RBC Update, nummer 2018-10

01-12-2018

 7e jaargang, nummer 2018-09

 

 Beste RBC-er,

 

 Inmiddels is Sinterklaas in het land. En een dag nadat hij in Zaandam aan land kwam, had RBC al een cadeau te pakken. Op zondag 18 november pakte RBC na een 1-6 overwinning op MOC'17 de eerste periodetitel nadat de toenmalige koploper HVV'24 op een 2-2 gelijkspel was blijven steken tegen SC Gastel. En RBC gaat sindsdien nog steeds aan kop in de 3e klasse A. Aanstaande zondag hopen de oranje-witten de koppositie te behouden of de voorsprong zelfs te vergroten. Dat zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen SC Gastel. Dus kom aanstaande zondag naar het Herstaco Stadion en steun onze boys!

 

 

 Buren op visite

 

 Morgen komen de buren op visite in het Herstaco Stadion. Dan staat namelijk de derby RBC - SC Gastel op het programma.

 

 SC Gastel zit momenteel in een wisselvallige periode en voert met veertien punten en een vijfde plaats de middenmoot aan. Twee weken geleden hielden de mannen van trainer Johan van Batenburg de toenmalige koploper HVV'24 nog op een 2-2 gelijkspel waardoor RBC in staat was om de eerste periodetitel te grijpen. Afgelopen zondag gingen de rood-zwarten thuis echter met 1-4 ten onder tegen laagvlieger SAB. Om de zaken te doen keren komt de wedstrijd tegen RBC voor trainer Van Batenburg op een goed moment. Voor SC Gastel is het namelijk geen enkel probleem om zich op te laden voor een match tegen de oranje-witten.

 

 RBC behield afgelopen zondag de koppositie door met 1-4 te winnen bij Schijf. De voorsprong op HVV'24 bleef echter maar twee goals omdat ook HVV'24 met drie goals verschil wist te winnen van Roosendaal (5-2). De oranjehemden weten dus wat ze zondag te doen staan tegen SC Gastel. Concurrent HVV'24 gaat op bezoek bij buurman Clinge.

 

 Vorig seizoen wist RBC tegen SC Gastel, dat toen koploper was, in de absolute slotfase de overwinning te pakken (2-1). Mujib Yaqoubi werd de matchwinner. Gezien de historische statistieken ligt overigens ook zondag een 2-1 eindstand in de lijn der verwachtingen. De vraag is alleen wie er deze keer aan het langste eind zal trekken.

 

 De wedstrijd tussen RBC en SC Gastel staat onder leiding van scheidsrechter Rick Nelemans uit Zundert. Pupil van de Week is Nigel Verheugt.

 

 De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Tickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De aftrap is om 14:30 uur.

 

 De wedstrijd zal worden voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van Gert van Boeijen (zie foto). De voormalige voorzitter van de supportersvereniging (2004-2011) overleed deze week na een kort ziekbed op slechts 53-jarige leeftijd. RBC wenst alle nabestaanden van Gert heel veel sterkte toe. (Foto: Robert van den Berge/het fotoburo)

 

 Historie RBC - SC Gastel:   
 1972-1973  RBC - SC Gastel  2-1  1e klasse E
 2014-2015  RBC - SC Gastel  2-1  4e klasse B - Zuid 1
 2015-2016  RBC - SC Gastel  1-2  4e klasse B - Zuid 1
 2017-2018  RBC - SC Gastel  2-1  3e klasse A - Zuid 1

 

 

 Pupil van de Week: Nigel Verheugt

 

 Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen SC Gastel is Nigel Verheugt van JO11-1. Onze razende reporter sprak met hem.

 

 Wat een heerlijk gevoel. Met de periodetitel op zak na de 6-klapper tegen MOC'17 en daarna gelijk weer een overwinning bij Schijf  ben ik in de vrieskou op weg naar het Herstaco Stadion. Na een bakje koffie van Wilma begeef ik mij naar het dampende kunstgrasveld. En zie daar de mannen van JO11-1 eens keihard trainen. Met veel plezier en intensiteit laat trainer Denise Versteeg hen op ongekend niveau het positiespel beoefenen. Wat een dynamiek, wat een talenten. Ook Nigel, onze Pupil van de Week, traint er flink op los. Met het plezier in zijn ogen staat hij na de training mij te woord.

 

 Nigel is de rechtsbuiten van de JO11-1. Hij speelt nu zijn derde seizoen voor RBC na eerst 2 jaar in Spanje bij CF Alfas te hebben gespeeld en daarna een jaar bij METO. Via de talentendagen hebben ze Nigel bij RBC ontdekt. In Spanje was hij al eens gescout door profclub Elche CF en vorig seizoen heeft Nigel stage gelopen bij Willem II, maar gelukkig voor ons voetbalt Nigel nog bij RBC. Hij heeft al een aantal hele mooie momenten bij RBC meegemaakt waarvan hij uit twee niet kan kiezen. Namelijk het winnende doelpunt scoren tegen Feyenoord  in De Kuip en een hattrick scoren tegen PEC Zwolle. Zijn grote droom is ooit spelen voor Barcelona. Het Spaanse temperament heeft hij al meegekregen in zijn beginjaren. Zijn lievelingseten zijn taco's en dan voetbalt hij op zijn best. Natuurlijk heb ik gevraagd of hij nog meer hobby’s heeft. Nou dat is tafelvoetbal spelen. Wel vraagt Nigel vervolgens of ik weet of er ook tafelvoetbaltrainers voor papa's zijn? Dan weet je wel wie er altijd thuis wint. Wat een vrolijke jongen is Nigel toch met een ietwat ondeugende blik in zijn ogen. Als Pupil van de Week zal hij met zijn aanwezigheid in de kleedkamer de juiste spirit brengen voor de wedstrijd tegen SC Gastel a.s. zondag om 14.30 uur in het Herstaco Stadion.  Nigel heel veel plezier bij de wedstrijd! (Foto: Bram Visser Fotografie)

 

 

 RBC zoekt jeugdtrainers voor onderbouw

 

Door omstandigheden is RBC voor het huidige seizoen naarstig op zoek naar competente jeugdtrainers voor de onderbouw van haar voetbal academie.

 

 We zijn op zoek naar trainers die in het bezit zijn van een diploma UEFA C jeugd of aan een opleiding voetbaltrainer gaan beginnen. Maar wat nog meer telt, is dat je affiniteit hebt met het jongere kind. Ben je een echte opleider, die oog heeft voor het individu en kan aansluiten bij de belevingswereld van deze leeftijdscategorie, dan ben jij de persoon die we zoeken.

 

 Binnen onze academie ligt de focus op het ontwikkelen van het individu en werken we volgens een bepaalde structuur en organisatie om dit alles te bevorderen. We beschikken over kwalitatief goede teams, die drie keer per week trainen en op zaterdag hun wedstrijden spelen. De voetbal academie van RBC is door de KNVB regionaal gecertificeerd.

 

 Denk je over de juiste eigenschappen en ambitie te beschikken en wil je in jezelf en in de jeugd van RBC investeren, dan is dit het juiste moment. Bij belangstelling kun je contact opnemen met Henk Vos, hoofd voetbal academie. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl. Een gesprek is onderdeel van de sollicitatieprocedure en mogelijk kan er ook gevraagd worden om een proeftraining te verzorgen.

 

 

 RBC loot uit tegen RCS

 

 Vorige week werd na afloop van de wedstrijd Wilhemina'26 - Roda Boys/Bommelerwaard de loting verricht voor de derde ronde van de districtsbeker. Voor RBC rolde er een uitwedstrijd tegen zaterdag derde klasser RCS uit de bus. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 11 december om 20:00 uur.

 

 RCS is voor RBC geen onbekende tegenstander. Na afloop van het seizoen 2014-2015 troffen beide ploegen elkaar in de nacompetitie. Ondanks een 2-4 overwinning in Oost Souburg ging RBC in het Herstaco Stadion na verlenging met 1-4 ten onder waardoor RBC werd uitgeschakeld voor promotie naar de Derde Klasse.

 

 Mocht RBC de vierde ronde bereiken, dan wacht daarin een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Roosendaal en SC Gastel. De wedstrijden in de vierde ronde staan gepland op dinsdag 22 januari.

 

 

 Sponsor RBC via SponsorKliks

 

 Met de komende feestdagen voor de deur is het voor iedereen die RBC een warm hart toedraagt mogelijk om RBC gratis te sponsoren via SponsorKliks.

 

 Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar de website van SponsorKliks. Door op het logo van SponsorKliks te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert RBC een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost u dus niets extra.

 

 Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via RBC kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert voor de club.

 

 Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook! Alvast bedankt namens RBC.

 

 

 

 Armand Musai geselecteerd voor Albanië 

 

 RBC heeft weer eens een international. JO15 speler Armand Musai is door de Albanese voetbalbond opgeroepen voor twee oefenwedstrijden.

 

 Albanië onder 15 speelt twee wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Montenegro. Op 22 november wordt in Albanië gespeeld, twee dagen later is Montenegro gastheer.

 

 Musai is geboren in het Albanese Durrës en speelt inmiddels voor het vierde seizoen bij RBC. In 2015 kwam hij over van het Belgische Excelsior Essen en begon bij de oranje-witten in de toenmalige U12. Vervolgens doorliep hij de RBC Voetbal Academie via JO13 en JO15, in welk team hij nu voor het tweede seizoen speelt.

 

 RBC wenst Armand Musai heel veel succes in de wedstrijden voor zijn Shqipëria ! (Foto: Bram Visser Fotografie)

 

 

 Wedstrijdprogramma RBC O23

 

 In oktober speelde RBC O23 al haar eerste oefenwedstrijd en onlangs startte het team in een officieuze O23 competitie. Naast RBC zijn de deelnemende clubs Cluzona, DEVO, DVO'60, NSV en Rood Wit W. Er wordt een halve competitie op dinsdagavond afgewerkt.

 

 DVO'60 O23 werd inmiddels met 0-10 verslagen. Het resterend wedstrijdprogramma voor RBC O23 is als volgt:

 

 11-12-2018, 20:00 uur: RBC O23 - DEVO O23
 19-02-2019, 20:00 uur: Rood Wit W. O23 - RBC O23
 19-03-2019, 20:00 uur: RBC O23 - NSV O23
 16-04-2019, 20:00 uur: Cluzona O23 - RBC O23
 (Foto: Arthur Verbraak)

 

 

 Officiële selectiefoto 2018-2019

 

 Daar is ie dan! De officiële teamfoto van de RBC-selectie van dit seizoen. De foto is gemaakt door Bram Visser Fotografie.

 

 Dit zijn de mannen die het dit jaar gaan doen. Op de achterste rij v.l.n.r.: Randy Elst, Mo Azaimi, Mujib Yaqoubi, Jacques Dekker, Huub Schuit, Michiel Kuipers en Gijs Gommeren. Op de middelste rij v.l.n.r.: Gerjo Prins (assistent trainer), Anass el Gamali, Jeroen Molenaar, Yeidi Muurmans, Quincy Schouten, Marouane Hamdoune, Mike Schalk, Adnane Samra, Leen Boer (verzorger) en Lars Akkermans (keeperstrainer). Op de voorste rij v.l.n.r.: Corné Veraart (teammanager), Jari Bosch, Levy Schotel, Joeri Leest, Jordi Brühns, Anwar Tarfit, Gino de Klerk en Henk Vos (trainer-coach).

 

 Bram Visser Fotografie is in Roosendaal en omgeving al meer dan 40 jaar synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Bram Visser sleepte nationaal en internationaal al vele Awards in de wacht met zijn portretfoto’s bij Colour Art Photo, Camera D’or van Kodak en is sinds 2013 “Gold Master” bij Master Photographers Network. Wie kiest voor Bram Visser Fotografie kiest voor net iets meer: meer sfeer, meer oog voor detail en vooral ook meer creativiteit. Bij Bram Visser staat u als klant centraal: als geen ander weet hij uw wensen te vertalen in een foto die bij u past. Veel mensen zijn bang niet fotogeniek te zijn. Maakt u zich daarover geen zorg, de foto’s zijn immers bestemd voor mensen die van u houden – die willen u zien zoals u bent. Behalve voor fotografie kan men bij Bram Visser Fotografie ook terecht voor lijsten en inlijstingen. U vindt Bram Visser Fotografie aan de Raadhuisstraat 97 in Roosendaal.