Boek over 105 jaar historie RBC

06-12-2016

 

ROOSENDAAL - RBC heeft schrijver Eddy Janssen verzocht een boek te schrijven over de historie van de club. Het boek komt volgend jaar november uit.

Eigenlijk was het de bedoeling dat er een boek zou worden uitgebracht bij het 100-jarig bestaan van RBC, maar door het faillissement in 2011 ging dat niet door. Het bestuur van RBC wil dat volgend jaar - als RBC 105 jaar bestaat - alsnog recht wordt gedaan aan de wens om de rijke historie van de club op papier te zetten.

Het boek verhaalt niet alleen op chronologische wijze de geschiedenis van RBC, maar wordt tevens opgeluisterd met verhalen over en interviews met oud-spelers en -trainers, statistieken en foto's. In het boek zit ook een dvd met foto's en filmbeelden. Het boek wordt 260 pagina's dik en gaat € 14,95 kosten.

De voorinschrijving voor het boek is inmiddels geopend. U kunt daarvoor een e-mail sturen naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

De laatste keer dat er een boek uitkwam over RBC was in 1987. Dit boek werd uitgebracht bij het 75-jarig bestaan en werd geschreven door Theo Coumans. (Op de foto: een teamfoto uit het seizoen 1918-1919, toen nog Excelsior en in het blauw-zwart)