RBC Update, nummer 2018-05

01-06-2018

7e jaargang, nummer 2018-05

 

Beste RBC-er,

 

Afgelopen zondag won RBC de derde periodetitel en plaatste zich daardoor voor de derde keer in zes jaar na de doorstart voor de nacompetitie (zie foto). Hopelijk is voor RBC in dit geval drie keer scheepsrecht, want in de twee voorgaande edities waren de oranje-witten niet succesvol. De eerste keer, in 2015, werd RBC in de eerste ronde uitgeschakeld door RCS. Een jaar later werd de finale bereikt, maar bleek Bavel te sterk. 

 

Om deze editie succesvol af te sluiten, zullen de oranjehemden drie of vier tegenstanders opzij moeten zetten. De nacompetitie bestaat uit twee knock-out ronden van 1 wedstrijd, gevolgd door een finale. De verliezend finalist krijgt nog een herkansing op neutraal terrein tegen de verliezend finalist uit Oost-Brabant. De eerste ronde is meteen al een hele kluif. Als laagst geklasseerde Derde Klasser treft RBC namelijk de hoogst geklasseerde Tweede Klasser, Unitas '30, en dat ook nog in een uitwedstrijd. Bijkomend voordeel is, dat als RBC de eerste ronde doorkomt, de tweede ronde en een mogelijke finale in het Herstaco Stadion gespeeld worden. De andere deelnemers zijn Tweede Klasser MOC '17 en de Derde Klassers DESK, Philippine, SC Gastel, SVSSS en TSC. Het speelschema is als volgt:

 

1e ronde, 3 juni MOC '17 - SVSSS
  Unitas '30 - RBC
  DESK - Philippine
  SC Gastel - TSC
2e ronde, 10 juni winnaar Unitas '30-RBC - winnaar SC Gastel-TSC (a)
  winnaar MOC '17-SVSSS - DESK-Philippine (b)
finale, 17 juni winnaar a - winnaar b
beslissingswedstrijd, 24 juni verliezer finale 2E/3A/3B- verliezer finale  2F/3C/3D (neutraal terrein)
   

 

(Foto: Arthur Verbraak)

 

Voetbal Academie

 

Bijna alle teams van de RBC Voetbal Academie hebben de competitie afgerond. Alleen JO12, JO10-1, JO10-2 en JO9-2 spelen a.s. zaterdag hun laatste wedstrijden. Een overzicht:

 

 • JO19 degradeerde uit de 4e divisie. De oudste junioren verloren op de laatste speeldag, waar winst minimaal nodig was geweest om alsnog de nacompetitie te halen. Een domper van jewelste omdat we de vier oudste leeftijdscategoriën op divisieniveau hadden willen houden.
 • JO17 maakte een lastig seizoen door in de 4e divisie, maar wist zich door goede resultaten in de laatste periode naar de middenmoot te knokken met als resultaat een keurige 7e plaats. 
 • JO15-1 debuteerde dit seizoen in de 3e divisie, maar deed het prima en eindigde op de 6e plaats.
 • JO15-2 speelde in de Hoofdklasse als eerstejaars JO15 tegen louter teams met tweedejaars spelers. Zware tegenstanders dus waardoor het 1 punt tekort kwam om degradatie naar de 1e klasse te ontlopen.
 • JO13 boekte in de 3e divisie een goed resultaat en behaalde een 3e plaats. 
 • JO11 had het lastig in de Hoofdklasse en eindigde op de 10e plaats. Wel werden de laatste twee competitiewedstrijden winnend afgesloten door het team waaruit de Pupil van de Week wordt gerecruteerd.

 

Bij de leeftijdscategorie JO9 en JO8 worden geen uitslagen en standen gepubliceerd.

 

Pupillentoernooi in De Kuip

 

De Kuip is zondag 3 juni het decor van een groot JO9 pupillentoernooi, waaraan de jongste jeugdteams van Feyenoord, RBC en die van de andere Feyenoord Academy Partners deelnemen. De toegang tot deze heerlijke jeugdvoetbaldag is gratis.

 

Feyenoord Academy deelt haar ervaring en expertise op structurele basis met haar Academy Partners, een select aantal topamateurverenigingen in met name Zuid-Holland en West-Brabant die net als Feyenoord de persoonlijke ontwikkeling van jong voetbaltalent centraal hebben staan.

 

Tijdens de vierde editie van het Feyenoord Academy Partnertoernooi (aanvang 9:00 uur) speelt de top van het regionale JO9 pupillenvoetbal tegen elkaar in De Kuip.

 

Deelnemende clubs zijn Feyenoord, SC Feyenoord, Alphense Boys, Barendrecht, Spijkenisse, RBC, VVIJ, Oranje Wit, Alexandria '66, Velo, FC 's-Gravenzande, RCL en VOC.

 

Informatie toeschouwers:

 

 • Parkeren voor het Maasgebouw
 • Toegang via de hoofdingang
 • Toegang stadion gratis
 • Geen toegang tot het veld voor toeschouwers
 • Horeca punten zijn tijdens het toernooi open.

 

 

Instuif trainingen JO8

 

RBC is voor volgend seizoen op zoek naar spelers uit de regio voor de leeftijdscategorie JO8.

 

Op maandag 4 juni, donderdag 7 juni, maandag 11 juni, donderdag 14 juni, maandag 18 juni en donderdag 21 juni organiseren we instuif trainingen voor spelers met geboortejaar 2011.

 

De trainingen zijn van 18.00 tot 19.00 uur op Sportpark Rimboe in Wouwse Plantage. Het sportpark ligt in de bossen aan de Wildertsedreef 1. De spelers die mee willen doen, moeten zich om 17.45 uur melden. Aanmelden kan door hier te klikken. Dit is alleen ter registratie; je ontvangt geen inschrijfbevestiging.

 

Let op: als de link niet werkt, stuur dan een e-mail naar voetbalzaken@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je

 

 • voor- en achternaam;
 • adres, postcode en woonplaats;
 • geboorteplaats en -datum;
 • positie;
 • huidige club.

 

 

Roosendaalse versterkingen voor RBC

 

Door het aangekondigde vertrek van Thierry Aarts, Gino Pieter, Joey Tak en Kevin van Andel naar MOC '17, Sven van Son en Aaron Dekkers naar Cluzona en Wesley van Zundert naar Roosendaal is RBC op zoek naar nieuwe spelers voor volgend seizoen. De namen van de eerste versterkingen zijn bekend. Het zijn de Roosendalers Jacques Dekker, Gino de Klerk en Gijs Gommeren.

 

 

Jacques Dekker (foto boven) is 23 jaar en doorliep de gehele jeugdopleiding van BSC. Op Vierhoeven speelde hij drie jaar met het 1e elftal van de groen-witten in de Tweede en Derde Klasse. Twee seizoenen geleden maakte hij de overstap naar Cluzona. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen met de Wouwse ploeg en promoveerde naar de Tweede Klasse. Dit seizoen kwalificeerde hij zich met Cluzona voor het landelijk bekertoernooi. Afgelopen zondag werd hij na afloop van de wedstrijd tussen Cluzona en Moerse Boys nog tot 'Man of the Match' verkozen. Dekker is inzetbaar in de aanval en op het middenveld. De Roosendaler hoopt uiteraard dat RBC via de nacompetitie promoveert, "maar als dat niet lukt, moeten we volgend seizoen gewoon voor de titel gaan." (Foto: @Cluzona)

 

 

Gino de Klerk (foto boven) is oud jeugdspeler van RBC. Hij speelde tot het faillissement drie jaar bij de oranje-witten in de voetbalopleiding. Na die trieste gebeurtenis in 2011 vertrok hij naar Alliance. Een zware knieblessure dwong hem echter te stoppen met voetballen. Hij stortte zich op het boksen en werd daarin zeer succesvol. Maar de honger naar de bal bleek dermate sterk dat hij afgelopen seizoen de voetbalschoenen weer aantrok voor SC Kruisland. "Ik verlangde na jaren als individuele sporter weer naar een teamsport, de sfeer van een team in de kleedkamer. Bij SC Kruisland kon ik meetrainen en uiteindelijk heb ik nog de nodige speelminuten gemaakt", aldus de 22-jarige middenvelder. Bij RBC treft De Klerk een aantal oude bekenden: "Henk Vos heb ik als jeugdtrainer gehad bij RBC en ook met Randy Elst en Mujib Yaqoubi heb ik nog samengespeeld. Ik kijk enorm uit naar volgend seizoen." (Foto: www.aleco.nl)

 

Gijs Gommeren (foto onder) is een kind van Alliance. De 23-jarige aanvaller speelde zijn hele voetbalcarrière op Kortendijk. Vorig seizoen won hij de strijd om het topscorersklassement van de Vierde Klasse B. Met zijn 30 goals zorgde hij er persoonlijk voor dat Alliance in het spoor kon blijven van RBC. De overstap van Alliance naar het zaterdagvoetbal was voor 'Gis' geen reden om het rood-zwart te verruilen voor het oranje-wit: "Nee joh, dat maakt me niks uit. Maar ik speel al mijn hele leven voor Alliance en ben gewoon echt toe aan iets anders, een andere uitdaging, een andere omgeving. RBC is ambitieus, dat zoek ik. En van een trainer als Henk Vos kan ik als spits alleen maar beter worden." (Foto: Sander Coreman)

Privacy policy RBC

Vanaf vandaag geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving, namelijk de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Door de digitalisering worden steeds meer persoonsgegevens verzameld, verwerkt, opgeslagen en gedeeld. Het is daarom van groot belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met deze gegevens. Door de invoering van deze wet nemen de verantwoordelijkheden van alle organisaties toe, ook die van verenigingen. Zij moeten kunnen aantonen dat ze aan de nieuwe wet voldoen. Mocht bij een controle door de Autoriteit Persoonsgegevens blijken dat de AVG niet nageleefd wordt dan kunnen er fikse boetes volgen.

RBC is ervan overtuigd dat de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang is voor haar activiteiten. Daarom willen wij u in ons privacy beleid heldere en transparante informatie geven over de wijze waarop RBC persoonsgegevens verwerkt van haar leden, medewerkers, supporters en sympathisanten en bezoekers van haar website. Klik hier voor de privacy policy van RBC.

Nieuwe keeperstrainer voor RBC

Volgend seizoen wordt Lars Akkermans keeperstrainer bij RBC. Hij zal het 1e elftal, JO19 en JO11 t/m JO8 onder zijn hoede nemen.

De 45-jarige Akkermans was tot dit seizoen keeperstrainer bij SVC. Daarvoor gaf hij jarenlang training bij SC Gastel aan zowel jeugd als senioren. Zelf begon hij met keepen in de jeugd van SC Gastel. In de C-junioren werd hij gescout door RBC, "maar mijn vader zat destijds in het bestuur van SC Gastel en die vond het maar niks dat ik naar Roosendaal zou gaan." Akkermans bleef dus bij SC Gastel, maar omdat het 1e elftal van de rood-zwarten al voorzien was van een goede doelman vertrok hij jaren later toch van Blankershove, maar nu naar Kaaise Boys. Vervolgens speelde hij bij BSC en VVC '68, waarmee hij naar de 1e klasse promoveerde. Vervolgens belandde hij alsnog bij SC Gastel, waar hij uiteindelijk op 36-jarige leeftijd zijn keepershandschoenen aan de wilgen hing.

JO8 naar bekerfinale

Door een 4-2 overwinning op SC 't Zand JO8 heeft RBC JO8 zich geplaatst voor de bekerfinale in deze leeftijdscategorie van het district Zuid 1.

In de vorige ronden waren de boys van trainer Jovanni van Nijnatten ook al te sterk voor BSC JO8, SC Gastel JO8, Roosendaal JO8-1, Baronie JO8, MOC ‘17 JO8 en Roosendaal JO8-2. De finale wordt gespeeld op zaterdag 2 juni.

Tegenstander in die finale is Emplina JO8 uit 's-Hertogenbosch. Zij waren in de andere halve finale met 9-5 te sterk voor Unitas '59 JO8. Emplina JO8 komt net zoals RBC JO8 uit in de Hoofdklasse. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC legt jeugdtrainers vast voor volgend seizoen

Bijna alle jeugdtrainers voor volgend seizoen zijn nu bekend. Vanavond was er een bijeenkomst waarbij de trainers hun contract voor volgend jaar ondertekenden onder toeziend oog van Henk Vos, het toekomstig Hoofd Voetbal Academie, en het bestuur.

Dit zijn de trainers die volgend seizoen actief zullen zijn binnen de Voetbal Academie: Jack Embregts (JO19), Ger Baten (JO17), Kevin Baron (JO15-2/JO14), Erik van Benthem (JO13), Gijs Bogers (JO12), Denise Versteeg (JO11-1), Özgür Karakas (JO11-2), Binoy Bluys (JO10-1), Ivan Romme (JO10-2), Melissa van Nijnatten (JO9) en Jovanni van Nijnatten (JO8). Zij zullen worden ondersteund door Gerjo Prins (hoofd opleidingen), Noud Bominaar (hoofd algemene zaken), Vincent van Son (hoofd wedstrijdzaken), Edward Voorheijen en Harry Smit (scouting), Lars Akkermans en Michael Donkersloot (keeperstrainers), Edwin Spitters (coördinator middenbouw), Gommy Nooijens (coördinator onderbouw), Leo Donkersloot (coördinator keepers) en Ardin van Nijnatten (coördinator medische zaken).

Daarnaast nam Rob Hellendoorn na drie jaar afscheid als Hoofd Voetbal Academie. Onder zijn leiding werd de RBC voetbalopleiding gecertificeerd als regionale jeugdopleiding en bereikten de vier hoogste leeftijdscategoriën (JO19 t/m JO13) het divisie niveau. Tevens werd de voetbalpiramide volledig doorgetrokken van JO8 t/m JO19, waarmee een stevig fundament werd neergezet voor een nog betere doorstroming naar het 1e elftal. (Foto’s: Arthur Verbraak)

JO9-1 wint RBC Partner toernooi

RBC JO9-1 heeft het RBC Partner toernooi gewonnen. In de finale werd Barendrecht JO9-1 met 2-1 verslagen.

In de ochtend zag het er nog heel slecht uit. Kon het toernooi wel doorgang vinden? De buien waren 29 april in de avond in alle hevigheid losgebarsten. Inspectie van het veld in de ochtend van 30 april leerde dat er flink wat water onder het veld was gaan zitten, waardoor dit meer weg had van een waterbed. Er moest iemand komen die verstand van zaken had en het probleem snel kon oplossen. Deze werd gevonden in de persoon van Henny Levolger, die de volgelopen pomp buiten het stadion weer aan de praat kreeg en nadat een aantal personen het veld hier en daar geprikt hadden, kon er uiteindelijk toch gespeeld worden. Een hele opluchting voor de mensen van de organisatie, die onder leiding stond van Özgür Karakas. Hij organiseerde dit toernooi als opdracht voor school.

Iets later dan gepland werd er afgetrapt. Na een mooie opkomst van de deelnemende teams waren het de deelnemers uit poule A die het spits afbeten. RBC JO9-1 opende tegen Spijkenisse en VVIJ trof VOC. Hierna waren de teams uit poule B aan de beurt en kwamen Alexandria ‘66 tegen SC Feyenoord en RBC JO9-2 tegen Barendrecht in actie.

Zo werden alle poulewedstrijden afgewerkt waarna de kruisfinales gespeeld werden. Dit leverde soms zeer spannende wedstrijden op. Zo won Alexandria ’66 nipt van Spijkenisse (1-2) en slaagde Barendrecht erin om VOC met 1 doelpunt verschil te verslaan (2-3).

De finales werden eveneens een spannende aangelegenheid. Om de plaatsen 7 en 8 traden Spijkenisse en RBC JO9-2 tegen elkaar aan. Spijkenisse trok hierbij aan het langste eind. Alexandria ´66 en VVIJ maakten van hun wedstrijd om de 5e en 6e plaats een ware thriller. Na 20 minuten stond er een 2-2 eindstand op het bord waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. VVIJ deed dit iets beter dan Alexandria ´66. De strijd om de 3 en 4e plaats ging tussen de Rotterdamse clubs VOC en SC Feyenoord. Laatstgenoemde had in de kruisfinale verrassend verloren van Barendrecht. Het lukte de ploeg van Varkenoord echter wel de 3e plaats te veroveren; eindstand 1-3.

De apotheose was de strijd om de felbegeerde `Cup met de grote oren`, de finale! Hierin stond gastheer RBC JO9-1 tegenover Barendrecht. RBC kwam al vlot op een 2-0 voorsprong (zie foto) maar de Barendrechters wisten terug te komen tot 2-1. De tijd was echter te kort om het RBC nog lastig te maken en de prima leidende scheidsrechter c.q. spelbegeleider Jack Brummer maakte een einde aan een mooie finale met een terechte winnaar: RBC JO9-1.

De eindstand was als volgt:

 1. RBC JO9-1
 2. Barendrecht JO9-1
 3. SC Feyenoord JO9-1
 4. VOC JO9-1
 5. VVIJ JO9-1
 6. Alexandria ´66 JO9-1
 7. Spijkenisse JO9-1
 8. RBC JO9-2

(Foto: Arthur Verbraak)

 

', NULL, 'rbc-update-nummer-2018-05', 20, NULL, NULL), (60, '2018-07-03', '2018-07-04', 'RBC Update, nummer 2018-06', NULL, NULL, '

7e jaargang, nummer 2018-06

Beste RBC-er,

De zomerstop is inmiddels begonnen. Komende week is nog de informatie avond voor alle spelers en ouders van de Voetbal Academie, maar dan gaan we echt op vakantie tot 13 augustus.

Helaas is het RBC niet gelukt om de nacompetitie succesvol af te sluiten. In een knotsgekke match gingen de oranje witten in de eerste ronde ten onder tegen Tweede Klasser Unitas '30. In Etten-Leur kon RBC een 1-3 en 2-4 voorsprong niet vasthouden en zag Unitas '30 terugkomen tot 4-4. In de verlenging kwam RBC op een 5-4 achterstand, maar wist alsnog de 5-5 op het scorebord te krijgen. In de daaropvolgende penaltyreeks nam RBC twee keer een voorsprong, maar wist het Unitas '30 uiteindelijk niet de nekslag te geven. Daardoor speelt RBC volgend seizoen opnieuw in de Derde Klasse. (Foto: Arthur Verbraak)

Vrijwilligers gevraagd

RBC wil zich verder ontwikkelen. Maar we komen eigenlijk structureel mensen te kort om alle werkzaamheden uit te voeren. Daarom zijn vrijwilligers ontzettend belangrijk en zeer welkom. We zijn nog op zoek naar invulling van een aantal functies:

 • teammanagers bij de jeugdteams;
 • studiebegeleiders, zowel voor basisonderwijs als voortgezet.onderwijs;
 • een coördinator studiebegeleiding;
 • spelleiders voor teams in de onderbouw (kan ook in poulevorm);
 • assistent scheidsrechters voor teams in midden- en bovenbouw;
 • personen die zorgen voor ontvangst bij thuiswedstrijden op woensdagavond en zaterdag, zowel in stadion als bij Rimboe (kan in poulevorm);
 • personen die klusjes in en rondom het stadion willen verrichten;
 • leden voor de Ouderraad (2 per team);
 • leden voor de activiteitencommissie;
 • iemand die de wekelijkse digitale nieuwsbrief wil verzorgen (kopie wordt tijdig aangeleverd);
 • personen die de video interactiebegeleiding willen verzorgen (apparatuur is aanwezig);
 • leden voor de sponsorcommissie;
 • een hoofd algemene zaken Voetbal Academie.

Bent u geïnteresseerd in een of meerdere van bovengenoemde functies? Laat dit dan weten via een mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

We hopen op veel reacties indachtig het gezegde dat veel handen licht werk maken. En het is toch prachtig om een steentje bij te kunnen dragen aan de verdere
rn ontwikkeling van RBC? Dus heb je een warm hart voor RBC en wil je wat doen voor jouw club, reageer dan snel.

Download de SponsorKliks app

Sponsor RBC en download de app van SponsorKliks op je smartphone of tablet.

In 2017 zijn er voor het eerst meer aankopen gedaan via mobiel (smartphone en tablet) dan via desktop. En deze trend heeft zich verder doorgezet in 2018 en zal zich logischerwijs ook in de toekomst verder voortzetten.

Om het mobiele gebruik van SponsorKliks aan te moedigen, is enige tijd terug een SponsorKliks app (voor Android en Apple) ontwikkeld. Na in het begin wat kinderziekten te hebben gehad is de app nu zeer gebruiksvriendelijk te noemen.

Via de app is het nog gemakkelijker om direct een bestelling te doen via de SponsorKlikspagina van RBC. Bovendien kan je via de app snel naar het transactie-overzicht van RBC. Wel zo handig om te controleren of jouw bestelling ertussen staat.

Selecteer alleen de eerste keer dat je de app download RBC. De volgende keer dat je de app opent hoef je alleen nog maar de webwinkel te selecteren om RBC te sponsoren.

Zet na het downloaden van de SponsorKliksapp (klik hier voor Android en hier voor Apple) het pictogram op je homepage van je telefoon of tablet, dan weet je zeker dat je de volgende keer RBC niet vergeet gratis te sponsoren!

Vier jeugdspelers naar selectie

De selectie van RBC zal volgend seizoen worden aangevuld met vier spelers die doorstromen vanuit de jeugd. Het zijn de 18-jarige doelman Jordi Brühns, de 18-jarige verdediger Jeroen Molenaar, de 19-jarige aanvaller Yeidi Muurmans en de 18-jarige aanvaller Adnane Samra.

Jordi Brühns is een RBC-er van het eerste uur. Hij was één van de 31 jongens die, ondanks grote bezwaren van de andere Roosendaalse clubs, zich in 2012 aansloten bij de oranje witten en daardoor de herstart van RBC mogelijk maakte. Hij startte in de toenmalige D1 en doorliep de hele voetbalopleiding. In 2015 sloeg hij een leeftijdscategorie over en ging van U15 direct naar U19. Brühns keepte reeds enkele wedstrijden bij het 1e elftal.

Jeroen Molenaar speelt sinds 2014 bij RBC. Net als Brühns maakte hij in 2015 een vervroegde overstap naar U19. Ook Molenaar maakte inmiddels zijn debuut in het 1e elftal.

Yeidi Muurmans kwam ook in 2014 bij RBC. Na twee seizoenen vertrok hij naar Roosendaal, maar keerde vorig jaar terug bij RBC.

Adnane Samra speelde in 2013 voor het eerst bij RBC. Hij vertrok daarna naar Internos, maar keerde via BSC en wederom Internos het afgelopen seizoen terug bij de oranjehemden. Trainer-coach Danny Mathijssen liet Samra dit seizoen twee keer invallen bij het 1e elftal.

Met deze vier spelers erbij is de selectie voor komend seizoen compleet. De nieuwe selectie bestaat nu voor 29% uit spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van RBC. Als we daarbij de spelers meetellen die in de BVO-periode bij RBC in de jeugd hebben gespeeld, ligt het percentage zelfs op 52%. Vorig seizoen bedroegen deze cijfers respectievelijk 27 en 55%. We zien dus een lichte toename van spelers uit de 'nieuwe' jeugdopleiding en een lichte afname van spelers uit de 'oude' jeugdopleiding. De doelstelling van RBC is dat het 1e elftal uiteindelijk voor minimaal 60% uit zelf opgeleide spelers bestaat.

De volledige selectie voor volgend seizoen (op alfabetische volgorde): Mo Azaimi, Jari Bosch, Jordi Brühns, Jacques Dekker, Randy Elst, Anass el Gamali, Gijs Gommeren, Marouane Hamdoune, Gino de Klerk, Michiel Kuipers, Joeri Leest, Jeroen Molenaar, Yeidi Muurmans, Adnane Samra, Mike Schalk, Levy Schotel, Quincy Schouten, Huub Schuit, Anwar Tarfit, Sebastian Verhulst en Mujib Yaqoubi. (Foto's: Bram Visser Fotografie)

rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn

rn Jordi Brühns rn Jeroen Molenaar rn Yeidi Muurmans rn Adnane Samra

Hieronder een overzicht van de nieuwe spelers die afgelopen maand door RBC zijn gepresenteerd:

rn Joeri Leest

RBC heeft een nieuwe doelman. Joeri Leest van Prinsenland wordt de opvolger van Thierry Aarts.

De 23-jarige Leest is een echte Dinteloorder, maar speelde bijna zijn hele jeugd voor RBC. Als 10-jarig talent werd hij gescout door de toenmalige technische staf van de oranje witten. Door het faillissement moest hij in 2011 noodgedwongen op zoek naar een andere club en belandde in de A1 van FC Dordrecht. Door een schouderblessure kon Leest de stap naar de beloften niet maken en vertrok naar zaterdag Tweede Klasser Dinteloord. Een jaar later stapte hij over naar DIVO, de Dinteloordse zondagclub die in de Vijfde Klasse uitkwam. Met DIVO stuntte hij in het bekertoernooi door grote broer Dinteloord na strafschoppen uit te schakelen. Na een tussenjaar bij Steenbergen keerde Leest terug naar Dinteloord, naar de nieuwe fusieclub Prinsenland.

Leest kampte dit seizoen met een knieblessure en heeft zich helemaal gefocust op komend seizoen: "Ik ben weer helemaal fit. En voor mij is het heel speciaal om weer terug te keren naar RBC. Ik heb hier immers zo lang gespeeld. Dat faillissement vond ik echt heel erg." Over zijn sportieve ambities met RBC is Leest klip en klaar: "RBC moet volgend seizoen natuurlijk minimaal mee gaan draaien in de top van de Derde Klasse."

Overigens heeft Alan Szymczyszyn aangegeven te vertrekken bij RBC. Hij speelt volgend seizoen voor Vierde Klasser DSE.

rn Mo Azaimi

De 28-jarige Mo Azaimi van SC Kruisland speelde in de jeugd voor Roosendaal en BSC. Zijn toenmalige trainer Reinald Boeren liet hem bij de groen-witten debuteren in het eerste elftal. Daarna vertrok hij naar Hoofdklasser Papendrecht, alvorens hij naar België verkaste. Zijn eerste club daar was KFC Sint Leenaarts dat uitkwam in de Vierde Klasse (nationaal). De ophef was zeer groot toen hij destijds naar buurman en vijand KFC Zwarte Leeuw overstapte dat op hetzelfde niveau uitkwam. Zijn laatste club in België was Minderhout VV dat een niveau lager speelde, in de Eerste Klasse (provinciaal). Vanwege zijn maatschappelijke carrière besloot Azaimi om weer in Roosendaal te gaan spelen en koos voor Alliance, wat toen nog in de Derde Klasse uitkwam. Sinds 2016 kwam hij uit voor Tweede Klasser SC Kruisland.

Azaimi, een echte nummer 6, kent de ambities van RBC: "Ja, RBC wil naar de Tweede Klasse en dat streven spreekt me aan. Uiteindelijk zullen we zien waar het schip strandt, maar iedereen zal volgend seizoen rekening met ons moeten houden."

rn Marouane Hamdoune

Marouane Hamdoune speelde in de jeugd van RBC. Daarna kwam hij uit voor Roosendaal in de Derde en Tweede Klasse, voor Alliance in de Tweede Klasse, voor DOSKO en Oranje Wit, allebei in de Hoofdklasse, en voor het Belgische KFC Sint-Lenaarts in de Vierde Klasse Nationaal, alvorens hij in 2015 bij SC Kruisland belandde. Met deze ploeg promoveerde hij vorig seizoen naar de Tweede Klasse. Hamdoune was al eens eerder voortbestemd om terug te keren naar RBC. Na het faillissement in 2011 had hij zijn woord al gegeven aan Eric Hellemons om met RBC een doorstart te gaan maken in de Hoofdklasse. Doordat de KNVB RBC echter maar enkele dagen gunde om die doorstart te realiseren, moest die noodgedwongen worden afgeblazen en een jaar uitgesteld. "Maar ik ben blij dat ik nu alsnog voor RBC kan gaan uitkomen. Het is jammer dat ze in de nacompetitie niet hebben kunnen stunten. Maar volgend seizoen moet RBC er vanaf de eerste speeldag gewoon staan en streven naar de titel. Dat moet altijd het doel zijn," aldus de 29-jarige routinier. Hamdoune begon ooit als linksbuiten, maar speelt de laatste jaren als linksback.

rn Anass el Gamali

Anass el Gamali speelde in de jeugd bij BSC en Alliance. Bij de roodzwarten debuteerde hij in het eerste elftal. De afgelopen vijf seizoenen speelde El Gamali voor SC Kruisland en maakte de opmars mee van de oranjezwarten van de Derde naar de Tweede Klasse. De 24-jarige Roosendaler zou RBC die stap ook graag zien maken: "Ik zal niet zeggen dat RBC zomaar even kampioen gaat worden, maar een positie in de top drie moet wel het streven zijn. En dan maar zien waar het eindigt." El Gamali kan zowel centraal in de verdediging en als verdedigende middenvelder uit de voeten.

rn Jari Bosch

Jari Bosch wordt komend seizoen de nieuwe trainer van RBC JO15-1. Als speler doorliep hij zelf de jeugdopleiding van Roosendaal. Twee seizoenen geleden vertrok hij naar Rood Wit W, maar vanwege een langslepende hamstringblessure moest hij daar afhaken tot zijn spijt. Het afgelopen seizoen speelde Bosch niet. Met de nieuwe trainer-coach Henk Vos is afgesproken dat Bosch de voorbereiding mee gaat doen en dat dan besloten wordt of hij bij de selectie blijft of niet. Bosch is een verdediger.

rn Quincy Schouten

Quincy Schouten doorliep de jeugdopleiding van Roosendaal en debuteerde met het 1e elftal van de club van Hulsdonk in de Eerste Klasse. Twee seizoenen geleden verliet hij zijn oude club en ging aan de slag bij Alliance. Met de rood-zwarten probeerde hij vorig seizoen RBC van de titel in de Vierde Klasse te houden, wat ondanks zijn goal in het Herstaco Stadion niet lukte. Dit seizoen kwam de Roosendaler uit voor Cluzona in de Tweede Klasse. Schouten is een verdediger die zowel op rechts als in het centrum kan spelen, maar als verdedigende middenvelder is ook een optie.

rn Levy Schotel

Net als Quincy Schouten doorliep Levy Schotel de jeugdopleiding van Roosendaal en debuteerde met het 1e elftal van de club van Hulsdonk in de Eerste Klasse. Twee seizoenen geleden verliet hij zijn oude club en verkaste naar Tweede Klasser SC Kruisland. Daar scoorde hij in twee seizoenen twaalf competitiegoals. De nummer tien was echter toe aan iets nieuws. "Ik wilde graag een nieuwe uitdaging en RBC bood mij die kans," aldus Schotel.

Van de huidige selectie hebben ook Jari Voeten, Jeremy Troost en Jovanni van Nijnatten aangegeven bij RBC te vertrekken. Voeten gaat naar Cluzona, Troost naar SC Kruisland en Van Nijnatten naar Sprundel.

Herstaco Stadion rookvrij bij jeugdwedstrijden en -trainingen

RBC volgt de wetgeving rondom het rookbeleid en stimuleert een rookvrije omgeving zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving. Uit onderzoek is bekend dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf ook eerder gaan roken. Zien roken, doet roken. En hoewel ook een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat roken en sport niet samen gaan, wordt er langs de lijn nog veel gerookt.

Met ingang van 1 juli 2008 veranderde de wetgeving op het gebied van het rookbeleid. Vanaf die datum zijn ook de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij. RBC onderschrijft en draagt dit besluit. Er wordt sport beoefend in het Herstaco Stadion, RBC is een sportclub. Daarom is het gehele Herstaco Stadion bij jeugdwedstrijden en -trainingen vanaf volgend seizoen rookvrij gebied.

Het betekent dat met ingang van het seizoen 2018-2019 het gehele terrein van het Herstaco Stadion rookvrij gebied zal zijn bij wedstrijden en trainingen van de RBC Voetbal Academie. Het verbod geldt vanaf de ingangen van het Herstaco Stadion en voor alle delen van het stadion zoals de tribunes, promenade etc. Toeschouwers die toch nog roken op plekken waar dit niet is toegestaan, overtreden de huisregels van RBC. Spreek een roker gerust hierop aan en wijs hem of haar op het rookbeleid van RBC.

Namens onze jeugd danken wij u alvast voor uw medewerking aan een rookvrij Herstaco Stadion. Op weg naar een rookvrije generatie!

Bij wedstrijden van het 1e elftal mag nog wel gerookt worden, maar RBC doet een beroep op haar rokende supporters om rekening te houden met de gezondheid van medesupporters.

JO8 wint districtsbeker

Na de eerste plaats van JO8 in de najaarscompetitie is het jongste team van RBC (getraind door Jovanni van Nijnatten) in de voorjaarscompetitie gaan spelen tegen JO9-teams om meer weerstand te krijgen. In het bekertoernooi zaten ze nog wel in de leeftijdscategorie JO8. Op 2 juni zijn ze winnaar geworden van de districtsbeker Zuid 1 door een 11-2 overwinning in de finale tegen Emplina JO8, die in Bergeijk gespeeld werd. Iets om heel trots op te zijn!