• Verslaggever: Jan-willem kuijten

een oefenwedstrijd FEYENOORD J08-2 TEGEN RBC  J08

Vandaag staat er een oefenwedstrijd voor onze jongens op het programma.

De trainer had afgesproken dat iedereen om 08.00 aanwezig moest zijn bij Sportpark Varkenoord, we mochten gelijk door naar de kleedkamers.
De volgende jongens waren er vandaag om een mooi resultaat weg te zetten tegen Feyenoord J08-2.

1ste helft begon om 08.30
1ste minuut kreeg Liyaam de bal aangespeeld en schoot gelijk op het doel maar de keeper pakte de bal.
2e minuut kwam RBC op een vroege voorsprong door een mooie doelpunt van Ray 0-1.
3e minuut kreeg Ray een mogelijkheid om de 0-2 te scoren alleen maakte de keeper van Feyenoord een mooie redding.
Van minuut vier tot minuut negen ging de wedstrijd op en neer maar kwamen er geen kansen voor beide teams dus je kon wel zeggen dat dat erg aan elkaar gewaagd waren.
10e minuut kwam Feyenoord gevaarlijk voor het doel maar was het onze keeper Quinn die met een mooie duik in de linker hoek de bal tegen kon houden.
11e minuut kreeg Dani D de bal maar zijn schot ging net naast het doel.
12e minuut kwam Feyenoord op een 1-1.
14e minuut was het Ray die de bal kreeg, hij zag alleen net zijn schot geblokt worden door een verdediger van Feyenoord.
16e minnut kwam RBC weer op een voorsprong door een mooie steekpass van Liyaam, de bal kwam terecht bij Dani D en schoot beheerst in het doel. 1-2.
17e minuut kreeg Dani D een mogelijkheid om de score nog groter te maken alleen raakte hij de bal niet goed en ging de bal net naast.

Kort na deze actie floot de scheidrechter af voor de rust en konden de jongens even wat gaan drinken en een kort overleg hebben met de trainer.

2e helft begon om 09.00
23ste minuut komt Feyenoord terug in de wedstrijd door de 2-2 te scoren.
24ste minuut was het Ray die de bal afpakte van de verdediger van Feyenoord, en schoot op het doel. De keeper kon maar net een redding maken.
26ste minuut een corner van Ray komt bij Liyaam terecht en schoot de bal op de paal.
28ste minuut komt Feyenoord voor het eerst op voorsprong 3-2.
29ste minuut de jongens gaven even teveel ruimte weg en daar profiteerde Feyenoord van en scoorde de 4-2.
31ste minuut kreeg Phellon de bal en schoot op het doel, de keeper kon de bal nog net voor de lijn pakken.
35ste minuut was het Ray die er met snelheid voorbij de Feyenoord verdediging gaat, komt vervolgens alleen voor de keeper te staan. Helaas pakte de keeper de bal net voordat Ray wilt gaan schieten.
36ste minuut door goed doorjagen op de keeper van Feyenoord maakt Dani D de aansluitingstreffer voor RBC 4-3.
38ste minuut kwam Feyenoord er gevaarlijk uit, de spits kwam alleen op onze keeper Quinn af.                                                                               Quinn bleef goed naar de bal kijken en pakte de bal voor de voeten af.
39ste minuut was het Liyaam die een doelpoging had maar de keeper pakte de bal.
39ste minuut kreeg RBC nog een mooie kans om de gelijkmaker te maken maar de keeper pakte weer de bal.
40ste minuut door mooi positie spel komt RBC door de verdediging van Feyenoord, en de bal komt bij Ray die de bal net niet goed kon raken. De keeper pakt de bal.
40ste minuut schiet de keeper van Feyenoord de bal naar voren en komt voor de voeten van de spits. Deze scoort de 5-3.

Kort na deze actie van Feyenoord floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en gingen wij nog penalty’s nemen.

Penalty serie: RBC mocht beginnen.