In de eerste 10 minuten scoorde RBC een keer en de doelpunt maker was:
Dani D kreeg een mogelijkheid, alleen pakte de keeper de bal.
Ray schoot op het doel, jammer want de keeper wist de bal nog te keren.
Na 20 minuten was de stand 1-2.
Dani D testte de keeper weer uit, maar kon de bal weer tegen houden.
0-2 Dani D
Ray zag de keeper te ver voor zijn doel staan en schoot hoog. Hij kon hem nog net aanraken en corner verwerken.
Ray kreeg nog een kans om te scoren, maar de keeper kon redding brengen.
Unitas kwam er gevaarlijk uit en schoot op het doel Quinn kon redding brengen.
1-2 Unitas

De scheidrechter floot af voor de rust en zo konden de jongens even wat gaan drinken en een kort overleg hebben met de trainer.

2e helft begon om 09.00
Na de rust begon RBC weer sterk aan de 2e helft, en binnen 30 minuten was de stand 2-3 voor RBC score verloop was alsvolgt:
Ray ging alleen op de keeper af en die wist nog net redding te brengen met zijn benen.
1-3 Ray
Dani D schoot net naast het doel.
Halverwege de tweede helft raakte Liam geblesseerd aan zijn been en moest even naar de kant. We gingen met 5 spelers verder tegen 6 spelers van Unitas.
Ray kreeg door een slechte uittrap van de keeper de bal, schoot op het doel maar de bal ging net naast.
Dani D kwam door een goede actie door de verdediging heen die al heel de wedstrijd aan het schoppen waren, en zijn schot ging net naast het doel.
2-3 Unitas
In de volgende 10 minuten van het laatste blok ging RBC vol voor de winst al waren onze jongens helemaal op door het koude weer. RBC kreeg steeds meer kansen alleen wilde de bal niet in het doel gaan, en je weet: als je zelf niet scoort dan valt die aan de andere kant en zo maakte Unitas de stand gelijk.
3-3 Unitas.
Na de gelijkmaker kregen onze jongens nog twee handen vol kansen, helaas wilde de bal niet in het doel. Unitas kreeg de bal in de laatste minuut en scoorde zo de winnende doelpunt 4-3.

Jongens jullie hebben echt super goed gewerkt en als team alles gegeven om deze wedstrijd uit te kunnen spelen. Volgende week nog een kans om kampioen te worden.

Kort na deze actie van RBC floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en hebben wij als trainers van RBC besloten geen Penalty’s meer te nemen omdat het gewoon te koud was.

UITSLAG: 4-3 UNITAS’30 J08-1 TEGEN RBC  J08