de trainingsaccommodatie bij DVO '60 uit te breiden met een kunstgrasveld en een lichtinstallatie voor het hoofdveld.