Slechts 1 duel ging door

14-01-2017

STEENBERGEN - Vandaag werden bijna alle wedstrijden bij de jeugd afgelast. Alleen RBC JO10 kwam binnen de lijnen. Zij speelden in Steenbergen en wonnen met 1-8. Een verslag van Charel Habets:

Het was koud en een waterig zonnetje scheen in Steenbergen op een dag dat nagenoeg alle wedstrijden waren afgelast. RBC JO10 dus niet, een oefenwedstrijd uit tegen Steenbergen JO10 stond op het programma.

Door ziekte en afspraken was de groep al een beetje uitgedund. De spelers die overbleven waren keeper Shendell, achterhoede: Samir, Mike, Shendell, middenveld. Damian, Jordan en Anouar en in de spits: Mohamed en Johan. Johan was de aanvoerder en begon als reserve. Wel veel doorwisselen was de afspraak. De boodschap van trainer Jovanni was duidelijk: Achterhoede spelers blijven achter! Middenveld spelers gaan met het spel op en neer en zullen dus mee aanvallen, maar ook mee verdedigen! In de spits blijf je ook vechten bij balverlies!

De eerste helft begon met goed positie spel en een aanvallend team waar de tegenstander geen raad mee wist. Jordan stond op het punt gewisseld te worden, maar maakte toch de 0-1 via een aanval die begon bij Anouar. Die speelde de bal door naar Mo en Jordan maakte het karwei af op rechts. Steenbergen kwam wel op de helft van RBC, maar de boodschap was duidelijk: mee verdedigen als je balverlies lijdt. En dan stonden altijd nog Mike en Samir elke aanval tegen te houden. De boys bleven bij de les en er volgden enkele corners op het doel van Steenbergen. In de 18e minuut volgde een heerlijke combinatie die begon bij Johan en via Anouar werd Damian aangespeeld, die op de keeper schoot. Die keeper had genoeg te doen en een minuut later passeerde Anouar hem via een schot in de verre hoek: 0-2. Het was bijna rust, maar ze wilden geen gas terug nemen en als Mo weer op de keeper schoot liet die de bal alsnog uit zijn handen rollen: 0-3. De rust werd ingegaan met 0-4 toen Jordan op een assist van Johan scoorde.

Even rust en tijd voor siroop. Het publiek stond zichtbaar te genieten van het vertoonde spel. En intussen werd steeds gewisseld met de speler, die reserve stond. Dus begonnen de boys met Anouar op de bank. De tegenstander zag het oranje weer steeds op hun helft. Er werd goed gevoetbald door beide teams. Door de werklust van onze boys kwamen de spelers van Steenbergen niet gevaarlijk voor het doel van Shendell, die koude voeten kreeg. In de 35e minuut viel de 0-5 toen Jordan met een assist Mo bereikte, die goed afwerkte. Omdat Johan de bal sterk aan de voeten hield bij de achterlijn van Steenbergen werd er weer een corner verdiend. Uit die corner haalde Damian vanaf links heerlijk uit en passeerde de keeper: 0-6. In de 40e minuut was er weer een corner en Damian werkte mooi af met een volley en was het 0-7. De tegenstander kreeg dan toch ook kansen, maar dan was er ook nog Shendell, die van een  aanvallende tegenstander goed de bal afstopte. In de laatste minuut werd er dan toch gescoord toen er toch een keer een speler van Steenbergen vrij liep en naar het doel kon gaan. Nu scoorde de aanvaller wel en was het 1-7. Na aftrap was er dan toch nog een minuutje toegevoegd aan de speeltijd en liet Johan zien, dat hij het scoren niet verleerd was. Op een assist van Damian kwam hij goed voor de goal en met een gemikt schot maakte hij de eindstand: 1-8 voor de boys.

Al bij al een goed resultaat en volgende week is er weer een vriendschappelijke wedstrijd. Daarna begint de competitie weer. Vandaag heeft het team strijdlust laten zien. Trainer Jovanni was erg tevreden en zeker het goede spel deed hem veel plezier.