RBC sluit oefencampagne af met gelijkspel

22-01-2017

 

ROOSENDAAL - RBC heeft haar voorbereiding op de tweede seizoenshelft afgesloten met een gelijkspel. In het eigen Herstaco Stadion werd zondag tweedeklasser Zundert op 2-2 gehouden. De Roosendalers kwamen twee maal op voorsprong, maar in de slotfase werd de druk van de ploeg uit het gelijknamige dorp te groot.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen begon zonder Anwar Tarfit en Kevin van Andel aan de wedstrijd. Redouan el Allaoui was ook niet present. Jari Voeten was in tegenstelling tot afgelopen dinsdag wel aanwezig. Hij begon ook meteen in de basisopstelling.

De wedstrijd begon wat afwachtend. Beide clubs creëerden geen kansen. Zundert was voetballend wel de betere van de twee en dook ook gevaarlijk op via de zijkanten. Opvallend was dat de verdediging van RBC gemakkelijk overeind bleef. In de voorgaande oefenduels ging er veel mis achterin, maar daar was deze wedstrijd geen sprake meer van.

Na het eerste kwartier kwam RBC beter in de wedstrijd. Via een aantal schijven kwam Ramon Krijnen via de linkerkant alleen voor de keeper. Zijn lob was echter te hoog. Jovanni Van Nijnatten kwam daarna op rechts goed door, maar vond de keeper op zijn weg. Via een strafschop kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Jari Voeten werd onreglementair tegen de vlakte gewerkt. Van Nijnatten schoot de penalty binnen, 1-0.

RBC leek de rust te gaan halen met de voorsprong, maar vlak voor het rustsignaal kwam Zundert toch op gelijke hoogte. Via de rechterkant werd de rechtsbuiten van Zundert aangespeeld die hard diagonaal binnenschoot.

In de tweede helft kwamen de Roosendalers goed uit de startblokken. Via een vrije trap kwam RBC weer op voorsprong. Krijnen wist via de muur een doelpunt te forceren. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Zundert steeds meer het heft in handen. De Roosendalers hadden vooral het laatste kwartier de handen vol aan de rood-zwarten. Doelman Thierry Aarts kon een aantal keer redding bieden op afstandsschoten, en ook het centrum van de verdediging kon veel voorzetten van de zijkanten eruit halen. Vlak voor tijd schoot Zundert alsnog de verdiende gelijkmaker binnen. In de blessuretijd leek RBC de overwinning binnen te slepen, maar Van Nijnatten zag zijn kopbal op de lat gaan.

RBC - Zundert 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 1-0 Jovanni van Nijnatten; 1-1 teg.; 2-1 Ramon Krijnen; 2-2 teg.

Scheidsrechter: J. Brummer