RBC in blessuretijd langs Noordhoek

05-02-2017

 

NOORDHOEK - RBC heeft op de valreep de overwinning weten veilig te stellen op bezoek bij Noordhoek. In het gelijknamige dorp leek de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen zich lange tijd vast te bijten op de defensie van de gastheer, maar na ingrijpen van de RBC-hoofdtrainer werden alsnog drie punten aan het totaal toegevoegd. De Roosendalers wonnen met 1-3 en zagen ODIO Alliance op een 2-2 gelijkspel houden. Door het gelijke spel van Alliance staat RBC nu vier punten voor op de stadsgenoot.

RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Anwar Tarfit en Mike Schalk mochten weer aan de aftrap verschijnen. Thom van Unen en Jari Voeten moesten plaatsmaken voor beide spelers. Jovanni van Nijnatten mocht weer in de punt starten. Kevin van Andel mocht ook weer in de basis beginnen.

Op een zeer slechte grasveld opende RBC zwak. In een te laag tempo werd geprobeerd de defensie te breken. Dat lukte maar mondjesmaat. Van Andel werd weinig in het spel betrokken, alleen over de linkerflank met Tarfit en Ramon Krijnen werden de Roosendalers gevaarlijk. Een duidelijke handsbal na een voorzet van Tarfit werd over het hoofd gezien en Van Andel zag een vrije trap in de handen van de keeper verdwijnen.

Achterin bleek RBC ook niet al te zeker. Krijnen verloor veel persoonlijke duels van de snelle rechtsbuiten van Noordhoek en leverde veel ballen in. Dat werd de Roosendalers uiteindelijk ook fataal. Via de rechterkant werd, na balverlies, de bal voorgegeven die goed binnen geknikt werd, 1-0. Voor de rust kwam RBC nog wel op gelijke hoogte. Na een goede steekpass van Lars de Voogd werd Tarfit vrij voor de keeper gezet. De snelle buitenspeler stond eigenlijk buitenspel, maar de grensrechter van Noordhoek had zo vaak foutief gevlagd dat hem dat nu fataal werd. De meegelopen Van Andel schoot de gelijkmaker op aangeven van Tarfit op het scorebord (zie foto).

Vlak voor rust had RBC op voorsprong moeten komen. Van Nijnatten kwam alleen voor de keeper, maar tikte de bal te ver voor zich uit en de goed uitgekomen keeper kon de bal van zijn voeten plukken.

In de tweede helft werd het veldspel van RBC niet veel beter. Echte kansen werden er niet gecreëerd. Uit de tweede lijn schoot De Voogd net langs de verkeerde kant van de paal en Zajko Skobalj zag een schot net gekeerd worden. Ook Noordhoek kreeg enkele mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. De goede voorzetten vanaf rechts konden telkens bij de tweede paal onschadelijk gemaakt. De tijd begon voor RBC te dringen, maar pas in de absolute slotfase trokken de Roosendalers het duel naar zich toe. Eerst kreeg een speler van Noordhoek een rode kaart na twee keer geel. De speler had geen enkele intentie om de bal te spelen en duwde De Voogd tegen de vlakte. Door de man meer situatie werd Noordhoek nog meer gedwongen tot verdedigen. RBC voerde de druk verder op.

Nadat Noordhoek met tien man kwam te staan dirigeerde Mathijssen Pieter naar voren. De Voogd moest van achteren de verdediging gaan leiden. Via de linkerkant produceerde Krijnen een aantal goede voorzetten, maar de vele verdedigers van Noordhoek waren de RBC-aanvallers de baas. Vanuit een corner kwam de Roosendaalse ploeg wél op voorsprong. De bal kwam bij een afgeslagen hoekschop terecht bij Van Andel die met een pegel de paal raakte. De bal werd vanuit de tweede lijn opnieuw erin gepompt en Pieter wist met een achterwaartse kopbal de 1-2 binnen te koppen.

De winst was daarmee nog allerminst zeker. Pieter werd weer naar achteren gezet en de ingebrachte Dennis Wilting moest met zijn lengte ook zoveel mogelijk de neerdalende vuurpijlen vanuit de lucht met het hoofd weg zien te werken. Diep in de blessuretijd kreeg Noordhoek nog een corner waarbij ook de keeper mee naar voren ging. RBC kon de bal snel wegwerken en Van Andel werd van eigen helft gelanceerd om de zege veilig te stellen. Kefchenko liep z'n enige bewaker eruit en kon voor een leeg goal simpel zijn tweede van de middag noteren, 1-3.

Door de overwinning en het gelijke spel van Alliance tegen ODIO (2-2) heeft RBC de koppositie nu stevig in handen. Met nog elf duels op het programma leidt de ploeg van Mathijssen de 4e klasse B met vier punten voorsprong op haar naaste belager Alliance. (Foto: Arthur Verbraak)

Noordhoek - RBC 1-3 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Ramon Krijnen; Lard de Voogd, Sebastian Verhulst (Thom van Unen), Zajko Skobalj; Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten (Jari Voeten), Anwar Tarfit (Dennis Wilting)

Scoreverloop: 1-0 teg., 1-1 Kevin van Andel, 1-2 Gino Pieter, 1-3 Kevin van Andel

Scheidsrechter: A.P.P.M. Mathon