RBC Update, nummer 2015-05

08-05-2015

4e jaargang, nummer 2015-05

Beste RBC-er,

Voor een aantal RBC-teams zit de competitie er op. RBC 1, U12 en U11 sluiten komend weekend af. U15 en U13 zitten allebei nog in het bekertoernooi en spelen dit weekend de halve finale. RBC 1 begint volgende week aan de nacompetitie. Naast de kampioenschappen van U15 en U13 en de promotie van U12, kunnen er dit seizoen dus nog meer prijzen worden binnengehaald.

Steun RBC in de nacompetitie

De competitie is nog niet voorbij maar de hoofdprijs is reeds vergeven aan Steenbergen. Tijd dus om ons te gaan focussen op de nacompetitie. Trainer-coach Erwin van der Woerdt en zijn spelers zijn druk bezig zichzelf fit te knokken voor deze belangrijke periode. Zo heeft Mo el Moussaoui er voor gekozen om voor zijn gebroken kuitbeen geen gips te dragen maar een andere route te bewandelen, zodat hij op tijd fit is voor de nacompetitie. Een mentaliteit die respect afdwingt, als je het ons vraagt. Nu vragen wij onze supporters om dezelfde mentaliteit te tonen en met ons in grote getalen af te reizen naar Zeeland om RBC te steunen als de twaalfde man. Al is de eindbestemming nog niet bekend, in Zeeland zal op zondag 17 mei het eerste nacompetitie duel gespeeld worden. De supportersvereniging van RBC organiseert een busreis voor de supporters.

Er zijn twee opstapplaatsen :
1. Stadserf 1, Roosendaal.
2. Gagelboslaan 160, Bergen op Zoom (Sporthal Gageldonk).

De kosten zijn als volgt:
· leden supportersvereniging: € 10;
· niet-leden supportersvereniging: € 12,50.

Je kunt alvast een plaats reserveren en je opgeven via de facebookpagina van de supportersvereniging of stuur een mail naar supportersverenigingrbc@hotmail.nl (let op: .NL) of whatsapp, bel of sms naar 06-41160976. De betaling kun je doen op rekeningnummer NL50 ABNA 0478 0049 90 (ABN AMRO) t.n.v. Supportersvereniging RBC. Let op: je plaats is pas gereserveerd als je betaling binnen is. Dit om zeker te zijn dat we mensen geen plaats moeten weigeren vanwege spookaanmeldingen.

Geef je dus snel op en steun RBC in de eindstrijd om promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen!

Versterkingen voor volgend seizoen

De eerste versterking voor volgend seizoen is de van SC Feyenoord afkomstige Marcello van Daalhuizen.

De 22-jarige Van Daalhuizen begon zijn voetbalcarriere bij Overmaas in Rotterdam. In de D-pupillen werd hij gescout door Sparta Rotterdam en RBC, maar om praktische redenen koos de Rotterdammer voor Sparta Rotterdam. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij op aanraden van oud RBC-speler Geert den Ouden naar de Verenigde Staten om voor Dayton Dutch Lions te gaan spelen. Hij speelde daar twee seizoenen in het beloftenteam. Na zijn terugkeer in Nederland streek Van Daalhuizen neer bij 3e klasser Dilettant uit Krimpen aan de Lek. Hier speelde hij slechts één seizoen omdat hij door FC Dordrecht werd aangetrokken voor het beloftenteam. Aan het eind van vorig seizoen liep hij een knieblessure op en wilde FC Dordrecht niet met hem verder. Van Daalhuizen gebruikte dit seizoen om te revalideren bij de Rotterdamse 3e klasser SC Feyenoord.

Volgens de kenners is Marcello van Daalhuizen een speler die vooral anderen beter laat spelen. Hij heeft een goed overzicht, is aanvallend goed, heeft een goed schot en scorend vermogen. Van Daalhuizen verbaasde zich over de ambitie van het huidige RBC: "Door mijn verblijf in Amerika heb ik weinig meegekregen van het faillissement van RBC. Na mijn terugkeer hoorde ik dat de club weer door oudgedienden met de nodige ambities op poten is gezet en dat vind ik mooi. Ik denk dat ik zeker van meerwaarde voor RBC kan zijn."

De nieuwe hoofdtrainer Martijn van Galen is blij met zijn eerste versterking: "Marcello is een ambitieuze, zelfbewuste en sympathieke jongen. Hij is gehaald als middenvelder, is aanvallend ingesteld en kan ook in de spits geposteerd worden. Hij heeft zijn opleiding bij Sparta genoten. Daar gaat RBC zeker nog veel plezier aan beleven."

Ook Tim Eggly, één van de sterkhouders van 3e klasser TVC Breda, speelt volgend seizoen voor RBC.

De 21-jarige Ulvenhouter speelde in de jeugd bij NAC Breda en Baronie. Als A-junior keerde hij terug naar 5e klasser UVV '40, de club uit zijn woonplaats waar hij ooit begon, en werd direct een vaste kracht in het 1e elftal. Eggly: "Het niveau in de 5e klasse leek echter nergens op en toen trainer Martijn van Galen mij polste voor TVC Breda was mijn keuze heel snel gemaakt. Ik heb er geen moment spijt van gehad. TVC Breda is een leuke club en het niveau is echt heel hoog. Maar gezien de ambities van RBC zie ik daar toch een grotere uitdaging."

Van Galen, nu nog trainer bij TVC Breda, heeft Eggly inmiddels voor het derde seizoen onder zijn hoede: "Tim is een complete voetballer. Is technisch goed, fysiek sterk en heeft een enorm goede wedstrijdmentaliteit. Hij is linksbenig en zowel centraal achterin als links op het middenveld inzetbaar. Hij is nog maar 21 jaar, maar al drie jaar één van de dragende spelers van TVC Breda."

rn rn rn rn rn rn rn

RBC krijgt ook versterking vanuit Klundert. Volgend seizoen spelen Laszlo Boomaars en Kevin van Andel voor de oranje witten.

Boomaars (22) en Van Andel (23) spelen allebei al hun hele voetbalcarrière bij zaterdag 1e klasser Klundert en voetballen al vanaf de jeugd samen. "Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving", aldus beide mannen uit De Klundert. De keus voor RBC werd in de vestingstad niet door iedereen begrepen, maar zegt Boomaars: "spelen voor een club als RBC in zo'n stadion is natuurlijk gewoon super motiverend." Van Andel: "Daarnaast spreekt de ambitie van RBC ons erg aan. De club wil hogerop en daar willen wij graag aan bijdragen."

Boomaars (links op de foto) speelt op de linksback positie, maar kan eventueel ook op het middenveld uit de voeten. Van Andel (rechts op de foto) speelt als rechterspits, maar is ook inzetbaar op links.

Bij RBC ontmoeten beide spelers weer een oude bekende. RBC-doelman Thierry Aarts speelde namelijk jarenlang bij Klundert en weet wat ze kunnen: "Laszlo heeft een goede techniek, blijft rustig aan de bal en heeft een lekkere pass. Kevin is snel, doelgericht, maar houdt ook oog voor vrijstaande medespelers. Beide zijn conditioneel erg sterk."

RBC U15 kampioen

Het zat er al weken aan te komen, maar op 11 april werd het pleit definitief beslecht. RBC U15 versloeg JVOZ C2 met 7-0 en pakte daardoor de titel in de 3e divisie D met 11 punten voorsprong op Barendrecht C1. Gisteren, tijdens het Sportgala, pakte het team nog naast de titel Sportploeg van het jaar, maar vandaag was het wel de sterkste. Tot nu toe werden 23 competitiewedstrijden gespeeld. Op twee na werden alle duels gewonnen, hetgeen resulteert in een pntentotaal van 67 met de doelcijfers 111-11.

Net zoals vorig seizoen, toen RBC U15 ook kampioen werd in de 3e divisie, zal de ploeg van trainer Danny Mathijssen wederom niet promoveren. Op verzoek van RBC werd het door de KNVB toegestaan dat U15 op een hoger niveau werd ingedeeld dan de voorgeschreven Hoofdklasse. Voorwaarde daarvoor was echter wel dat U15 geen aanspraak mocht maken op promotie.

RBC U15 stak dit seizoen dus weer met kop en schouders uit boven de rest. Ook in oefenwedstrijden tegen jeugdteams van BVO's behaalde de ploeg goede resultaten. Tegen NAC Breda C1 werd met 0-1 gewonnen en PSV O14 werd met 0-4 verslagen. Daarnaast zijn de oranje witten ook nog in de race voor twee andere prijzen: de districtsbeker en de Omroep Brabant Cup. Kortom, de zegereeks van RBC U15 is nog niet ten einde.

Op de foto zien we spelers en begeleiders met de kampioensschaal. Bij de huldiging van het team in het supporterscafé ontving elke speler een medaille namens de supportersvereniging en een kampioensstandaard. Na een heerlijk buffet volgde een gezellig kampioensfeest. Foto: Arthur Verbraak.

RBC U12 promoveert

RBC U12 is gepromoveerd naar de 1e klasse. Dit mag zonder twijfel een unieke prestatie worden genoemd voor de eerstejaars D-pupillen van trainer Martin van der Helm, die in de 2e klasse D22 tegen louter teams met tweedejaars spelen.

RBC U12 was zelfs nog lang in de race voor de titel met SJO Prinsenland D1 en Kapelle D1, maar moest afgelopen maand na twee gelijke spelen tegen De Fendert D1 afhaken in de titelstrijd. Toch speelt RBC U12 volgend seizoen in de 1e klasse. SJO Prinsenland D1 en Kapelle D1 zijn namelijk allebei uitgesloten van de promotieregeling omdat zij dispensatiespelers in hun selecties hebben. Omdat RBC U12 inmiddels vijf punten voorsprong heeft op de nummers 4 en 5, METO D1 en De Fendert D1, zijn de oranje witten niet meer te achterhalen en spelen volgend seizoen daarom in de 1e klasse.

RBC feliciteert spelers en technische staf met de behaalde promotie. 

RBC U13 kampioen

RBC U13 is 2 mei kampioen geworden van de 2e divisie C. Door bij Willem II VA D2 met 0-1 te winnen, werden de jongens van trainer Dogan Kocabaspinar onbereikbaar voor concurrent Nuenen D1.

Met twee punten voorsprong op Nuenen D1 werd om 10:00 uur afgetrapt in Tilburg. Vier minuten voor tijd werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord door Dominique Polvorosa. Kort daarna barstte het kampioensfeest los. RBC speelde 22 wedstrijden waarvan het er 17 won, 3 keer gelijk speelde en 2 wedstrijden verloor. De doelcijfers: 51 – 13. Het elftal is nog in de race voor de beker; de halve finale wordt binnenkort gespeeld tegen TSC. Op de foto vieren Ayman Abidi, Sven Broekman, Terence van der Gijze, Cisco Groenewegen, Ihab el Hamdaoui, Geovanni Leander, Bas Moelands, Walid el Moussaoui, Milan Oostenrijk, Jelte Pal, Samir Sanchez Perez, Floran Sloof, Sem Terlouw, Mohammed Idrissi, Hafid Jahaoui en Dominique Polvorosa de behaalde titel met de kampioensschaal. De trotse begeleiding: Dogan Kocabaspinar, tutor Edwin Spitters, teammanager Francois Moelands en assistent scheidsrechter Rochdi Abidi. Daarna vond in het supporterscafé van RBC de huldiging plaats, waarbij de spelers en de begeleiding een medaille werd overhandigd door de voorzitter van de supportersvereniging. Namens de ouders ontving elke speler een mooie standaard. Na een korte toespraak door de voorzitter konden de hongerige magen gestild worden met een lekkere maaltijd. Niet op deze foto: Youp Heeffer (was op de terugweg van vakantie en kwam precies op tijd voor de huldiging in het supporterscafé) en Riyad Khidar en zijn vader assistent scheidsrechter Hisham Khidar (ook wegens vakantie).

Vanwege een versterkte degradatieregeling in de 1e divisie (het aantal divisies gaat van 3 naar 2) promoveert het hoogst spelende jeugdteam van RBC, ondanks het kampioenschap, echter niet naar de 1e divisie.

RBC feliciteert spelers en staf van U13 met het behaalde kampioenschap. Proficiat! Foto: Arthur Verbraak.

Succesvol E-pupillentoernooi

Op 4 mei hebben we voor de tweede keer een toernooi voor 2e jaars E-pupillen georganiseerd in het Herstaco Stadion.

Onder ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van veel ouders en andere familieleden van de spelers is het weer een zeer succesvol toernooi geworden. De organisatoren, Mo Ouahssain en Jorden Koevoet, werden terecht met complimenten overladen. Ook is een woord van dank op zijn plaats voor de vier scheidsrechters, Geovanni Leander en Daan Mariën die zich bereid hadden verklaard om als keeper te fungeren tijdens het penalty’s schieten en de mensen achter de bar, in de snackcorner, achter de geluidsinstallatie en de overige medewerkers die achter de schermen hun taken uitvoerden.

Vanwege dodenherdenking werden om stipt 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen en het was indrukwekkend hoe stil het was!

Na de poule wedstrijden werden enkele kruisfinales gespeeld en uiteindelijk de wedstrijden om de 3e en 4e plaats (Aleco – JEKA 0 -3) en om de 1e en 2e plaats (RBC 2 - SC Gastel 1 – 0). RBC, dat met twee teams deelnam, werd terecht winnaar van het eigen toernooi. De penaltybokaal werd gewonnen door Stan ten Brinke van RBC 1; tot beste speler van het toernooi werd Jesper Hegie van Concordia uit Delft uitgeroepen. Rond 21:15 uur werden de mooie bekers in het tjokvolle supporterscafé uitgereikt aan de aanvoerders van alle teams en ging iedereen met een zeer tevreden gevoel naar huis. Ook de organisatoren en medewerkers kunnen met trots terug kijken op een zeer geslaagd evenement.

Ondertekening intentieverklaringen

rn rn rn rn rn rn rn rn

Op 30 april hebben 16 nieuwe jeugdspelers een intentieverklaring getekend. Hiermee geven zowel spelers als RBC aan dat ze volgend seizoen met elkaar in zee zullen gaan en dat zij deel gaan uitmaken van de RBC Voetbalopleiding.

Na de ondertekening gingen de spelers met een RBC shirt op de foto en werd er geproost op het nieuwe seizoen.

Wil jij bij ons komen spelen?

RBC wil haar voetbalopleiding volgend seizoen gaan uitbreiden met een U9 team. Voor dat laatste team is RBC op zoek naar F-pupillen. Het betreft jongens met geboortejaar 2007 of 2008.

RBC vindt het belangrijk om kinderen zo jong mogelijk aan de voetbalopleiding te laten beginnen die de club voor ogen heeft, zodat RBC nog jaren plezier van ze kan hebben. Daarom organiseert RBC in het Herstaco Stadion een voetbaltalenten-instuif voor (jongens)pupillen op woensdag 13 mei, aanvang 15.00 uur. De jongens zullen onder begeleiding van RBC-trainers verschillende voetbalvormen aangeboden krijgen waarin zij hun kwaliteiten kunnen laten zien.

Heeft uw zoon ambitie, is het een talent en wil hij graag proberen om een plaatsje te veroveren in de RBC voetbalopleiding, meld hem dan aan voor de instuiftraining. Stuur daarvoor een e-mail naar voetbalzaken@rbcvoetbal.nl. Vermeld daarin naam, geboortedatum, adres, positie, huidige club en team. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Activiteitencommissie zoekt actievelingen

De activiteitencommissie van RBC bestaat op dit moment uit 5 leden, 3 mannen en 2 vrouwen. De commissie is voornemens om haar activiteiten flink te gaan uitbreiden en is daarom op zoek naar extra leden om dit gestalte te kunnen geven.

Verwacht wordt dat leden ideeën aandragen, die vervolgens binnen RBC kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens ook om de activiteiten (mee) te organiseren en inhoud te geven. Dit alles met het uiteindelijke doel een nog betere verenigingsband te creëren en RBC financieel te ondersteunen.

Je kunt je aanmelden via het e-mailadres activiteiten@rbcvoetbal.nl. Een kennismakingsgesprek maakt deel uit van de procedure.

De activiteitencommissie hoopt dat u zich aanmeldt!

Brief van een supporter

Onlangs ontving RBC onderstaande brief van Albert J. Jansen, oud lid en supporter van RBC:

Beste RBC-ers,

Als klein manneke voetbalde ik op woensdagmiddagen in RBC bij de pupillen en later in de jeugdelftallen op zaterdagen. 's Zondags ging ik op de Luiten naar het eerste elftal kijken. Ik miste geen wedstrijd. Dat is intussen heel lang geleden. Meer dan 50 jaar al. Het was de tijd van Piet van Osta, Piet Bruyninckx, Cees Cools, Cees Vermunt, Theo Lazeroms, Roks, Van Gorp, Van Hal, enz.

Ik ben nog in het bezit van enkele RBC Schakels, de toenmalige uitgave van de supportersvereniging, uit 1960 en 1961. In een ervan word ik in een wedstrijdverslag nog genoemd.

En hoewel ik inmiddels al meer dan 22 jaar geleden naar het midden van het land ben verhuisd, ben ik de club altijd blijven volgen. En alsof ik gevoeld heb, of eigenlijk mijn zoon, want die nodigde mij uit, dat het een historische wedstrijd zou worden, heb ik de (voorlopig) laatste in het betaald voetbal tegen Dordrecht bijgewoond.

Pijn deed het, ziek was ik er van, dat de club failliet moest gaan. En hoewel ik niet alle details ken, vind ik het onbegrijpelijk, dat de Gemeente Roosendaal geen modus heeft kunnen (willen) vinden om de club in stand te houden. RBC was een fantastisch ambassadeur voor de gemeente. Als door relaties naar mijn afkomst werd gevraagd, die zachte "g" bleef natuurlijk, dan was de eerste reactie steevast "Oh Roosendaal,  van RBC. Leuke club". Tegenwoordig kent men Roosendaal helaas alleen van negatief nieuws.

Groot was de blijdschap toen de heroprichting een feit was. Fantastisch, mensen met zo'n groot clubhart, die ondanks veel tegenwerking, er volledig voor gaan.

Tot zover de inleiding. Want waar ik eigenlijk naar toe wil is het volgende.

De ouderen onder ons zullen ongetwijfeld nog de Franse voetbalclub Stade de Reims kennen. Stade de Reims werd opgericht in 1911, ongeveer even oud dus als RBC. De club werd diverse malen Frans kampioen. Speelde in de allereerste Europacup I in de finale tegen Real Madrid. Haalde nog een tweede keer de Europacup finale, verloor helaas voor de tweede keer van Real Madrid.

Belandde echter ook in een hele moeilijke periode, die uiteindelijk uitmondde in een faillissement/liquidatie in mei 1992.

Echter al een paar maanden later was de heroprichting een feit. De club begon in de 6de klasse. En hoewel er ook wel eens een minder goed jaar tussen zat hebben de kampioenschappen/promoties er toe geleid, dat de sponsors weer terugkwamen en de club sinds 2002 weer profvoetbal speelt. Sinds 2012 speelt Stade de Reims weer in de hoogste afdeling.

Ik wil maar zeggen, zo kan het ook, laat dit een aanmoediging zijn.

Nog altijd volg ik RBC, zelfs vaak tijdens de wedstrijd via Twitter voor de tussenstanden.

Ouwe liefde roest niet.

Heel veel succes voor de toekomst toegewenst van

Albert J. Jansen.

Terugkeer naar Sportpark Vierhoeven nabij

Een terugkeer van RBC naar Sportpark Vierhoeven komt steeds dichterbij. Het bestuur van RBC heeft daartoe inmiddels constructieve gesprekken gevoerd met de gemeente, Aleco Sports Vision en BSC. Het is de bedoeling dat RBC met ingang van komend seizoen de beschikking krijgt over een grasveld met verlichting en gedeeltelijk gebruik gaat maken van het kunstgrasveld.

Door de toenemende groei van het ledenaantal was RBC al enige tijd op zoek naar uitbreiding van haar veldcapaciteit in Roosendaal. RBC is dan ook bijzonder verheugd over een terugkeer naar Sportpark Vierhoeven. Secretaris Paul Kuipers: "We hebben wethouder Theunis kunnen overtuigen van de noodzaak voor uitbreiding van onze veldcapaciteit in de stad. En hoewel de gemeente geen topsport beleid voert, staat wethouder Theunis zeer positief tegenover clubs die kwaliteit nastreven. Wij passen volgens hem dan ook prima op Klein Papendal, zoals de wethouder het nieuwe gedeelte van Vierhoeven noemt. Met het Herstaco Stadion en Sportpark Vierhoeven is RBC klaar voor de toekomst en voor de grote sprong voorwaarts."

Tot nu toe kon RBC in noodgevallen altijd terecht bij Rimboe in Wouwse Plantage, maar met name ouders van jeugdspelers gaven steeds meer aan de afstand bezwaarlijk te vinden. RBC blijft echter nog steeds enorm dankbaar voor de steun die het van Rimboe heeft gehad, met name direct na de herstart. Als Rimboe toen niet bereid was geweest om RBC gebruik te laten maken van haar knusse sportpark, had RBC niet eens meer bestaan. De banden met Rimboe blijven daarom dan ook zeer hecht.

Sportpark Vierhoeven moet uiteindelijk een regionaal topsport- en trainingscentrum worden. De gemeente trekt voor de uitbreiding van Vierhoeven ruim 2,6 miljoen euro uit. Er zal een atletiekbaan worden aangelegd en er worden een turnhal en een korfbal accommodatie gebouwd. Het kunstgrasveld wordt vernieuwd. Morgenmiddag zijn er festiviteiten rond het slaan van de eerste paal voor 'Klein Papendal'. Hierbij zal een delegatie van het RBC-bestuur aanwezig zijn.

RBC speelde in het verleden al eerder op Sportpark Vierhoeven. Na het vertrek van Stadion De Luiten nam RBC daar op 15 juli 2000 een nieuw trainings- en opleidingscentrum in gebruik. In 2009 verkocht RBC haar accommodatie aan de gemeente, die de ruimte nodig had om het ruimtegebrek op Sportpark Hulsdonk op te vangen.