RBC Update, nummer 2019-10

03-10-2019

 8e jaargang, nummer 2019-10

 

Beste RBC'er,

 

De competitie is nu twee speelronden oud. Het 1e elftal is begonnen met een 7-2 thuisoverwinning op MOC'17 en een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Zundert. Komende zondag ontvangen de oranjehemden het Zeeuws-Vlaamse STEEN. Bij de jeugd zijn vooral JO13-1, JO10-1 en JO-2 uitstekend gestart. Deze teams wisten beide wedstrijden te winnen.

 

 Stem op RBC !

 

 

RBC doet dit jaar mee aan Rabo ClubSupport. En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport en stem op RBC ! Dat kan nog t/m 6 oktober.

 

 Pupil van de Week: Elijah Ikpia

 

 

 Aanstaande zondag staat er een thuiswedstrijd voor RBC op het programma tegen STEEN. De razende reporter mocht na afloop van de spannende, gewonnen wedstrijd van RBC JO11 tegen JEKA JO11-1 in gesprek met de volgende Pupil van de Week: Elijah Ikpia.

 

 Elijah is 10 jaar en woont samen met zijn papa, mama, grote broers Miguel (bij RBC gevoetbald) en Mathyas (voetbalt bij RBC in de JO17) en zusje Jessamyn, die ook een aardig balletje kan trappen, in Roosendaal. Elijah, bij RBC ook wel Eli genoemd, zit op De Klaverweide in Roosendaal bij meneer Stef in groep 7.

 

 Eli voetbalt al sinds 2016 bij RBC, waar hij in de JO8 begon. Daarvoor was Eli echter al als 5-jarig voetballertje te zien bij BSC. In het seizoen 2018-2019 is hij voor een half seizoen terug gegaan naar BSC maar in januari 2019 keerde hij gelukkig terug bij RBC JO10-1.

 

 Eli is een talentvolle spits die zowel links- als rechtsbenig goed uit de voeten kan. Hij is een plaag voor de verdediging van de tegenstanders, altijd gedreven, doelgericht en maar 1 doel en dat is winnen! Zijn grote voorbeelden zijn dan ook niemand minder dan Kylian Mbappé en Jadon Sancho. De favoriete clubs zijn Feyenoord en Liverpool. Hij gaat graag met zijn grote broer een wedstrijd bekijken in De Kuip. Toen Eli in de JO9 zelf een toernooi mocht voetballen in De Kuip was dat dan toch ook wel het hoogtepunt uit zijn prille carrière.

 

 Als ik vraag naar zijn allermooiste doelpunt ooit, hoeft hij niet lang na te denken. Dat was bij een wedstrijd van BSC JO10 tegen SC ´t Zand. Elijah kreeg de bal ter hoogte van de middellijn aangespeeld, bedacht zich geen moment en schoot de bal met links en een curve zo het doel in!

 

 Naast voetballen speelt hij graag op de Playstation met zijn vrienden, speelt hij graag buiten en spreekt af met vriendjes. Zijn lievelingseten is soep, friet en fufu maar voor de wedstrijd eet hij graag brood of yoghurt met cruesli en banaan, dan speelt hij zijn beste wedstrijden..

 

 Eli, heel veel plezier als Pupil van de Week en zorg dat de 'grote' mannen de 3 punten in Roosendaal houden.

 

 Stadion Talentendag bij RBC

 

 

 Op zondag 20 oktober (in de herfstvakantie) organiseren we in het Herstaco Stadion traditiegetrouw weer onze jaarlijkse talentendag. Dan zet RBC de stadionpoort open voor jongens uit de geboortejaren 2009 t/m 2013 die graag bij RBC zouden willen komen voetballen. Dit is het moment om je bij RBC in de kijker te spelen voor volgend seizoen.

 

 De trainingen zijn van 10:15 tot 11:45 uur. De talenten die mee willen doen, moeten zich om 09:45 uur melden in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Aanmelden kan door hier te klikken. Let op: als de link niet werkt, stuur dan een e-mail naar scouting@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je

 

  •  voor- en achternaam;
  • adres, postcode en woonplaats;
  •  geboorteplaats en -datum;
  •  telefoonnummer;
  •  positie;
  •  huidige club.

 

 Loting districtsbeker

 

 

De KNVB heeft vandaag de loting verricht voor de tweede ronde van de verschillende bekertoernooien in het district Zuid 1. Voor de jeugdteams van RBC die nog in het toernooi zitten, ziet de loting er als volgt uit:

 

  •  Baronie JO15-1 - RBC JO15
  •  MOC'17 JO11-1 - RBC JO11
  •  MOC'17 JO10-2 - RBC JO10-1
  •  RBC JO9 - Roosendaal JO9-1

 

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 19 oktober.

 

RBC herdenkt Kees Vermunt

 

 

RBC heeft zondag 22 september stilgestaan bij het overlijden van erelid Kees Vermunt. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen MOC'17 werd ter nagedachtenis aan de oud-speler en -trainer een minuut stilte in acht genomen. De spelers van RBC droegen rouwbanden.

 

RBC deed vandaag wat Kees Vermunt met zijn RBC ook zo vaak deed: strijden en winnen. RBC vocht zich terug na een 0-1 achterstand en boog dat om naar een 2-1 voorsprong. Nadat MOC'17 terugkwam tot 2-2 maakte RBC korte metten met de Bergenaren. Het oranje-wit van Kees Vermunt won met 7-2. Anwar Tarfit, die drie keer scoorde, droeg zijn doelpunten op aan RBC's overleden recordhouder. (Foto: Arthur Verbraak)

 

 RBC gaat samenwerken met METO

 

 

 RBC gaat samenwerken met METO. Beide clubs hebben daartoe 18 september een intentieverklaring ondertekend in het Herstaco Stadion. De samenwerking heeft een looptijd van een seizoen met een optie voor nog een jaar.

 

 De samenwerking is een uitvloeisel van RBC's regionale certificering en samenwerking met Feyenoord. Op grond hiervan is RBC verplicht om haar kennis te delen met andere amateurverenigingen in de regio. METO is de eerste club waarmee RBC een dergelijke overeenkomst aan gaat.

 

De ondertekening van de overeenkomst werd voorafgegaan door een wedstrijd tussen RBC JO11 en METO JO12. Daarbij waren ook alle spelers uitgenodigd die sinds de doorstart van RBC de overstap van METO naar RBC hebben gemaakt. Na afloop van de wedstrijd, die door RBC met 5-1 werd gewonnen, werd de overeenkomst namens METO ondertekend door jeugdvoorzitter Theo van de Logt en hoofd technische zaken Koos Siera. Namens RBC werd getekend door Noud Bominaar, bestuurslid jeugdzaken, en Edward Voorheijen van interne scouting. Als eerste officiële partner van RBC ontving METO-jeugdvoorzitter Van de Logt uit handen van RBC JO11-teammanager Joeri van Miert een herdenkingsplaquette (zie foto).

 

In het kader van de samenwerking gaat RBC trainingsdemonstraties en clinics geven in het Herstaco Stadion of op de locatie van METO met spelers en keepers van RBC en/of spelers van METO in vooraf afgesproken leeftijdscategorieën. Daarnaast gaat RBC kennis delen op technisch en medisch gebied en adviseren op organisatorisch gebied. Hiertoe kunnen trainers van METO onder andere stage lopen bij RBC gedurende een vooraf afgesproken periode en mag de technische staf van METO aanwezig zijn bij info avonden, bijvoorbeeld over voeding, en trainingsinstuiven. Daarnaast krijgt METO de mogelijkheid om oefenwedstrijden met jeugdteams te spelen in het Herstaco Stadion. (Foto: Arthur Verbraak)