RBC Update, nummer 19

31-12-2013

2e jaargang, mummer 19

 

Beste RBC-er,

 

Op de laatste dag van 2013 presenteren wij u de negentiende RBC Update van dit jaar. Een bewogen jaar waarin we weer belangrijke stappen hebben gezet in de wederopbouw van onze club. Drie belangrijke gebeurtenissen springen daar natuurlijk uit: het behaalde kampioenschap in de 5e klasse, de uitbreiding van onze voetbalopleiding met twee leeftijdscategorieën en de terugkeer naar het stadion.

 

Het jaar eindigt echter met een droevig bericht. Op 27 december overleed namelijk Frans Selbach. Frans heeft zich in het begin van dit seizoen als trainer met veel energie ingezet bij de opstart van ons tweede elftal. Hij werd slechts 67 jaar. Frans zal in stilte worden gecremeerd. Zijn familie zal zorgen dat er een waardig afscheid komt op een later moment. RBC wenst de familie van Frans zeer veel sterkte met het verlies van hun broer, zwager en oom.

 

RBC 1

 

RBC sloot de eerste seizoenshelft winnend af. In het Herstaco Stadion werd hekkensluiter SAB met 4-0 verslagen. Door deze overwinning blijft RBC op de zesde plaats en voert een grote groep clubs aan die vrij dicht bij elkaar staan. De achterstand op Chaam, de nummer vijf, bedraagt zes punten. De selectie van RBC gaat nu zo veel mogelijk herstellen van blessures en toewerken naar het begin van de tweede seizoenshelft. RBC start in het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen FC Bergen, de koploper in de 4e klasse B.

 

Drie spelers zullen de rest van het seizoen door zware blessures niet meer voor RBC in actie kunnen komen: Mark van der Wegen, Wiebe de Kok en Mitch Klijn. Daarnaast is ook Nick Smit nog langdurig uit de roulatie. Daartegenover staat de terugkeer van Anouar El Khassim. De aanvaller vertrok aan het eind van vorig seizoen naar Hoofdklasser DOSKO, maar kwam daar niet aan spelen toe. De verwachting is dat hij vanaf 1 februari door de KNVB speelgerechtigd wordt verklaard.

 

rn   V.d. Wegen  rn De Kok rn Klijn rn Smit rn El Khassim  

 

Voetbalopleiding

 

Ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop, gaat RBC U15 als koploper van de 3e divisie D het nieuwe jaar in. Ook is de volgende ronde van de Omroep Brabant Cup bereikt.

 

Toby van Dijk van RBC U14 brak op 16 november zijn enkel in de uitwedstrijd tegen Steenbergen C1, waardoor voor hem het seizoen zo goed als voorbij is. Inmiddels is hij van zijn gips verlost en de breuk blijkt goed hersteld. De komende twee weken moet Toby het nog rustig aan doen en voorzichtig zijn linkerbeen gaan belasten. Na de feestdagen gaat hij starten met zijn fysio-programma bij Axis in Hoeven. Op 4 februari moet er nog een controle foto gemaakt worden en heeft hij de laatste afspraak staan bij orthopeed Ogink. RBC wenst Toby heel veel sterkte bij zijn verdere revalidatie.

 

RBC U13 gaat als nummer 7 en RBC U12 als nummer 9 de winterstop in. RBC U11 heeft de najaarscompetitie in de 3e klasse S01 afgesloten op een vijfde plaats, een knappe prestatie van onze E-pupillen.

 

RBC zaalvoetbaltoernooi

 

Het zaalvoetbal toernooi van RBC op maandag 23 december was een zeer sportief en gezellig toernooi. Alle deelnemers waren enorm gewaagd aan elkaar en er werd voor de bekers met passie en strijd geknokt. In de ochtend ging RBC 4 er met de eerste prijs van door. Daarnaast speelde de U11 onderling heel erg leuk voetbal tegen elkaar. In de middag speelden de C-junioren in een competitie van vijf teams voor de prijzen, uiteindelijk ging de gehele mix van U15/U14 er met de eerste, tweede en derde prijs vandoor en liet het strijdende SC Gastel achter zich. Op naar de avond, waar er maar liefst tien teams zouden strijden voor de prijzen. De teams bestonden uit ouders van de voetbalopleiding, sponsoren van RBC en de senioren teams van RBC. Het waren stuk voor stuk spannende wedstrijden en er werden veel mooie doelpunten gescoord. Uiteindelijk ging TAP-sponsor DPS Company er met de eerste prijs van door na een spannende finale die moest worden beslist door penalty's.

 

Kortingsbonnen PLUS Gommers

 

De leden van RBC krijgen een eenmalige korting van 10% bij de aankoop van hun boodschappen bij PLUS Gommers. Binnenkort krijgen ze daarom een kortingsbon. Let op: de korting kan niet worden verkregen op vertoon van de RBC SeizoenClubCard 2013-2014.

 

Nieuwjaarsborrel

 

Graag heffen wij met jullie het glas op het nieuwe jaar! Daarom nodigt het bestuur van RBC iedereen uit voor een gezellige en informele nieuwjaarsborrel. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 3 januari in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Vanaf 19.00 uur staat de deur open voor spelers, ouders, partners, begeleiders, medewerkers, vrijwilligers, sponsoren, supporters en allen die RBC een warm hart toedragen. Gezamenlijk zullen we vooruitkijken naar 2014 en terugblikken op alle positieve ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Tevens is er voor de leden de mogelijkheid de SeizoenClubCard 2013-2014 in ontvangst te nemen. Het bestuur van RBC hoopt zoveel mogelijk RBC-ers op 3 januari te ontmoeten en wenst iedereen alvast een sfeervolle kerst en een goede jaarwisseling. Tot 3 januari, tot ziens in het Herstaco Stadion bij RBC !

 

   Nieuwe  NiNieuwe NRBC Magazine 2013-2014

 

Inmiddels is het RBC Magazine 2013-2014 van de persen gerold. De prijs van het blad is € 5. Leden krijgen op vertoon van hun SeizoenClubCard

 

50% korting. In het magazine vind je een compleet overzicht van alle RBC-elftallen en -spelers, een close up van diverse RBC-betrokkenen en de bedrijven die het RBC Magazine mogelijk hebben gemaakt. De opbrengst van het RBC Magazine komt geheel ten goede aan RBC. Je kunt het magazine bestellen door een mail te sturen naar commercie@rbcvoetbal.nl met daarin je naam, adres, postcode en plaats. Je krijgt dan het blad thuis bezorgd. De kosten zijn dan € 5 (exclusief verzendkosten).

 

RBC haalt ruim 1000 euro op met Grote Clubactie

 

Dinsdagavond 11 december 2013 werd tijdens de Grote Clubavond bij Opel dealer AutoTeam Roosendaal de opbrengst van de Grote Clubactie 2013 bekend gemaakt. Onze vereniging heeft hierbij het prachtige bedrag van € 1104,24 opgehaald. Tijdens deze gezellige avond bij Opel dealer AutoTeam werden alle verenigingen naar voren geroepen om de cheque met hun opbrengst in ontvangst te nemen. Na afloop van de uitreiking was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen met andere verenigingen.RBC deed dit jaar voor de eerste keer mee aan de Grote Clubactie en het resultaat mag er zijn. Via mailing en verkoop van loten door onze jeugdafdeling zijn er in totaal 431 loten verkocht. Een mooi resultaat dus. De opbrengst zal ten goede komen aan materialen welke voor de jeugdopleiding hard nodig zijn. Van de jeugdige verkopers is het Benno Sip van RBC U13 geweest die de meeste loten aan de man wist te brengen. Hij verkocht maar liefst 50 loten. Wij feliciteren Benno dan ook met dit behaalde resultaat en hebben hem beloond met een leren bal. Indien u wil weten of u prijs heeft, kunt u hier klikken voor de trekkingslijst. U kunt ook naar de website: https://clubactie.nl/lotchecker gaan en daar uw lotnummer intikken. Als u met een eenmalige machtiging een lot heeft gekocht en u heeft prijs, dan wordt de prijs automatisch bijgeschreven op uw rekeningnummer. Mensen die een lot contant hebben gekocht en prijs hebben: maak een kopie van uw volledig ingevulde winnende lot en stuur het origineel in een voldoende gefrankeerde gesloten envelop naar: Nationale Grote Clubactie, Postbus 440, 5000 AK Tilburg. Uw prijs wordt binnen zes weken bijgeschreven op uw bankrekening of naar u toegestuurd. RBC wil graag iedereen bedanken voor het kopen en verkopen van loten. Met zijn allen hebben we het mogelijk gemaakt om € 1104,24 op te halen, een schitterend resultaat!

 

Nieuwe sponsoren

 

Ondanks de mindere resultaten van RBC in de competitie door de vele blessures op dit moment, blijft de club interessant voor sponsoring. Bedrijven zien blijkbaar heil in de ambitie van RBC op lange termijn en willen daar graag in mee participeren. Zo werd de RBC sponsorgroep deze maand uitgebreid met HvZ Schilderwerken en P. Knobel & Zn. IJzer- en Metaalhandel Roosendaal B.V., allebei uit Roosendaal.

 

HvZ Schilderwerken is een flexibel schildersbedrijf dat staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid. Als u op zoek bent naar een schilder en onderhoudsbedrijf dat zowel binnen als buiten schilderwerk, behang en wandafwerking kan uitvoeren en totaalonderhoud, dan bent u bij HvZ Schilderwerken aan het goede adres voor vakwerk, scherpe prijzen en een no- nonsense instelling. Klik hier voor meer informatie.

 

Het oeroude Roosendaalse bedrijf uit 1926 P. Knobel & Zn. IJzer- en Metaalhandel Roosendaal B.V. beschouwt recyclen als een kunst. Door op een effectieve, snelle en milieuvriendelijke wijze diverse ferro- en non-ferro metalen af te voeren bij klanten, te verwerken met supersnelle machines en weer te transporteren naar diverse afnemers over de hele wereld, maakt het tot één van de modernste bedrijven in de metaalrecycling van Nederland. Klik hier voor meer informatie over hun werkwijze.

 

RBC verwelkomt HvZ Schilderwerken en P. Knobel & Zn. IJzer- en Metaalhandel Roosendaal B.V. als nieuwe sponsoren.