Bekerwedstrijd in Steenbergen

21-10-2016

 

ROOSENDAAL - Zondag wordt de competitie onderbroken voor het KNVB-bekertoernooi in het district Zuid I en wordt de 2e ronde afgewerkt. RBC gaat dan op bezoek bij 3e klasser Steenbergen.

Twee seizoenen geleden streden Steenbergen en RBC nog om de titel in de 4e klasse B. Ondanks de vier punten die RBC toen van Steenbergen pakte, gingen de blauw-witten met de titel aan de haal. Inmiddels zijn de Steenbergenaren een stabiele 3e klasser geworden en staan op dit moment op de tweede plek in de 3e klasse A. Ook in het bekertoernooi maakten zij een goede start en plaatsten zich probleemloos voor de 2e ronde door 5e klasser VIVOO (10-0) en de 4e klassers Rimboe (zat.) (8-0) en NSV (4-1) te verslaan.

RBC had zwaardere tegenstanders in de 1e ronde, maar zette toch de twee 3e klassers SC Gastel (4-3) en De Fendert    (7-0) opzij. Daarnaast werd in een halve wedstrijd 5e klasser Oranje Blauw '14 met 9-0 verslagen. In de competitie zit RBC in een goede flow. De laatste zes wedstrijden werden gewonnen en de oranjehemden staan met 2 punten voorsprong bovenaan. Uiteraard willen de mannen van Danny Mathijssen deze goede reeks graag voortzetten en zich plaatsen bij de laatste 64. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een spannende pot.

De aftrap is zondag om 14.30 uur op het Steenbergse sportpark aan de Seringenlaan. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Uitterhoeve.

Historie Steenbergen - RBC:
2012-2013     Steenbergen - RBC     2-2     1e ronde KNVB-beker
2014-2015     Steenbergen - RBC     0-0     4e klasse B