RBC Update, nummer 2019-06

25-06-2019

 8e jaargang, nummer 2019-06

 

 Beste RBC'er,

 

 Het seizoen 2018-2019 zit er op. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels gestart. De jeugdteams zijn ingedeeld en trainen nog de gehele maand juni in de nieuwe formatie. Aanstaande zaterdag zijn de laatste oefenwedstrijden en dan begint de zomerstop. In deze RBC Update kijken we nog even terug naar het afgelopen seizoen, maar vooral vooruit naar komend seizoen. En dan met name naar de nieuwe spelers voor het 1e elftal.

 

 Terugblik 2018-2019

 

 

 Hoewel het 1e elftal met een derde plaats in de Derde Klasse nog nooit zo hoog eindigde sinds de doorstart, was de teleurstelling toch groot. Vooral natuurlijk omdat het 1e elftal lange tijd de koppositie aanvoerde. Ook de deelname aan de nacompetitie leverde niet het gewenste resultaat op. Reeds in de eerste ronde werd RBC uitgeschakeld door tweedeklasser WSC. Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Volgend seizoen willen we beter presteren dan afgelopen jaar en met het oog daarop heeft het bestuur geprobeerd om de selectie dusdanig te versterken dat er zoveel mogelijk posities dubbel bezet zijn of kunnen worden. De belangrijke spelers zijn gebleven en die zijn aangevuld met jongens met veel ervaring en een aantal jonge talentvolle kerels, uit zowel de Voetbal Academie als van buitenaf. Een ideale mix waar trainer-coach Koos Waslander mee aan de slag kan.

 

 JO19 maakte een uitstekende tweede seizoenshelft door. Tijdens de winterstop stonden de mannen van trainer Jack Embregts nog op een degradatieplaats, maar daarna ging het bergopwaarts. Lang deed de ploeg zelfs nog mee om de tweede periodetitel. Uiteindelijk werd de competitie afgesloten met een zesde plaats. JO17 had het heel het seizoen al moeilijk. Uiteindelijk werd het team laatste en degradeerde uit de Vierde Divisie. Daardoor heeft RBC in de A-categorie nog maar twee jeugdteams op divisieniveau (JO15 en JO13) en dat is te weinig.

 

 JO15 deed het dit seizoen in de Derde Divisie prima en behaalde een derde plaats. JO14 kon geen vervolg geven aan het behaalde kampioenschap in de najaarscompetitie. Lang deed de ploeg van trainer Kevin Baron mee om de titel van de voorjaarscompetitie, maar uiteindelijk werden de boys tweede. JO13, dat ook uitkomt in de Derde Divisie, eindigde keurig in de middenmoot. JO12, het oudste team in de B-categorie eindigde ook in de middenmoot.

 

 De tweede seizoenshelft van JO11-1 was zeer succesvol. In de voorjaarscompetitie eindigde het team van trainer Denise Versteeg in de Hoofdklasse op de tweede plaats. Ook in het bekertoernooi liep het uitstekend. De finale werd bereikt en daarin was het stugge DSC JO11-1 de tegenstander. Onze boys wonnen in 's-Hertogenbosch met 3-1 en legden beslag op de KNVB-beker van het district Zuid 1 (zie foto rechts). JO11-2 speelde in de voorjaarscompetitie in de Eerste Klasse en behaalde daarin een mooie tweede plaats.

 

 JO10-1 werd voorjaarskampioen in de Hoofdklasse. Er werd 1 wedstrijd gelijk gespeeld, de rest werd allemaal gewonnen. JO9 werd na de winterstop doorgeschoven naar JO10-2 en speelden dus in een hogere leeftijdscategorie. De boys eindigden desondanks gewoon in de middenmoot.

 

 Ook JO8 werd na de winterstop doorgeschoven naar een hogere leeftijdscategorie en ging in de Eerste Klasse als JO9 aan de bak. Daarin hadden onze kleine mannekes het zwaar. Maar in het bekertoernooi deden ze wel mee in hun eigen leeftijdscategorie. En hoe! In Waalwijk versloegen ze OJC Rosmalen JO8 in de finale met 8-1 en namen de KNVB-beker van het district Zuid 1 mee naar Roosendaal (zie foto links).

 

 Opnieuw toernooiwinst JO8

 

 

 Vorige week zaterdag pakten de jongste RBC'ers al een eerste plaats op een toernooi, maar dat kunststukje herhaalden ze afgelopen zaterdag nog een keer. Nu won RBC JO8 het toernooi bij DVO'60.

 

 De boys van trainer Lars Traets moesten vandaag vijf wedstrijden afwerken en wisten die allemaal te winnen. Achtereenvolgens werden ASWH JO8-1 (4-0), UVV'40 JO8-1 (2-1), Rood Wit W. JO8-1 (7-1), Virtus JO8-1 (5-0) en UVV'40 JO8-2 (6-0) verslagen. Wederom een uistekend resultaat van onze jongste jeugd.

 

 Assistent scheidsrechter gezocht

 

 

 RBC is op zoek naar een assistent scheidsrechter voor het 1e elftal. Heb je interesse, vragen, of ken je iemand die geïnteresseerd is, stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

 

 Informatie avond RBC Voetbal Academie

 

 

 Afgelopen donderdag was de informatie avond voor alle spelers en ouders van de RBC Voetbal Academie. Voor deze avond was RBC te gast bij het Da Vinci College.

 

 Alle spelers en ouders werden in drie sessies ontvangen door het bestuurslid voetbaltechnische zaken Lion de Frel. In de centrale hal gaf hij een presentatie over het voetbaltechnisch beleid en de verwachtingen voor komend seizoen (zie foto). Vervolgens gaf Noud Bominaar, bestuurslid jeugdzaken, uitleg over enkele organisatorische aspecten. Ook de coördinatoren van de onder-, midden- en bovenbouw presenteerden zich en stelden de trainers voor. Hierna gingen de teams uiteen en kregen zij uitleg van hun trainer. Tevens werd de avond door een aantal spelers nog gebruikt om kleding te passen. (Foto: Arthur Verbraak)

 

 Schrijf je in voor de RBC Voetbalschool

 

 

 RBC is twee seizoenen geleden een voetbalschool gestart in samenwerking met Voetbalschool TIC. Op 18 augustus 2019 trapt Voetbalschool RBC weer af met een nieuwe sessie trainingen.

 

 Voetbalschool RBC is een opleiding voor jonge voetballers en keepers van vijf t/m veertien jaar, waarbij alle spelers training krijgen van gediplomeerde RBC-trainers. Het doel van de voetbalschool is dat spelers zich in de kijker kunnen spelen van de voetbalopleiding van RBC. Maar spelers komen in ieder geval naar de voetbalschool om hun eigen voetbaltalent en kwaliteiten te verbeteren.

 

 Voetbalschool RBC heeft de volgende kenmerken:

 

 •  Plezier staat voorop: plezier in het voetbal is erg belangrijk om je te ontwikkelen als voetballer;
 •  Gediplomeerde trainers: alle trainers die de training verzorgen binnen de voetbalschool zijn gediplomeerd en/of hebben veel ervaring in het trainingsvak;
 •  Trainen in een echt voetbalstadion: onze trainingslocatie is uniek, namelijk het Herstaco Stadion in Roosendaal;
 •  Trainingsprogramma: een trainingsprogramma bestaat uit acht professionele trainingen, elke training duurt 60 minuten en de trainingen zullen plaats vinden op zondagochtend. Voetbalschool TIC werkt met professionele apparatuur wat stelselmatig in gezet gaat worden bij Voetbalschool RBC;
 •  Talenten: val je op binnen de voetbalschool? Dan maak je kans op een plekje als speler in de RBC Voetbalopleiding;
 •  Professionele keeperstraining: wil jij trainen als een prof keeper en jezelf zo goed mogelijk ontwikkelen? Volg dan de keeperstrainingen bij Voetbalschool RBC. De trainingen worden gegeven door keeperstrainers van de vroegere beste keepersschool van Nederland, namelijk de Brabantse Keeper School. Oog voor detail en trainen met de beste techniek in de leukste oefenvormen.
 •  Kosten: 1 trainingsblok (8 trainingen) € 150. Heb je al eens deelgenomen aan Voetbalschool RBC? Dan betaal je € 120 omdat je dan al in het bezit bent van ons voetbalschool-shirt;
 •  Gratis: shirt met je eigen naam (ter waarde van € 30).

 

 Klik hier voor de exacte data en tijden en om in te schrijven.

 

 Negen jeugdspelers naar BVO's

 

 

 Het seizoen 2018-2019 zit er op. Een aantal jeugdspelers van RBC hebben zich dit seizoen dusdanig goed ontwikkeld dat ze de interesse hebben opgewekt van diverse Nederlandse en Belgische betaald voetbalorganisaties. Maar liefst negen RBC'ers spelen volgend seizoen bij Willem II, Royal Antwerp, Beerschot, NAC Breda en FC Dordrecht. Op de foto Niek van Kuijck die samen met zijn vader onlangs een overeenkomst tekende bij Willem II.

 

 Deze spelers komen volgend seizoen uit voor een BVO:

 

 •  Ryan Brühns (JO13) bij FC Dordrecht;
 •  Finn Claassens (JO10-1) bij NAC Breda;
 •  Saad Danjaoui (JO15) bij Willem II;
 •  Alpha Diallo (JO10-1) bij Royal Antwerp;
 •  Niek van Kuijck (JO14) bij Willem II;
 •  Marouane Ouald Chaib (JO14) bij Beerschot;
 •  Jelte Pal (JO19) bij Willem II;
 •  Thomas Rombout (JO13) bij FC Dordrecht;
 •  Roel van der Smissen (JO11-1) bij NAC Breda.

 

 Uiteraard is het jammer voor RBC dat deze talentvolle spelers de club gaan verlaten, maar voor henzelf is het een fantastische stap voorwaarts. RBC is trots dat het deze jonge spelers dusdanig heeft kunnen laten ontwikkelen, dat ze toe zijn aan deze nieuwe stap. We stimuleren dat ook en houden dat niet tegen. Het talent is immers van de speler zelf, niet van de club. Natuurlijk is het jammer dat RBC deze spelers niet kan behouden, maar de aanwezigheid van goede spelers in onze jeugdopleiding biedt de andere spelers natuurlijk wel de mogelijkheid zich daaraan op te trekken. Dat levert dus een win-win situatie op voor zowel de spelers als RBC. De spelers worden beter en RBC blijft daardoor aantrekkelijk voor voetballers uit de stad en de regio. RBC wil uiteindelijk elk seizoen weer spelers vanuit JO19 afleveren aan de selectie van het eerste elftal. Ook volgend seizoen stromen er weer drie spelers door: Yorben Bus, Aboubacar Coulibaly en Barry Knook.

 

 Terugkeer Gino Pieter

 

 

 Gino Pieter speelt volgend seizoen weer voor RBC. De 27-jarige verdediger vertrok aan het eind van vorig seizoen naar MOC'17, maar keert na een jaar weer terug op het oude nest.

 

 In 2014 kwam Pieter over van Hoofdklasser Baronie naar RBC, dat toen nog in de Vierde Klasse uitkwam. In 2017 promoveerde hij met de oranjehemden naar de Derde Klasse.

 

 Pieter is blij met zijn terugkeer naar RBC: "Toen ik vijf jaar geleden naar RBC kwam, was de doelstelling van de club zich omhoog te vechten en daar wilde ik me graag voor inzetten. Ik bemerkte bij mezelf dit seizoen steeds meer dat ik het miste om aan dat streven van RBC te kunnen bijdragen. Daarom ben ik blij dat we die doelstelling volgend seizoen samen weer kunnen oppakken."

 

 "Fijn om te ervaren dat Gino terugkomt bij RBC omdat wij zijn kameraadschap, positiviteit en optimisme zo waarderen in hem", aldus Lion de Frel, RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken, die uitermate tevreden is met de terugkeer van de oud RBC'er. Volgens De Frel heeft Pieter als speler een fantastische drive, kan hij goed in zijn taken spelen en op verschillende posities." (Foto: Arthur Verbraak)

 

 Chaib Azaimi brengt routine en rust

 

 

Chaib Azaimi wordt volgend seizoen toegevoegd aan de selectie van RBC. De 32-jarige routinier moet ervaring en rust brengen in het team.

 

Azaimi werd als jeugdspeler door RBC gescout en speelde bij de D-pupillen en de C-junioren in het oranje-wit. Daarna speelde hij in de jeugd bij BSC. Vervolgens vertrok hij naar de Schiedamse eersteklasser SVVSMC en speelde daarna voor de Hoofdklassers Papendrecht en Hollandia uit Hoorn. Met Baronie kwam hij uit in de toenmalige Topklasse (de huidige Derde Divisie). Vanuit Breda belandde hij in het seizoen 2014-2015 bij Roosendaal dat destijds nog in de Eerste Klasse acteerde. Na dat seizoen stopte hij met voetballen omdat hij het niet meer kon combineren met zijn werk en de voorkeur gaf aan zijn maatschappelijke carrière. Nu zijn werkzaamheden het weer toelaten, wil hij het voetballen weer oppakken. Dat laatste wil Azaimi bij RBC gaan doen.

 

"Bij RBC lopen er nog zo veel oude bekenden uit mijn jeugdperiode dat het voelt als terugkomen", aldus Azaimi. "Daarnaast spreken de doelstellingen van de club, zowel met het eerste elftal als met de jeugd, mij erg aan. Mogelijk dat ik nog iets kan betekenen voor de jeugdopleiding. Voor wat het eerste elftal betreft hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een positieve sfeer en de mentale weerbaarheid van het team. Hoewel ik de afgelopen jaren mijn conditie redelijk op peil heb gehouden, ga ik de komende periode vol aan de bak om straks bij de start van de voorbereiding wedstrijdfit te zijn." Bestuurslid voetbaltechnische zaken Lion de Frel beaamt dat dit laatste het enige is waar Azaimi aan moet werken: "Chaib is namelijk een jongen die nooit lager heeft gespeeld dan de Eerste Klasse, dus voetballen kan hij absoluut. En als hij volledig fit is, gaat hij voor RBC van zeer grote waarde zijn."

 

Azaimi (op de archieffoto in actie voor Papendrecht) is een allround middenvelder, die ook aanvallend uit de voeten kan.

 

Twee nieuwe keepers

 

 

Volgend seizoen gaat RBC verder met twee jonge en talentvolle keepers: Matthias Deleij (18) en Barry Knook (19). Door het vertrek van Joeri Leest (naar Prinsenland) en Jordi Brühns (naar BSC) moest RBC op zoek naar twee vervangers.

 

Barry Knook stroomt door vanuit JO19. Knook maakte dit seizoen al zijn debuut in het eerste elftal in de laatste competitiewedstrijd tegen Victoria'03 (zie foto links), waarin hij een strafschop stopte. Ook in de nacompetitie tegen WSC mocht hij zijn opwachting maken. Knook begon bij RBC in het eerste seizoen na de doorstart in de D1, maar presteerde destijds dusdanig goed dat NAC Breda hem al direct wegkaapte uit Wouwse Plantage. Na vier jaar in Breda speelde hij nog een seizoen bij FC Dordrecht, waarna hij vorig seizoen terugkeerde naar RBC. "Ik ben blij met mijn kans in de selectie van het eerste elftal volgend seizoen", aldus Knook.

 

Matthias Deleij komt over van MOC'17. Hij begon dit seizoen bij de Bergenaren in JO19, maar verdrong na de winterstop de van RBC overgenomen Thierry Aarts uit het 1e elftal. Hij keepte een uistekende tweede seizoenshelft en speelde onder andere tegen RBC een prima wedstrijd (zie foto rechts). Deleij speelt vanaf JO15 bij MOC'17 en kwam daarvoor uit voor Halsteren. Deleij is MOC'17 dankbaar voor de ontwikkeling en kansen die hij bij de Bergse club heeft gehad, "maar ik denk dat het voor mijn ontwikkeling beter is om over te stappen naar RBC, gezien de ambities van de club", aldus Deleij.

 

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Leon de Frel heeft vertrouwen in de twee keepers: "Het zijn twee jongens met veel potentie. Ze hebben allebei aangetoond probleemloos mee te kunnen op dit niveau. Barry is een meevoetballende keeper die door zijn coaching prima leiding kan geven aan de verdediging. Matthias heeft uistekende reflexen en is ijzersterk in de lucht. Ze zullen met elkaar de concurrentie aan moeten gaan en zorgen dat ze daardoor het beste uit zichzelf naar boven halen." (Foto's: Arthur Verbraak)

 

Koos Waslander ook volgend seizoen hoofdtrainer van RBC

 

 

Koos Waslander blijft ook volgend seizoen hoofdtrainer van RBC. Waslander was een maand geleden al aangesteld tot het eind van dit seizoen, waarbij RBC aangaf te willen onderzoeken of een langer verblijf mogelijk zou zijn. Hierover zijn beide partijen tot overeenstemming gekomen.

 

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Lion de Frel is enthousiast over Waslander: "Koos is laagdrempelig voor de spelers, hij voelt ze aan, hij begrijpt ze en communiceert op passende wijze. Maar aan de andere kant is hij ook heel direct en duidelijk, dat is zijn kracht. En zijn coaching is uitstekend."

 

Ook Waslander is tevreden met zijn langer verblijf in Roosendaal: "Ik vind het een mooie uitdaging om mijn bijdrage te leveren aan de ambities van de club. Die staan namelijk nog steeds recht overeind." De interim coach heeft de afgelopen periode gebruikt om de selectie grondig te analyseren en het bestuur geadviseerd aan welke ontbrekende facetten gewerkt zou moeten worden. "Het bestuur heeft zeer zeker de intentie alles te doen wat in haar vermogen ligt om de selectie te versterken", aldus De Frel. "Volgend seizoen willen we namelijk beter presteren dan afgelopen jaar en met Koos aan het roer hebben we daar alle vertrouwen in." (Foto: Raphael Drent)

 

RBC versterkt zich met Faysal Bensiali

 

 

RBC heeft zich versterkt met Faysal Bensiali. De 27-jarige aanvoerder van SC Kruisland speelt volgend seizoen in het oranje-wit in het Herstaco Stadion.

 

Faysal Bensiali voetbalde het grootste deel van zijn voetbalcarrière voor NAC Breda. Als C-junior maakte de Roosendaler de overstap van BSC naar Breda en zou daar maar liefst acht jaar blijven. In zijn laatste seizoen bij NAC Breda (2012-2013) speelde Bensiali een aantal oefenwedstrijden mee met het eerste elftal, maar kwam voornamelijk uit voor Jong NAC Breda. Vanwege zijn studie besloot Bensiali zijn heil te zoeken in het amateurvoetbal. Hij speelde achtereenvolgens voor het Belgische Wijnegem VC, dat uitkwam in de Tweede Klasse Provinciaal, en Alliance dat toen nog in de Derde Klasse speelde, alvorens hij drie jaar geleden de overstap maakte naar tweedeklasser SC Kruisland.

 

"Bij SC Kruisland heb ik het prima naar mijn zin gehad, maar ik was na drie jaar echt toe aan een nieuwe uitdaging. RBC is een club met ambitie en ik zie er echt potentie in", aldus Bensiali. "Ik merk aan alles dat RBC vooruit wil en daar wil ik graag deel van uitmaken. Ik heb al diverse gesprekken gevoerd met de technische mensen van de club en mijn toekomstige medespelers en heb er super veel zin in."

 

Bensiali is een aanvallende middenvelder, maar kan ook op zowel de linker- als de rechter flank uit de voeten. (Foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)

 

Rotterdamse spits voor RBC

 

 

 

 Komend seizoen speelt RBC met een Rotterdamse centrumspits. De 34-jarige Greg Noordzee verruilt zaterdag vierdeklasser Overmaas voor het Herstaco Stadion.

 

 Noordzee speelde in de jeugd voor Zwart Wit'28 en Spartaan'20. Na twee seizoenen bij TOGR belandde hij in de Eerste Klasse bij SC Feyenoord. Daar viel hij dusdanig positief op dat Leen Looijen, de toenmalig technisch directeur van N.E.C., hem wilde contracteren. Diens plotselinge ontslag gooide echter roet in het eten en Noordzee ging niet naar Nijmegen, maar naar Hoofdklasser SHO. Na een tussenjaar bij TOGR kwam Noordzee uit voor Hoofdklasser Nieuwenhoorn. Vanwege zijn werkzaamheden besloot Noordzee het voetbal op hoog amateurniveau vaarwel te zeggen en speelde daarna in vriendenteams bij SCO'63 en Pernis. Twee seizoenen geleden begon hij bij Overmaas waar Koos Waslander zijn trainer werd. "Greg is sterk aan de bal en doelgericht in de zestien. Hij heeft een goede mentaliteit, het is een winnaar. Greg staat positioneel vaak goed. En door zijn ervaring gaat hij heel belangrijk worden voor de groep", aldus RBC's trainer-coach.

 

"RBC heeft profvoetbal gespeeld", antwoordt Noordzee op de vraag wat hij over zijn nieuwe club weet te vertellen. "En mijn maat Cuco Martina tekende er zijn eerste profcontract. Ik heb begrepen dat ze dit seizoen derde zijn geworden en nacompetitie hebben gehaald, maar niet gepromoveerd zijn. Komend seizoen wil de club dat die prestaties verbeterd worden. Dat lijkt me een mooi streven", aldus de nieuwe RBC-spits.

 

RBC strikt Bergs talent

 

 

Jari Rommens speelt volgend seizoen bij RBC. Het 19-jarige talent uit Bergen op Zoom is afkomstig van het Belgische Zwaluwen Olmen, dat uitkomt in de Tweede Klasse Provinciaal.

 

Jari Rommens speelde in de jeugd voor FC Bergen en MOC'17. Nadat hij gescout was door NAC Breda, speelde hij in zijn laatste jaar als jeugdspeler bij de Bredanaars in de JO19. Na zijn vertrek bij NAC Breda keerde Rommens afgelopen seizoen terug naar Bergen op Zoom, naar eersteklasser DOSKO. Tijdens de winterstop verkaste Rommens naar Zwaluwen Olmen.

 

RBC wilde Rommens graag naar Roosendaal halen. "Jari moet zich in principe richten op de rechtsbuitenpositie, maar hij is ook inzetbaar in de spits en op links", aldus Lion de Frel, RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken. Rommens is blij met zijn overgang naar Roosendaal: "Een stuk dichterbij dan Olmen, dat toch 200 km heen en terug is. En RBC is een mooie club en heel bijzonder vanwege het stadion en haar verleden natuurlijk. Ik heb er zin in."

 

RBC versterkt defensie met Carlos Ramos

 

 

RBC versterkt haar defensie met oud RBC-speler Carlos Ramos. De 32-jarige verdediger speelt nu nog voor Hoofdklasser Leonidas.

 

Carlos Ramos (op de foto links in actie voor Leonidas) speelde in de jeugd voor Excelsior, Feyenoord, Vitesse en RKC Waalwijk. Bij de Waalwijkers maakte hij de overstap naar het beloftenelftal. Vervolgens kwam hij uit voor Jong Feyenoord en Jong AZ. In 2008 kwam Ramos op amateurbasis naar RBC. Hij debuteerde voor de oranje-witten in het betaald voetbal op 8 augustus 2008 in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Omniworld. Ramos presteerde dusdanig goed dat toenmalig trainer-coach Rob Meppelink de club adviseerde Ramos te contracteren, hetgeen in november 2008 geschiedde. Ramos speelde twee seizoenen voor RBC en kwam tot 47 wedstrijden. Na zijn periode bij RBC vertrok hij naar eersteklasser Deltasport en kwam daarna uit voor Hoofdklasser SC Feyenoord, Topklasser Kozakken Boys, Hoofdklasser ASWH en eersteklasser Brielle. Dit seizoen speelt hij bij Leonidas, dat tot zijn vertrek naar RBC onder leiding stond van trainer Koos Waslander. Ramos strijdt nog met Leonidas in de nacompetitie om handhaving in de Hoofdklasse. Vanavond speelt hij met de Rotterdammers in de halve finale in Oss tegen SV TOP.

 

Negen jaar na zijn vertrek uit Roosendaal keert Ramos volgend seizoen dus terug naar RBC. "Ja, en daar ben ik absoluut heel erg blij mee", aldus de oud RBC'er. "Ik heb goede jaren gehad bij RBC en na al die jaren in de top van het amateurvoetbal denk ik voor RBC opnieuw van grote waarde te kunnen zijn. De trainer wil in ieder geval dat ik met mijn ervaring, niveau en manier van spelen een belangrijke rol ga vervullen om het team beter te maken waardoor RBC stappen omhoog kan zetten. En die uitdaging wil ik volgend seizoen graag aangaan." (Foto: The Arsenal Fotografie)

 

Drie jeugdspelers naar selectie

 

 

De selectie van RBC wordt volgend seizoen versterkt met drie spelers die doorstromen vanuit JO19: Yorben Bus, Aboubacar Coulibaly en Barry Knook.

 

Yorben Bus speelt al sinds het eerste seizoen na de doorstart bij RBC en doorliep de gehele jeugdopleiding. Bus is linksback en maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Terneuzen.

 

Aboubacar Coulibaly kwam in de winterstop naar RBC van het Belgische KSV Temse. Coulibaly kan zowel als rechtsback als rechtshalf worden ingezet. Hij debuteerde in de uitwedstrijd tegen SC Gastel.

 

Net zoals Yorben Bus begon doelman Barry Knook ook bij RBC in het eerste seizoen na de doorstart in de D1. Hij presteerde destijds dusdanig goed dat NAC Breda hem al direct wegkaapte uit Wouwse Plantage. Na vier jaar in Breda speelde hij nog een seizoen bij FC Dordrecht, waarna hij vorig seizoen terugkeerde naar RBC. Hij debuteerde in de thuiswedstrijd tegen Victoria'03.

 

 Laatste versterking voor RBC: Yoran de Bruijn

 

 

Yoran de Bruijn is de laatste versterking die RBC voor volgend seizoen aan haar selectie heeft toegevoegd. De 19-jarige aanvaller is afkomstig van VVR.

 

De Bruijn speelt al vanaf de F-pupillen bij de Rijsbergse club. Drie jaar geleden debuteerde De Bruijn al in het eerste elftal van VVR in de Vierde Klasse. In het tweede jaar werd hij een vaste kracht bij de blauw-witten en promoveerde naar de Derde Klasse, waar hij dit seizoen RBC in de competitie trof.

 

RBC hield de ontwikkeling van De Bruijn al enige tijd in de gaten. De Bruijn is tweebenig, snel en heeft een goed schot. Bij VVR speelt hij links in de spits, maar kan ook op rechts benut worden.

 

De Bruijn kijkt uit naar zijn overgang naar RBC, maar heeft er wel een dubbel gevoel bij: "Ik speel immers al mijn hele leven voor VVR, al mijn vrienden voetballen daar. Ik heb het wat dat betreft echt getroffen en ben met name trainer Kees Daemen ontzettend dankbaar dat ik me onder hem heb kunnen ontwikkelen tot een vaste waarde in het eerste elftal. Maar aan de andere kant wil ik ook graag eens kijken of ik bij een andere club kan doorgroeien. RBC lijkt me op dit moment de ideale club. Op dit moment nog derdeklasser, maar met de ambitie om hogerop te komen. Het zou mooi zijn als ik op dat succes mee zou kunnen liften. Mijn dorpsgenoot Tommie Kerstens is wat dat betreft een mooi voorbeeld voor mij hahaha." (Kerstens speelde van 1985 t/m 1991 met RBC in de Eerste Divisie, red.).

 

De selectie ziet er als volgt uit: Chaib Azaimi, Mo Azaimi, Faysal Bensiali (SC Kruisland), Yoran de Bruijn (VVR), Yorben Bus (Voetbal Academie), Aboubacar Coulibaly (Voetbal Academie), Matthias Deleij (MOC'17), Randy Elst, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune, Gino de Klerk, Barry Knook (Voetbal Academie), Greg Noordzee (Overmaas), Gino Pieter (MOC'17), Carlos Ramos (Leonidas), Jari Rommens (Zwaluwen Olmen), Anwar Tarfit en Mujib Yaqoubi. (Foto: Pix4Profs / Johan Wouters)

 

John Kuijstermans overleden

 

 

Vorige maand geleden ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van John Kuijstermans.

 

John was met zijn 89 jaar de oudste seizoenkaarthouder en lid van RBC. Hij speelde in de jaren ‘50 van de vorige eeuw zelf voor zijn geliefde RBC.

 

Wij wensen Anna en alle nabestaanden heel veel moed en kracht toe voor de komende tijd.

 

'Supporters zijn wij heel ons leven, supporters zijn wij van ons RBC.'