Nieuwsbrief RBC VA #44 (2022-20)

28-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF #44 (2022-20)

JAARGANG 13 SEIZOEN 2021 - 2022

 


VAN DE REDACTIE

 


Reacties en input voor de volgende nieuwsbrief kunt u zoals altijd mailen aan nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl. 

 


In de mailbox 

 

Einde seizoen 2021-2022


Nu het einde binnenkort nadert van het seizoen 2021-2022 wil ik vragen aan trainers, assistent trainers, teammanagers, vlaggers, studiebegeleiders e.d. die in het nieuwe seizoen niet meer doorgaan in hun functie, zij aub alle in bruikleen zijnde kleding bij mij willen inleveren.

Ik ben er op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

En er is weer de nodige trainingskleding gevonden.
Wie wat kwijt is kan bij mij komen vragen of jou kleding erbij zit.

Groetjes,

Miriam

 


In de mailbox 

 

Dit is de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2021-2022; volgende week verschijnt nieuwsbrief 1 van de 14e jaargang. We kijken terug op een zeer vreemd seizoen met onderbrekingen vanwege corona, wedstrijden zonder publiek, wedstrijden met alleen publiek van de uitspelende vereniging, wedstrijden en trainingen met controle van de QR-code, trainingen die voor een bepaald tijdstip beëindigd moesten zijn i.v.m. de avondklok, competities die niet werden uitgespeeld, geen bekerwedstrijden, enz. Het echte verenigingsleven werd zwaar op de proef gesteld. Pas vanaf maart werd alles weer zoals het voor 2020 was. We bedanken iedereen die zich in deze zware periode heeft ingezet om te realiseren wat haalbaar was. Spelers en medewerkers gaan RBC verlaten. We bedanken iedereen voor zijn/haar betrokkenheid en inzet in het belang van de spelers en de club. We wensen spelers heel veel succes toe bij hun nieuwe club in de hoop dat ze later (alsnog) met plezier terug zullen denken aan hun tijd bij RBC.

Een nieuw seizoen dient zich aan; hopelijk worden we niet met nieuwe uitbraken van corona of andere ellende geconfronteerd. We doen een beroep op iedereen om zich volledig aan de club te conformeren! Alleen dan kunnen we weer stappen vooruit gaan maken! Nieuwe spelers met hun ouders/verzorgers en nieuwe medewerkers heten we van harte welkom bij RBC!! Op de informatieavonden gaan we jullie uitgebreid inlichten over het reilen en zeilen bij de voetbalopleiding!

Vanaf maandag 30 mei t/m dinsdag 14 juni wordt er getraind met de nieuwe teams van het seizoen 2022-2023. Uitzondering woensdag 1 juni; dan is er om 18:30 een bijeenkomst met alle trainers van het komende seizoen en wordt er die avond niet getraind! De oorspronkelijke opzet om met de trainingen door te gaan t/m vrijdag 1 juli kan niet gerealiseerd worden vanwege de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in het stadion.

Op donderdag 9 juni staat de kledingpasavond gepland. Hierop kunnen nieuwe spelers hun trainingskleding komen passen en bestellen. Bij de jeugd van RBC traint iedereen namelijk in dezelfde kleding. Spelers die al langer bij ons voetballen kunnen op deze avond ook kleding passen en bestellen indien ze bv uit de huidige kleding zijn gegroeid of kledingstukken kwijt zijn geraakt. De precieze tijden worden nader gecommuniceerd.

Op maandag 20 en dinsdag 21 juni zullen we in het stadion de informatieavonden organiseren bestemd voor de nieuwe en huidige spelers die blijven en begeleiders van alle teams van het seizoen 2022-2023. De exacte tijden worden nader bekend gemaakt.

Op zaterdag 11 juni organiseren we een grootse reünie bestemd voor iedereen die ooit bij RBC gespeeld heeft of een functie heeft vervuld of supporter is (geweest). Vanaf 16:15 is de inloop gepland en we kunnen doorgaan tot 02:00. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rbcvoetbal.nl en klik op de button reünie@rbcvoetbal.nl.

Zoals bij veel verenigingen en organisaties in heel Nederland is RBC voortdurend op zoek naar vrijwilligers. Voor het seizoen 2022-2023 doen we en beroep op mensen om zich aan te melden voor een vrijblijvend gesprek voor de volgende functies binnen de voetbalopleiding: - studiebegeleiders - teammanagers - assistent scheidsrechters - spelleiders in de onderbouw - ouderraad - activiteitencommissie - wedstrijdcoördinatoren (ontvangst tegenstanders, scheidsrechters, scouts)

Daarnaast zoeken we nog mensen voor de klusgroep (maandagochtend) en medewerkers in de organisatie bij thuiswedstrijden van het 1e elftal. Interesse? Maak het kenbaar via een mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

Bericht van Remco Heerkens van de Feyenoord Academy met wie wij een samenwerkingsverband hebben: “Vrijdag 20 mei jl. stond alweer de laatste keepersbijeenkomst van dit seizoen op het programma. Via deze weg willen wij alle ouders, spelers en trainers bedanken voor deze zeer geslaagde avond. Het enthousiasme van zowel de trainers als de spelers was enorm en daar hebben wij ook erg van genoten. Na ontvangst met een broodje was het tijd voor actie. Zowel de keepers als de keeperstrainers konden aan de bak bij het 1.5 uur durende trainingsprogramma. Na de intensieve training kregen de keepers voordat zij naar huis gingen uit handen van onze trainers Arjan, Tim en Boy een klein aandenken aan deze leuk avond. Namens Arjan, Tim en Boy, Bedankt!”

Namens RBC was onze keeperstrainer Ronald Badenbroek aanwezig vergezeld door de 2 keepers van JO11 Toby Bruijn en Fabian Helmons. Zijn reactie: “Was echt heel leuk en leerzaam! Gaan dit voor herhaling terug laten komen. Hebben nu ook leuk contact met andere trainers van andere clubs.”

Danny Mathijssen, Timo de Ron, Lorenzo de Bruijn, Rob Adriaansen, Engin Cicek stoppen als trainer. We bedanken hen voor hun inzet, deskundigheid en betrokkenheid. Veel succes en geluk toegewenst bij de nieuwe club en/of maatschappelijke baan.

Miranda van der Heide, John Minkman, Farid Afkir, Nathalie Goossens, Bernice Stadhouders, Nyrosca Verheezen en Kathleen van Gastel hebben aangegeven door te willen gaan als teammanager. Ronald Keijzer heeft nog geen besluit genomen. Monique Helmons en Mark Willekens stoppen ermee; we bedanken hen voor hun inzet tijdens het seizoen 2021-2022.

Bij de studiebegeleiders nemen we afscheid van Sanne van Nispen. We waarderen haar inzet en deskundigheid in de afgelopen seizoenen. De overige studiebegeleiders hebben op 1 na aangegeven door te willen gaan. Daarnaast zoeken we nog 2 mensen werkzaam of werkzaam geweest in het basisonderwijs en/of voortgezet onderwijs. Interesse? Maak het kenbaar via een mail naar n_bominaar@hotmail.com.

De functie van spelleider en assistent scheidsrechter wordt in samenspraak met de betreffende trainer later ingevuld. Kandidaten kunnen zich alvast wel aanmelden op de infoavonden.

  

 


Ter info

Hierbij het nieuwe trainingsschema wat in gaat vanaf komende maandag tot en met 14 juni, met de nieuwe teams voor het seizoen 2022-2023.
De nieuwe trainers van de teams zullen de trainingen verzorgen. Voor de JO9/JO10 zullen Maikel en Denise de trainingen overnemen tot de nieuwe trainers rond zijn. We zijn in gesprek met de nieuwe trainers voor de deze 2 teams.

Woensdag 1 juni is het geen trainen ivm trainersbijeenkomst
Maandag 6 juni is het geen trainen ivm 2de pinksterdag


 


REÜNIE 

Het jubileumjaar waarin RBC haar 110-jarig bestaan viert, wordt afgesloten met een grootse reünie. Deze zal plaatsvinden in het Atik Stadion op zaterdag 11 juni vanaf 16:30 uur.

Het jubileumjaar werd geopend met een drukbezochte wedstrijd tegen de laatste tegenstander van voor het faillissement, FC Dordrecht, en de onthulling van de 'Helden van RBC'. In de thuiswedstrijd tegen Cluzona trad RBC aan in het oorspronkelijke blauw/zwarte tenue uit 1912. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor de organisatie van de reünie op 11 juni. Voor deze reünie is iedereen die RBC een warm hart toedraagt van harte welkom: zowel de huidige als voormalige leden, -(jeugd)spelers, -trainers, -vrijwilligers, -supporters, -sponsoren en verder iedereen die zich betrokken voelt bij de club.

Het inschrijfgeld bedraagt € 20 per persoon; kinderen t/m 12 jaar betalen € 10. Voor dit bedrag kunt u gebruik maken van het buffet en ontvangt u twee consumpties. Het parkeren is gratis.

Gedurende de avond is er een optreden van 'Den Teun'. Daarnaast is er een tentoonstelling van materiaal uit ons rijke clubarchief, worden er film- en videobeelden vertoond en zal er een loterij worden gehouden waarbij diverse RBC-prijzen zijn te winnen. Verder is het natuurlijk de bedoeling om samen herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje en te proosten op de toekomst !

Aanmelden kan t/m 1 juni via reunie@rbcvoetbal.nl.

We hopen u 11 juni te treffen in het Atik Stadion. Tot dan, tot ziens bij RBC !

  


Niet te vergeten!

Spelregelbewijs Voor aanvang van het seizoen 2022-2023 zijn de leden geboren in het jaar 2005 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Dit seizoen is het voor de spelers en speelsters geboren in het jaar 2005 verplicht het spelregelbewijs te halen. Zij hebben tot hun eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2022/’23 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Inmiddels heeft al 15% van de lichting 2005 het bewijs behaald. Het is essentieel op tijd het spelregelbewijs te halen. Als leden uit het genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2022/‘23 namelijk niet voetballen. 

http://www.voetbalmasterz.nl/inloggen

https://www.knvb.nl/over-ons/knvb-account

https://www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelgeving/spelregelbewijs-veld/veelgestelde-vragen-spelregelbewijs

 


VAN DE VOORZITTER (28-05-2022)

Afwikkeling klachten ongewenst gedrag

In de recente algemene ledenvergadering heeft het bestuur toegezegd ernaar te streven om de klachten inzake ongewenst gedrag uiterlijk 31 mei 2022 af te wikkelen.
In de bestuursvergadering van 23 mei jl. heeft de klachtencommissie haar bevindingen (vertrouwelijk) gedeeld met het bestuur.
Op basis daarvan heeft het bestuur besloten dat er onvoldoende aanleiding is om de mensen die bij de incidenten waren betrokken
sancties op te leggen.
Het bestuur dankt de leden van de klachtencommissie voor de zorgvuldige wijze waarop zij tewerk zijn gegaan en sluit daarmee
deze zaak.

Namens het bestuur,

Ger Deleij
Voorzitter

 


UITSLAGEN

22-05-2022 - 14:30: RBC 1 - WSC 1     (0-1)

25-05-2022 - 20:30: RBC JO18-1 - FC Skillz JO18-1     (2-4)

28-05-2022 - 08:30: Rijsoord JO9-1M - RBC JO9-1     (4-5)

28-05-2022 - 10:30: RBC JO13-1 - JVOZ JO13-2     (4-0)

28-05-2022 - 11:15: SC`t zand JO14-1 - RBC JO14-1     (7-5)

28-05-2022 - 12:30: RBC JO17-1 - Terneuzen JO17-1     (2-1)

28-05-2022 - 14:30: Roosendaal O23 - RBC O23     (2-0)

28-05-2022 - 14:45: RBC JO18-1 - Sparta (av) JO18-1     (0-5)

 


PROGRAMMA

29-05-2022 - 14:30: Roosendaal 1 - RBC 1

02-06-2022 - 18:30: RBC JO10-1 - Oosterhout JO10-1

 


AGENDA

Maandag 30-05-2022 Start trainingen seizoen 2022-2023

Maandag 30-05-2022 18:45 Bijeenkomst studiebegeleiders

Woensdag 01-06-2022 18:30 Bijeenkomst technische staf

Maandag 06-06-2022 2e Pinksterdag geen trainingen

Donderdag 09-06-2022 Kledingpasavond

Zaterdag 11-06-2022 Reünie 110 jarig bestaan RBC

Dinsdag 14-06-2022 Laatste trainingen

Maandag 20-06-2022 Informatieavonden
 


VERJAARDAGEN

30-05-2022 Schilperoord, Mitchell - RBC 1 (30)

 

RBC wenst iedereen een fijne verjaardag!

 


 

 

 

 

 

 

Coneco b.v

Rene Denie

Woninginspect

Praktijk voor psychologie Johan van Schaik

Baas makelaardij B.V

Dr. Charel Habets

M2iD

Kees Stadhouders

Opa en oma Goosens

Anonieme Fan

Opa van der Aart †

BVR groep

Corné Luykx

Luuk van der Weele

 


PUPIL VAN DE WEEK

Door de uitwedstrijd van RBC 1, deze week geen pupil van de week.

 


HOOFDSPONSOR RBC VOETBAL ACADEMIE