01-06-2018: RBC Update, nummer 2018-05

RBC

Volg ons op:

Twitter Facebook

Emeni Automatiseringstechnieken


zondag 31 oktober 2021 14:30 uur:
  RBCRBC - RKSV CluzonaRKSV Cluzona

7e jaargang, nummer 2018-05

Beste RBC-er,

Afgelopen zondag won RBC de derde periodetitel en plaatste zich daardoor voor de derde keer in zes jaar na de doorstart voor de nacompetitie (zie foto). Hopelijk is voor RBC in dit geval drie keer scheepsrecht, want in de twee voorgaande edities waren de oranje-witten niet succesvol. De eerste keer, in 2015, werd RBC in de eerste ronde uitgeschakeld door RCS. Een jaar later werd de finale bereikt, maar bleek Bavel te sterk. 

Om deze editie succesvol af te sluiten, zullen de oranjehemden drie of vier tegenstanders opzij moeten zetten. De nacompetitie bestaat uit twee knock-out ronden van 1 wedstrijd, gevolgd door een finale. De verliezend finalist krijgt nog een herkansing op neutraal terrein tegen de verliezend finalist uit Oost-Brabant. De eerste ronde is meteen al een hele kluif. Als laagst geklasseerde Derde Klasser treft RBC namelijk de hoogst geklasseerde Tweede Klasser, Unitas '30, en dat ook nog in een uitwedstrijd. Bijkomend voordeel is, dat als RBC de eerste ronde doorkomt, de tweede ronde en een mogelijke finale in het Herstaco Stadion gespeeld worden. De andere deelnemers zijn Tweede Klasser MOC '17 en de Derde Klassers DESK, Philippine, SC Gastel, SVSSS en TSC. Het speelschema is als volgt:

1e ronde, 3 juni MOC '17 - SVSSS
  Unitas '30 - RBC
  DESK - Philippine
  SC Gastel - TSC
2e ronde, 10 juni winnaar Unitas '30-RBC - winnaar SC Gastel-TSC (a)
  winnaar MOC '17-SVSSS - DESK-Philippine (b)
finale, 17 juni winnaar a - winnaar b
beslissingswedstrijd, 24 juni verliezer finale 2E/3A/3B- verliezer finale  2F/3C/3D (neutraal terrein)
   
(Foto: Arthur Verbraak)

Voetbal Academie

Bijna alle teams van de RBC Voetbal Academie hebben de competitie afgerond. Alleen JO12, JO10-1, JO10-2 en JO9-2 spelen a.s. zaterdag hun laatste wedstrijden. Een overzicht:

 • JO19 degradeerde uit de 4e divisie. De oudste junioren verloren op de laatste speeldag, waar winst minimaal nodig was geweest om alsnog de nacompetitie te halen. Een domper van jewelste omdat we de vier oudste leeftijdscategoriën op divisieniveau hadden willen houden.
 • JO17 maakte een lastig seizoen door in de 4e divisie, maar wist zich door goede resultaten in de laatste periode naar de middenmoot te knokken met als resultaat een keurige 7e plaats. 
 • JO15-1 debuteerde dit seizoen in de 3e divisie, maar deed het prima en eindigde op de 6e plaats.
 • JO15-2 speelde in de Hoofdklasse als eerstejaars JO15 tegen louter teams met tweedejaars spelers. Zware tegenstanders dus waardoor het 1 punt tekort kwam om degradatie naar de 1e klasse te ontlopen.
 • JO13 boekte in de 3e divisie een goed resultaat en behaalde een 3e plaats. 
 • JO11 had het lastig in de Hoofdklasse en eindigde op de 10e plaats. Wel werden de laatste twee competitiewedstrijden winnend afgesloten door het team waaruit de Pupil van de Week wordt gerecruteerd.

Bij de leeftijdscategorie JO9 en JO8 worden geen uitslagen en standen gepubliceerd.

Pupillentoernooi in De Kuip

De Kuip is zondag 3 juni het decor van een groot JO9 pupillentoernooi, waaraan de jongste jeugdteams van Feyenoord, RBC en die van de andere Feyenoord Academy Partners deelnemen. De toegang tot deze heerlijke jeugdvoetbaldag is gratis.

Feyenoord Academy deelt haar ervaring en expertise op structurele basis met haar Academy Partners, een select aantal topamateurverenigingen in met name Zuid-Holland en West-Brabant die net als Feyenoord de persoonlijke ontwikkeling van jong voetbaltalent centraal hebben staan.

Tijdens de vierde editie van het Feyenoord Academy Partnertoernooi (aanvang 9:00 uur) speelt de top van het regionale JO9 pupillenvoetbal tegen elkaar in De Kuip.

Deelnemende clubs zijn Feyenoord, SC Feyenoord, Alphense Boys, Barendrecht, Spijkenisse, RBC, VVIJ, Oranje Wit, Alexandria '66, Velo, FC 's-Gravenzande, RCL en VOC.

Informatie toeschouwers:

 • Parkeren voor het Maasgebouw
 • Toegang via de hoofdingang
 • Toegang stadion gratis
 • Geen toegang tot het veld voor toeschouwers
 • Horeca punten zijn tijdens het toernooi open.

Instuif trainingen JO8

RBC is voor volgend seizoen op zoek naar spelers uit de regio voor de leeftijdscategorie JO8.

Op maandag 4 juni, donderdag 7 juni, maandag 11 juni, donderdag 14 juni, maandag 18 juni en donderdag 21 juni organiseren we instuif trainingen voor spelers met geboortejaar 2011.

De trainingen zijn van 18.00 tot 19.00 uur op Sportpark Rimboe in Wouwse Plantage. Het sportpark ligt in de bossen aan de Wildertsedreef 1. De spelers die mee willen doen, moeten zich om 17.45 uur melden. Aanmelden kan door hier te klikken. Dit is alleen ter registratie; je ontvangt geen inschrijfbevestiging.

Let op: als de link niet werkt, stuur dan een e-mail naar voetbalzaken@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je

 • voor- en achternaam;
 • adres, postcode en woonplaats;
 • geboorteplaats en -datum;
 • positie;
 • huidige club.

Roosendaalse versterkingen voor RBC

Door het aangekondigde vertrek van Thierry Aarts, Gino Pieter, Joey Tak en Kevin van Andel naar MOC '17, Sven van Son en Aaron Dekkers naar Cluzona en Wesley van Zundert naar Roosendaal is RBC op zoek naar nieuwe spelers voor volgend seizoen. De namen van de eerste versterkingen zijn bekend. Het zijn de Roosendalers Jacques Dekker, Gino de Klerk en Gijs Gommeren.

Jacques Dekker (foto boven) is 23 jaar en doorliep de gehele jeugdopleiding van BSC. Op Vierhoeven speelde hij drie jaar met het 1e elftal van de groen-witten in de Tweede en Derde Klasse. Twee seizoenen geleden maakte hij de overstap naar Cluzona. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen met de Wouwse ploeg en promoveerde naar de Tweede Klasse. Dit seizoen kwalificeerde hij zich met Cluzona voor het landelijk bekertoernooi. Afgelopen zondag werd hij na afloop van de wedstrijd tussen Cluzona en Moerse Boys nog tot 'Man of the Match' verkozen. Dekker is inzetbaar in de aanval en op het middenveld. De Roosendaler hoopt uiteraard dat RBC via de nacompetitie promoveert, "maar als dat niet lukt, moeten we volgend seizoen gewoon voor de titel gaan." (Foto: @Cluzona)

Gino de Klerk (foto boven) is oud jeugdspeler van RBC. Hij speelde tot het faillissement drie jaar bij de oranje-witten in de voetbalopleiding. Na die trieste gebeurtenis in 2011 vertrok hij naar Alliance. Een zware knieblessure dwong hem echter te stoppen met voetballen. Hij stortte zich op het boksen en werd daarin zeer succesvol. Maar de honger naar de bal bleek dermate sterk dat hij afgelopen seizoen de voetbalschoenen weer aantrok voor SC Kruisland. "Ik verlangde na jaren als individuele sporter weer naar een teamsport, de sfeer van een team in de kleedkamer. Bij SC Kruisland kon ik meetrainen en uiteindelijk heb ik nog de nodige speelminuten gemaakt", aldus de 22-jarige middenvelder. Bij RBC treft De Klerk een aantal oude bekenden: "Henk Vos heb ik als jeugdtrainer gehad bij RBC en ook met Randy Elst en Mujib Yaqoubi heb ik nog samengespeeld. Ik kijk enorm uit naar volgend seizoen." (Foto: www.aleco.nl)

Gijs Gommeren (foto onder) is een kind van Alliance. De 23-jarige aanvaller speelde zijn hele voetbalcarrière op Kortendijk. Vorig seizoen won hij de strijd om het topscorersklassement van de Vierde Klasse B. Met zijn 30 goals zorgde hij er persoonlijk voor dat Alliance in het spoor kon blijven van RBC. De overstap van Alliance naar het zaterdagvoetbal was voor 'Gis' geen reden om het rood-zwart te verruilen voor het oranje-wit: "Nee joh, dat maakt me niks uit. Maar ik speel al mijn hele leven voor Alliance en ben gewoon echt toe aan iets anders, een andere uitdaging, een andere omgeving. RBC is ambitieus, dat zoek ik. En van een trainer als Henk Vos kan ik als spits alleen maar beter worden." (Foto: Sander Coreman)

Privacy policy RBC

Vanaf vandaag geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving, namelijk de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Door de digitalisering worden steeds meer persoonsgegevens verzameld, verwerkt, opgeslagen en gedeeld. Het is daarom van groot belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met deze gegevens. Door de invoering van deze wet nemen de verantwoordelijkheden van alle organisaties toe, ook die van verenigingen. Zij moeten kunnen aantonen dat ze aan de nieuwe wet voldoen. Mocht bij een controle door de Autoriteit Persoonsgegevens blijken dat de AVG niet nageleefd wordt dan kunnen er fikse boetes volgen.

RBC is ervan overtuigd dat de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang is voor haar activiteiten. Daarom willen wij u in ons privacy beleid heldere en transparante informatie geven over de wijze waarop RBC persoonsgegevens verwerkt van haar leden, medewerkers, supporters en sympathisanten en bezoekers van haar website. Klik hier voor de privacy policy van RBC.

Nieuwe keeperstrainer voor RBC

Volgend seizoen wordt Lars Akkermans keeperstrainer bij RBC. Hij zal het 1e elftal, JO19 en JO11 t/m JO8 onder zijn hoede nemen.

De 45-jarige Akkermans was tot dit seizoen keeperstrainer bij SVC. Daarvoor gaf hij jarenlang training bij SC Gastel aan zowel jeugd als senioren. Zelf begon hij met keepen in de jeugd van SC Gastel. In de C-junioren werd hij gescout door RBC, "maar mijn vader zat destijds in het bestuur van SC Gastel en die vond het maar niks dat ik naar Roosendaal zou gaan." Akkermans bleef dus bij SC Gastel, maar omdat het 1e elftal van de rood-zwarten al voorzien was van een goede doelman vertrok hij jaren later toch van Blankershove, maar nu naar Kaaise Boys. Vervolgens speelde hij bij BSC en VVC '68, waarmee hij naar de 1e klasse promoveerde. Vervolgens belandde hij alsnog bij SC Gastel, waar hij uiteindelijk op 36-jarige leeftijd zijn keepershandschoenen aan de wilgen hing.

JO8 naar bekerfinale

Door een 4-2 overwinning op SC 't Zand JO8 heeft RBC JO8 zich geplaatst voor de bekerfinale in deze leeftijdscategorie van het district Zuid 1.

In de vorige ronden waren de boys van trainer Jovanni van Nijnatten ook al te sterk voor BSC JO8, SC Gastel JO8, Roosendaal JO8-1, Baronie JO8, MOC ‘17 JO8 en Roosendaal JO8-2. De finale wordt gespeeld op zaterdag 2 juni.

Tegenstander in die finale is Emplina JO8 uit 's-Hertogenbosch. Zij waren in de andere halve finale met 9-5 te sterk voor Unitas '59 JO8. Emplina JO8 komt net zoals RBC JO8 uit in de Hoofdklasse. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC legt jeugdtrainers vast voor volgend seizoen

Bijna alle jeugdtrainers voor volgend seizoen zijn nu bekend. Vanavond was er een bijeenkomst waarbij de trainers hun contract voor volgend jaar ondertekenden onder toeziend oog van Henk Vos, het toekomstig Hoofd Voetbal Academie, en het bestuur.

Dit zijn de trainers die volgend seizoen actief zullen zijn binnen de Voetbal Academie: Jack Embregts (JO19), Ger Baten (JO17), Kevin Baron (JO15-2/JO14), Erik van Benthem (JO13), Gijs Bogers (JO12), Denise Versteeg (JO11-1), Özgür Karakas (JO11-2), Binoy Bluys (JO10-1), Ivan Romme (JO10-2), Melissa van Nijnatten (JO9) en Jovanni van Nijnatten (JO8). Zij zullen worden ondersteund door Gerjo Prins (hoofd opleidingen), Noud Bominaar (hoofd algemene zaken), Vincent van Son (hoofd wedstrijdzaken), Edward Voorheijen en Harry Smit (scouting), Lars Akkermans en Michael Donkersloot (keeperstrainers), Edwin Spitters (coördinator middenbouw), Gommy Nooijens (coördinator onderbouw), Leo Donkersloot (coördinator keepers) en Ardin van Nijnatten (coördinator medische zaken).

Daarnaast nam Rob Hellendoorn na drie jaar afscheid als Hoofd Voetbal Academie. Onder zijn leiding werd de RBC voetbalopleiding gecertificeerd als regionale jeugdopleiding en bereikten de vier hoogste leeftijdscategoriën (JO19 t/m JO13) het divisie niveau. Tevens werd de voetbalpiramide volledig doorgetrokken van JO8 t/m JO19, waarmee een stevig fundament werd neergezet voor een nog betere doorstroming naar het 1e elftal. (Foto’s: Arthur Verbraak)

JO9-1 wint RBC Partner toernooi

RBC JO9-1 heeft het RBC Partner toernooi gewonnen. In de finale werd Barendrecht JO9-1 met 2-1 verslagen.

In de ochtend zag het er nog heel slecht uit. Kon het toernooi wel doorgang vinden? De buien waren 29 april in de avond in alle hevigheid losgebarsten. Inspectie van het veld in de ochtend van 30 april leerde dat er flink wat water onder het veld was gaan zitten, waardoor dit meer weg had van een waterbed. Er moest iemand komen die verstand van zaken had en het probleem snel kon oplossen. Deze werd gevonden in de persoon van Henny Levolger, die de volgelopen pomp buiten het stadion weer aan de praat kreeg en nadat een aantal personen het veld hier en daar geprikt hadden, kon er uiteindelijk toch gespeeld worden. Een hele opluchting voor de mensen van de organisatie, die onder leiding stond van Özgür Karakas. Hij organiseerde dit toernooi als opdracht voor school.

Iets later dan gepland werd er afgetrapt. Na een mooie opkomst van de deelnemende teams waren het de deelnemers uit poule A die het spits afbeten. RBC JO9-1 opende tegen Spijkenisse en VVIJ trof VOC. Hierna waren de teams uit poule B aan de beurt en kwamen Alexandria ‘66 tegen SC Feyenoord en RBC JO9-2 tegen Barendrecht in actie.

Zo werden alle poulewedstrijden afgewerkt waarna de kruisfinales gespeeld werden. Dit leverde soms zeer spannende wedstrijden op. Zo won Alexandria ’66 nipt van Spijkenisse (1-2) en slaagde Barendrecht erin om VOC met 1 doelpunt verschil te verslaan (2-3).

De finales werden eveneens een spannende aangelegenheid. Om de plaatsen 7 en 8 traden Spijkenisse en RBC JO9-2 tegen elkaar aan. Spijkenisse trok hierbij aan het langste eind. Alexandria ´66 en VVIJ maakten van hun wedstrijd om de 5e en 6e plaats een ware thriller. Na 20 minuten stond er een 2-2 eindstand op het bord waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. VVIJ deed dit iets beter dan Alexandria ´66. De strijd om de 3 en 4e plaats ging tussen de Rotterdamse clubs VOC en SC Feyenoord. Laatstgenoemde had in de kruisfinale verrassend verloren van Barendrecht. Het lukte de ploeg van Varkenoord echter wel de 3e plaats te veroveren; eindstand 1-3.

De apotheose was de strijd om de felbegeerde `Cup met de grote oren`, de finale! Hierin stond gastheer RBC JO9-1 tegenover Barendrecht. RBC kwam al vlot op een 2-0 voorsprong (zie foto) maar de Barendrechters wisten terug te komen tot 2-1. De tijd was echter te kort om het RBC nog lastig te maken en de prima leidende scheidsrechter c.q. spelbegeleider Jack Brummer maakte een einde aan een mooie finale met een terechte winnaar: RBC JO9-1.

De eindstand was als volgt:

 1. RBC JO9-1
 2. Barendrecht JO9-1
 3. SC Feyenoord JO9-1
 4. VOC JO9-1
 5. VVIJ JO9-1
 6. Alexandria ´66 JO9-1
 7. Spijkenisse JO9-1
 8. RBC JO9-2

(Foto: Arthur Verbraak)

 

 

 

 • Patrick, Lindestraat 58 9700 Oudenaarde (BelgiĆ«), www.patrick.eu/teamsport.php?page=home