RBC JO9 winterkampioen

17-12-2016

 

ROOSENDAAL - RBC JO9 speelde vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de 2e bekerronde werd DSE JO9 met maar liefst 10-0 verslagen. De competitie werd al eerder tijdelijk afgesloten. In de Hoofdklasse 01 kroonde het team van trainer Gommy Nooijens zich tot winterkampioen. Teammanager Willy Heeren blikt terug op de eerste seizoenshelft:

Nadat onze jongens de eerste 4 wedstrijden met mooie resultaten hadden afgesloten, stond 15 oktober de kraker (nr. 1 Unitas '30 JO9 tegen nr. 2 RBC JO9) op het programma. In deze wedstrijd lieten beide ploegen zien waarom ze bovenin stonden. RBC had langere tijd het betere van het spel, maar kon het helaas niet omzetten in doelpunten. Wel kreeg RBC 3 mooie kansen. Unitas '30 kon er geen enkele uitgespeelde kans tegenover zetten. Het resultaat was derhalve de brilstand 0-0, een zeldzaamheid in het jeugdvoetbal bij JO9. Hierdoor bleven we wel (fictief) op de 2e plaats staan. Dit was echter van zeer korte duur, want toen
wij de week erna Vlissingen thuis met 4-0 versloegen, bleef Unitas '30 uit bij Zeelandia-Middelburg steken op 4-4. Vanaf dat moment namen wij de koppositie over. Onze jongens kregen hier extra motivatie van en in de weken erna werd uit gewonnen van Kloetinge met 3-9 en uit van HVV '24 met 0-11, waar wij een mooie voetbalshow op de bevroren mat legde. Nicole Huijbregts heeft van deze wedstrijd een zeer mooi filmpje gemaakt, waarin goed te zien was, dat onze boys een hoog niveau kunnen halen als alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Hierna kregen wij de lastige uitwedstrijd tegen Roosendaal, waarbij wij pas op slag van rust wisten te scoren. In deze wedstrijd werd het krachtsverschil uiteindelijk bepaald op 0-5. Vervolgens kwam de zware thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg aan bod, welke wedstrijd wij af moesten werken bij Rimboe te Wouwse Plantage. Ook hier lieten wij zien de baas in “eigen” huis te zijn en wonnen we met 5-0.

Vervolgens weer een verre uitwedstrijd naar Vlissingen in het sinterklaasweekend waar de aftrap om 8.45 uur al plaats had. Dit was erg vroeg, maar dit heeft onze jongens er niet van weerhouden om de beste eerste 5 minuten van het seizoen aan te tekenen, door toen al met 0-3 voor te staan. 3 vloeiende aanvallen en 3 mooie doelpunten. Het verval in de wedstrijd was wel te zien, maar zo kun je ook goed constateren dat voetbalontwikkeling met ups en downs gepaard gaat. Deze wedstrijd wonnen we overigens wel met ruime cijfers 2-6.

10 december mochten we dan thuis aantreden tegen MOC '17 die op dat moment op positie 3 stond. De 2 weken hiervoor moesten wij ook iedere keer tegen de nummer 3, die dan vervolgens door verliespartij tegen onze ongenaakbare jongens weer van stuivertje wisselden met de andere teams die dichtbij stonden.
Ook deze wedstrijd werd gewonnen en wel met de cijfers 4-0 waardoor RBC JO9 zich “winterkampioen” mag noemen. Een unieke prestatie!

RBC JO9 staat na 12 gespeelde wedstrijden op 34 punten en Unitas '30 volgt op de voet en staat daar maar 2 punten onder. Het gat met de nummer 3 bedraagt inmiddels al 16 punten, waardoor RBC en Unitas '30 in het voorjaar uit zullen gaan maken wie er kampioen gaat worden van deze competitie in de Hoofdklasse. Ons doelsaldo is 61 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen. Wij hebben 8 wedstrijden de nul gehouden, hetgeen een superknappe prestatie is! Ook onze voorhoede weet het net goed te vinden en scoren gemiddeld 5x per wedstrijd. Chapeau jongens ga zo door en op naar het KAMPIOENSCHAP!!

Hierbij willen wij alle trainers, begeleiding, ouders en uiteraard sponsors bedanken voor hun support en inzet bij de trainingen en wedstrijden van de eerste seizoenshelft!!