Eerste competitiewedstrijd in het Herstaco Stadion

12-09-2013

 

Op 15 juni 2011 werd de BVO RBC Roosendaal definitief failliet verklaard en verloor Roosendaal een instituut. Een dag later werden de eerste plannen op papier gezet om te komen tot een herstart van RBC. Na maanden van hard werken achter de schermen werd op 2 december 2011 de vereniging RBC bij notariële akte opgericht. Dit feit werd een week later gevierd met een  oprichtingsfeest. De club kende toen 111 leden, 10 ambassadeurs en een tiental sponsoren.

In de eerste maanden van 2012 is lang gezocht naar en onderhandeld over een speellocatie. Uiteindelijk bleek die niet beschikbaar in Roosendaal zelf. Dankzij de steun van Rimboe en FC Moerstraten kon RBC met een eerste elftal en twee jeugdteams ingeschreven worden voor de competitie 2012 – 2013. Wel diende de club helemaal onderaan te beginnen in de 5e klasse van district Zuid I van de KNVB.

Het werd meteen een zeer succesvol eerste seizoen waarin het eerste elftal via een kampioenschap promotie naar de 4e klasse wist te bewerkstelligen; D1 werd kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde daardoor naar de 2e divisie; tevens wist dit team ook de beker te winnen. De spelers van D2 herstelden zich knap na een slechte start en eindigeden in de middenmoot. Belangrijker dan de resultaten was het feit dat verreweg de meeste spelers een grote persoonlijke progressie geboekt hebben. Twee van onze spelers zijn intussen opgenomen in de voetbalopleiding van NAC Breda. Ook andere clubs uit het betaald voetbal hebben ontdekt dat de opleiding van RBC als vanouds goed in elkaar steekt. Voor het seizoen 2013 – 2014 is de voetbalopleiding uitgebreid naar vijf teams: U15 (C1), U14 (C2), U13 (D1), U12 (D2) en U11 (E1, maar speelt als D3).

In mei werd bekend dat dhr. Paul Hermsen van Herstaco B.V. interesse had om het stadion te kopen van de gemeente en RBC de gelegenheid wilde geven om daarin te gaan trainen en voetballen. Begin juni werd de koopovereenkomst definitief gesloten. Vanaf 12 augustus wordt er door de teams van RBC getraind en gevoetbald in het Herstaco Stadion. Op zaterdag 24 augustus speelde het eerste elftal de eerste officiële wedstrijd voor de beker tegen Barça uit Breda. De wedstrijd, die werd bijgewoond door ruim 400 toeschouwers en ook nogal wat persmensen, eindigde in een eclatante overwinning van 7 – 2.

Op zondag 15 september speelt RBC de eerste competitiewedstrijd in het Herstaco Stadion. Tegenstander is dan Gloria UC uit Baarle-Nassau. Daarom nodigen we alle oud-spelers, -bestuursleden, -vrijwilligers, -kader en iedereen die RBC een warm hart toedraagt uit voor deze wedstrijd. Voorafgaand aan de aftrap zullen de spelers en de technische staf gepresenteerd worden. Voor de hoofdtribune is een stand waar u informatie kunt krijgen over het lidmaatschap van RBC, vrijwilligerswerk, sponsoring en archiefmateriaal.

De toegang is gratis. Wij hopen en rekenen op een grote opkomst omdat we gemerkt hebben dat RBC weer echt leeft in Roosendaal en omstreken. Het bestuur heet iedereen van harte welkom. We vertrouwen erop dat de sportieve aanmoedigingen en liederen weer als vanouds van de tribunes zullen rollen.