03-07-2018: RBC Update, nummer 2018-06

RBC

Volg ons op:

Twitter Facebook

Emeni Automatiseringstechnieken


zondag 31 oktober 2021 14:30 uur:
  RBCRBC - RKSV CluzonaRKSV Cluzona

7e jaargang, nummer 2018-06

Beste RBC-er,

De zomerstop is inmiddels begonnen. Komende week is nog de informatie avond voor alle spelers en ouders van de Voetbal Academie, maar dan gaan we echt op vakantie tot 13 augustus.

Helaas is het RBC niet gelukt om de nacompetitie succesvol af te sluiten. In een knotsgekke match gingen de oranje witten in de eerste ronde ten onder tegen Tweede Klasser Unitas '30. In Etten-Leur kon RBC een 1-3 en 2-4 voorsprong niet vasthouden en zag Unitas '30 terugkomen tot 4-4. In de verlenging kwam RBC op een 5-4 achterstand, maar wist alsnog de 5-5 op het scorebord te krijgen. In de daaropvolgende penaltyreeks nam RBC twee keer een voorsprong, maar wist het Unitas '30 uiteindelijk niet de nekslag te geven. Daardoor speelt RBC volgend seizoen opnieuw in de Derde Klasse. (Foto: Arthur Verbraak)

Vrijwilligers gevraagd

RBC wil zich verder ontwikkelen. Maar we komen eigenlijk structureel mensen te kort om alle werkzaamheden uit te voeren. Daarom zijn vrijwilligers ontzettend belangrijk en zeer welkom. We zijn nog op zoek naar invulling van een aantal functies:

 • teammanagers bij de jeugdteams;
 • studiebegeleiders, zowel voor basisonderwijs als voortgezet.onderwijs;
 • een coördinator studiebegeleiding;
 • spelleiders voor teams in de onderbouw (kan ook in poulevorm);
 • assistent scheidsrechters voor teams in midden- en bovenbouw;
 • personen die zorgen voor ontvangst bij thuiswedstrijden op woensdagavond en zaterdag, zowel in stadion als bij Rimboe (kan in poulevorm);
 • personen die klusjes in en rondom het stadion willen verrichten;
 • leden voor de Ouderraad (2 per team);
 • leden voor de activiteitencommissie;
 • iemand die de wekelijkse digitale nieuwsbrief wil verzorgen (kopie wordt tijdig aangeleverd);
 • personen die de video interactiebegeleiding willen verzorgen (apparatuur is aanwezig);
 • leden voor de sponsorcommissie;
 • een hoofd algemene zaken Voetbal Academie.

Bent u geïnteresseerd in een of meerdere van bovengenoemde functies? Laat dit dan weten via een mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

We hopen op veel reacties indachtig het gezegde dat veel handen licht werk maken. En het is toch prachtig om een steentje bij te kunnen dragen aan de verdere
ontwikkeling van RBC? Dus heb je een warm hart voor RBC en wil je wat doen voor jouw club, reageer dan snel.

Download de SponsorKliks app

Sponsor RBC en download de app van SponsorKliks op je smartphone of tablet.

In 2017 zijn er voor het eerst meer aankopen gedaan via mobiel (smartphone en tablet) dan via desktop. En deze trend heeft zich verder doorgezet in 2018 en zal zich logischerwijs ook in de toekomst verder voortzetten.

Om het mobiele gebruik van SponsorKliks aan te moedigen, is enige tijd terug een SponsorKliks app (voor Android en Apple) ontwikkeld. Na in het begin wat kinderziekten te hebben gehad is de app nu zeer gebruiksvriendelijk te noemen.

Via de app is het nog gemakkelijker om direct een bestelling te doen via de SponsorKlikspagina van RBC. Bovendien kan je via de app snel naar het transactie-overzicht van RBC. Wel zo handig om te controleren of jouw bestelling ertussen staat.

Selecteer alleen de eerste keer dat je de app download RBC. De volgende keer dat je de app opent hoef je alleen nog maar de webwinkel te selecteren om RBC te sponsoren.

Zet na het downloaden van de SponsorKliksapp (klik hier voor Android en hier voor Apple) het pictogram op je homepage van je telefoon of tablet, dan weet je zeker dat je de volgende keer RBC niet vergeet gratis te sponsoren!

Vier jeugdspelers naar selectie

De selectie van RBC zal volgend seizoen worden aangevuld met vier spelers die doorstromen vanuit de jeugd. Het zijn de 18-jarige doelman Jordi Brühns, de 18-jarige verdediger Jeroen Molenaar, de 19-jarige aanvaller Yeidi Muurmans en de 18-jarige aanvaller Adnane Samra.

Jordi Brühns is een RBC-er van het eerste uur. Hij was één van de 31 jongens die, ondanks grote bezwaren van de andere Roosendaalse clubs, zich in 2012 aansloten bij de oranje witten en daardoor de herstart van RBC mogelijk maakte. Hij startte in de toenmalige D1 en doorliep de hele voetbalopleiding. In 2015 sloeg hij een leeftijdscategorie over en ging van U15 direct naar U19. Brühns keepte reeds enkele wedstrijden bij het 1e elftal.

Jeroen Molenaar speelt sinds 2014 bij RBC. Net als Brühns maakte hij in 2015 een vervroegde overstap naar U19. Ook Molenaar maakte inmiddels zijn debuut in het 1e elftal.

Yeidi Muurmans kwam ook in 2014 bij RBC. Na twee seizoenen vertrok hij naar Roosendaal, maar keerde vorig jaar terug bij RBC.

Adnane Samra speelde in 2013 voor het eerst bij RBC. Hij vertrok daarna naar Internos, maar keerde via BSC en wederom Internos het afgelopen seizoen terug bij de oranjehemden. Trainer-coach Danny Mathijssen liet Samra dit seizoen twee keer invallen bij het 1e elftal.

Met deze vier spelers erbij is de selectie voor komend seizoen compleet. De nieuwe selectie bestaat nu voor 29% uit spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van RBC. Als we daarbij de spelers meetellen die in de BVO-periode bij RBC in de jeugd hebben gespeeld, ligt het percentage zelfs op 52%. Vorig seizoen bedroegen deze cijfers respectievelijk 27 en 55%. We zien dus een lichte toename van spelers uit de 'nieuwe' jeugdopleiding en een lichte afname van spelers uit de 'oude' jeugdopleiding. De doelstelling van RBC is dat het 1e elftal uiteindelijk voor minimaal 60% uit zelf opgeleide spelers bestaat.

De volledige selectie voor volgend seizoen (op alfabetische volgorde): Mo Azaimi, Jari Bosch, Jordi Brühns, Jacques Dekker, Randy Elst, Anass el Gamali, Gijs Gommeren, Marouane Hamdoune, Gino de Klerk, Michiel Kuipers, Joeri Leest, Jeroen Molenaar, Yeidi Muurmans, Adnane Samra, Mike Schalk, Levy Schotel, Quincy Schouten, Huub Schuit, Anwar Tarfit, Sebastian Verhulst en Mujib Yaqoubi. (Foto's: Bram Visser Fotografie)

Jordi Brühns Jeroen Molenaar Yeidi Muurmans Adnane Samra

Hieronder een overzicht van de nieuwe spelers die afgelopen maand door RBC zijn gepresenteerd:

Joeri Leest

RBC heeft een nieuwe doelman. Joeri Leest van Prinsenland wordt de opvolger van Thierry Aarts.

De 23-jarige Leest is een echte Dinteloorder, maar speelde bijna zijn hele jeugd voor RBC. Als 10-jarig talent werd hij gescout door de toenmalige technische staf van de oranje witten. Door het faillissement moest hij in 2011 noodgedwongen op zoek naar een andere club en belandde in de A1 van FC Dordrecht. Door een schouderblessure kon Leest de stap naar de beloften niet maken en vertrok naar zaterdag Tweede Klasser Dinteloord. Een jaar later stapte hij over naar DIVO, de Dinteloordse zondagclub die in de Vijfde Klasse uitkwam. Met DIVO stuntte hij in het bekertoernooi door grote broer Dinteloord na strafschoppen uit te schakelen. Na een tussenjaar bij Steenbergen keerde Leest terug naar Dinteloord, naar de nieuwe fusieclub Prinsenland.

Leest kampte dit seizoen met een knieblessure en heeft zich helemaal gefocust op komend seizoen: "Ik ben weer helemaal fit. En voor mij is het heel speciaal om weer terug te keren naar RBC. Ik heb hier immers zo lang gespeeld. Dat faillissement vond ik echt heel erg." Over zijn sportieve ambities met RBC is Leest klip en klaar: "RBC moet volgend seizoen natuurlijk minimaal mee gaan draaien in de top van de Derde Klasse."

Overigens heeft Alan Szymczyszyn aangegeven te vertrekken bij RBC. Hij speelt volgend seizoen voor Vierde Klasser DSE.

Mo Azaimi

De 28-jarige Mo Azaimi van SC Kruisland speelde in de jeugd voor Roosendaal en BSC. Zijn toenmalige trainer Reinald Boeren liet hem bij de groen-witten debuteren in het eerste elftal. Daarna vertrok hij naar Hoofdklasser Papendrecht, alvorens hij naar België verkaste. Zijn eerste club daar was KFC Sint Leenaarts dat uitkwam in de Vierde Klasse (nationaal). De ophef was zeer groot toen hij destijds naar buurman en vijand KFC Zwarte Leeuw overstapte dat op hetzelfde niveau uitkwam. Zijn laatste club in België was Minderhout VV dat een niveau lager speelde, in de Eerste Klasse (provinciaal). Vanwege zijn maatschappelijke carrière besloot Azaimi om weer in Roosendaal te gaan spelen en koos voor Alliance, wat toen nog in de Derde Klasse uitkwam. Sinds 2016 kwam hij uit voor Tweede Klasser SC Kruisland.

Azaimi, een echte nummer 6, kent de ambities van RBC: "Ja, RBC wil naar de Tweede Klasse en dat streven spreekt me aan. Uiteindelijk zullen we zien waar het schip strandt, maar iedereen zal volgend seizoen rekening met ons moeten houden."

Marouane Hamdoune

Marouane Hamdoune speelde in de jeugd van RBC. Daarna kwam hij uit voor Roosendaal in de Derde en Tweede Klasse, voor Alliance in de Tweede Klasse, voor DOSKO en Oranje Wit, allebei in de Hoofdklasse, en voor het Belgische KFC Sint-Lenaarts in de Vierde Klasse Nationaal, alvorens hij in 2015 bij SC Kruisland belandde. Met deze ploeg promoveerde hij vorig seizoen naar de Tweede Klasse. Hamdoune was al eens eerder voortbestemd om terug te keren naar RBC. Na het faillissement in 2011 had hij zijn woord al gegeven aan Eric Hellemons om met RBC een doorstart te gaan maken in de Hoofdklasse. Doordat de KNVB RBC echter maar enkele dagen gunde om die doorstart te realiseren, moest die noodgedwongen worden afgeblazen en een jaar uitgesteld. "Maar ik ben blij dat ik nu alsnog voor RBC kan gaan uitkomen. Het is jammer dat ze in de nacompetitie niet hebben kunnen stunten. Maar volgend seizoen moet RBC er vanaf de eerste speeldag gewoon staan en streven naar de titel. Dat moet altijd het doel zijn," aldus de 29-jarige routinier. Hamdoune begon ooit als linksbuiten, maar speelt de laatste jaren als linksback.

Anass el Gamali

Anass el Gamali speelde in de jeugd bij BSC en Alliance. Bij de roodzwarten debuteerde hij in het eerste elftal. De afgelopen vijf seizoenen speelde El Gamali voor SC Kruisland en maakte de opmars mee van de oranjezwarten van de Derde naar de Tweede Klasse. De 24-jarige Roosendaler zou RBC die stap ook graag zien maken: "Ik zal niet zeggen dat RBC zomaar even kampioen gaat worden, maar een positie in de top drie moet wel het streven zijn. En dan maar zien waar het eindigt." El Gamali kan zowel centraal in de verdediging en als verdedigende middenvelder uit de voeten.

Jari Bosch

Jari Bosch wordt komend seizoen de nieuwe trainer van RBC JO15-1. Als speler doorliep hij zelf de jeugdopleiding van Roosendaal. Twee seizoenen geleden vertrok hij naar Rood Wit W, maar vanwege een langslepende hamstringblessure moest hij daar afhaken tot zijn spijt. Het afgelopen seizoen speelde Bosch niet. Met de nieuwe trainer-coach Henk Vos is afgesproken dat Bosch de voorbereiding mee gaat doen en dat dan besloten wordt of hij bij de selectie blijft of niet. Bosch is een verdediger.

Quincy Schouten

Quincy Schouten doorliep de jeugdopleiding van Roosendaal en debuteerde met het 1e elftal van de club van Hulsdonk in de Eerste Klasse. Twee seizoenen geleden verliet hij zijn oude club en ging aan de slag bij Alliance. Met de rood-zwarten probeerde hij vorig seizoen RBC van de titel in de Vierde Klasse te houden, wat ondanks zijn goal in het Herstaco Stadion niet lukte. Dit seizoen kwam de Roosendaler uit voor Cluzona in de Tweede Klasse. Schouten is een verdediger die zowel op rechts als in het centrum kan spelen, maar als verdedigende middenvelder is ook een optie.

Levy Schotel

Net als Quincy Schouten doorliep Levy Schotel de jeugdopleiding van Roosendaal en debuteerde met het 1e elftal van de club van Hulsdonk in de Eerste Klasse. Twee seizoenen geleden verliet hij zijn oude club en verkaste naar Tweede Klasser SC Kruisland. Daar scoorde hij in twee seizoenen twaalf competitiegoals. De nummer tien was echter toe aan iets nieuws. "Ik wilde graag een nieuwe uitdaging en RBC bood mij die kans," aldus Schotel.

Van de huidige selectie hebben ook Jari Voeten, Jeremy Troost en Jovanni van Nijnatten aangegeven bij RBC te vertrekken. Voeten gaat naar Cluzona, Troost naar SC Kruisland en Van Nijnatten naar Sprundel.

Herstaco Stadion rookvrij bij jeugdwedstrijden en -trainingen

RBC volgt de wetgeving rondom het rookbeleid en stimuleert een rookvrije omgeving zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving. Uit onderzoek is bekend dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf ook eerder gaan roken. Zien roken, doet roken. En hoewel ook een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat roken en sport niet samen gaan, wordt er langs de lijn nog veel gerookt.

Met ingang van 1 juli 2008 veranderde de wetgeving op het gebied van het rookbeleid. Vanaf die datum zijn ook de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij. RBC onderschrijft en draagt dit besluit. Er wordt sport beoefend in het Herstaco Stadion, RBC is een sportclub. Daarom is het gehele Herstaco Stadion bij jeugdwedstrijden en -trainingen vanaf volgend seizoen rookvrij gebied.

Het betekent dat met ingang van het seizoen 2018-2019 het gehele terrein van het Herstaco Stadion rookvrij gebied zal zijn bij wedstrijden en trainingen van de RBC Voetbal Academie. Het verbod geldt vanaf de ingangen van het Herstaco Stadion en voor alle delen van het stadion zoals de tribunes, promenade etc. Toeschouwers die toch nog roken op plekken waar dit niet is toegestaan, overtreden de huisregels van RBC. Spreek een roker gerust hierop aan en wijs hem of haar op het rookbeleid van RBC.

Namens onze jeugd danken wij u alvast voor uw medewerking aan een rookvrij Herstaco Stadion. Op weg naar een rookvrije generatie!

Bij wedstrijden van het 1e elftal mag nog wel gerookt worden, maar RBC doet een beroep op haar rokende supporters om rekening te houden met de gezondheid van medesupporters.

JO8 wint districtsbeker

Na de eerste plaats van JO8 in de najaarscompetitie is het jongste team van RBC (getraind door Jovanni van Nijnatten) in de voorjaarscompetitie gaan spelen tegen JO9-teams om meer weerstand te krijgen. In het bekertoernooi zaten ze nog wel in de leeftijdscategorie JO8. Op 2 juni zijn ze winnaar geworden van de districtsbeker Zuid 1 door een 11-2 overwinning in de finale tegen Emplina JO8, die in Bergeijk gespeeld werd. Iets om heel trots op te zijn!

 

 

 

 • Patrick, Lindestraat 58 9700 Oudenaarde (BelgiĆ«), www.patrick.eu/teamsport.php?page=home