• Tijd: 18:00
  • Type: Vriendschappelijk
  • Uitslag: 6 - 5
  • Verslaggever: Jan-Willem Kuijten

Vandaag was het dan eindelijk zo ver voor de nieuwe groep van RBC J08 om hun 1ste wedstrijd te spelen.

De trainer had afgesproken dat iedereen om 17.20 aanwezig moest zijn op sportpark De Doelen van Cluzona, toen iedereen er was kreeg iedereen een RBC tenue om aan te doen en tegelijkertijd werden ook de trolly’s  uitgedeeld die gesponsord zijn door ( Aaron & Anique ) dank jullie wel namens de spelertjes.

Wij waren helaas niet helemaal compleet vandaag want Phellon was lekker op vakantie.

De volgende jongens waren er vandaag om een mooie resultaat weg te zetten tegen een sterke Baronie die in de competitie afgelopen seizoen de oude j08 team hadden verslagen met hoge cijfers.

1ste helft begon om 18.00

Baronie trapt af en binnen 30 seconden kwam er een kans voor RBC, de actie van Ray ging helaas net naast het doel. Even later in de 1ste minuut kwam Hamza door langs de zijlijn en gaf een mooie voorzet die net naast werd gekopt door Ray, even ging het spel meer op het middenveld zich begeven tot in de 3e minuut Ray langs de zijlijn een mooie voorzet gaf, en Dani D hem beheerst binnen schoot. DOELPUNT RBC 1-0.
In de 5e minuut kreeg Baronie een kansje, alleen ging het schot naast het doel. Na een goede uittrap van Quinn kwam de bal bij Hamza die neergehaald werd en kreeg daarvoor een Penalty. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot netjes de 2-0 in het doel. Daarna was de wedstrijd in evenwicht. Baronie ging iets anders spelen en kregen ook beetje grip terug in deze wedstrijd dat resulteerde in de 9e minuut dat Baronie de 2-1 kon scoren.
Na de aftrap werd het spel vaak op het middenveld gespeeld maar in de 11e minuut kwam Baronie er gevaarlijk uit en kregen ze een super grote kans maar onze keeper Quinn maakte een mooie redding.  RBC kreeg gelijk daarna een grote kans, alleen het schot van Ray werd tegen gehouden door de keeper van Baronie.
In de 14e minuut kreeg RBC weer één grote kans, alleen ging het schot van Ray dit keer hard tegen de paal aan. Nog geen minuut later in de 15e minuut kwam RBC in actie -door goed samen spel voor het doel- Benjamin  schoot op het doel maar de keeper kon nog net redding brengen.
Baronie kreeg weer iets vertrouwen en dat kon je zien in de 17e minuut. Ze  kregen een grote kans alleen Quinn stond in de weg met een mooie redding.
RBC ging in de aanval in de 18e minuut en met goed overspelen, konden ze voor het doel komen. De bal kwam bij Ray en die twijfelde niet en scoorde een DOELPUNT 3-1 voor RBC.
Na de aftrap van Baronie kregen onze jongens snel weer de bal en in de 19e minuut kreeg Benjamin een grote kans alleen werd deze tegen gehouden door de keeper die niet twijfelde en gelijk een lange bal naar voren geeft en zo kreeg Baronie nog een grote kans in de 20ste minuut alleen werd deze ook tegen gehouden door een mooie reflex van Quinn.

Kort na deze actie floot de scheidrechter af voor de rust en konden de jongens even wat gaan drinken en een kort overleg hebben met de trainer.

2e helft begon om 18.30.

RBC mocht aftrappen, de eerste paar minuten ging het spel op en neer maar kwamen de ploegen niet in de buurt van beide keepers.
In de 24ste minuut nam Liyaam razendsnel de bal aan en kreeg een grote kans, alleen deze ging via de paal naast het doel.
In de 25ste  minuut  had Baronie een grote kans, maar stond op de goede plek en hield de bal tegen.
Nog geen minuut later in de 26ste minuut kwam Baronie met 2 spelers op Quinn af. Quinn twijfelde niet en met een mooie duik op de bal kon hij de paas onderscheppen.
Daarna ging de wedstrijd even heen en weer op het middenveld en door een klein foutje van Baronie kreeg Liam een grote kans, alleen stond de keeper in de weg.
Gelijk daarna kreeg Baronie een kans die onhoudbaar was en zo werd het 3-2.
Na de aftrap gingen onze jongens gelijk op jacht naar een doelpunt en die kwam er ook in de 31ste minuut. Het was Hamza die niet twijfelde en de bal van veraf binnen schoot. DOELPUNT 4-2 voor RBC.
Gelijk naar de aftrap van Baronie pakte Ray de bal af,  en liet het netje trillen. DOELPUNT 5-2 voor RBC.
Baronie trapt slordig af en werd onderschept door onze spelers die met mooi samenspel de bal bij Dani B kreeg. In de 33ste  minuut een schot op doel, helaas kwam de bal op de lat terecht.
In de 35e minuut kreeg Baronie een grote kans en werd netjes afgemaakt door hun met 5-3.
Het spel van beide teams werd een beetje steviger en de duels werden wat feller.
In de 37ste minuut kreeg Baronie een Penalty. Deze werd genomen, maar ging naast het doel.
Een minuut later in de 38ste minuut was het wel raak voor Baronie, na een mooie vrijetrap scoorde hun de 5-4.
Gelijk na de aftrap van onze jongens gingen wij in de aanval en dat resulteerde in de 39ste minuut in een mooie DOELPUNT door verdediger Ray. Hij wist met een klein tikje de bal in het doel te krijgen. 6-4 voor RBC.
In de 40ste minuut kreeg Baronie drie kansen, de eerste twee werden tegen gehouden door Quinn maar op het laatste schot had hij geen antwoord dus werd de score 6-5.

Kort na het doelpunt van Baronie floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en gingen wij nog penalty’s nemen.

Penalty serie:  Baronie mocht beginnen.