RBC naar koppositie

02-10-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag voor het eerst sinds twee jaar de koppositie van de 4e klasse B in handen gekregen door middel van een 3-0 overwinning op SVC. De ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen deelt de koppositie wel met METO, dat op doelsaldo op de tweede plaats staat. In verliespunten staat RBC wel op de tweede stek. HSC '28 heeft nog een wedstrijd tegoed en kan bij winst één punt boven RBC en METO komen.

RBC begon met dezelfde elf als vorige week tegen Achtmaal. Het was opnieuw Anwar Tarfit die de score opende na een goede voorzet van Kevin van Andel. De oranje-witten vergaten echter afstand te nemen van de bezoekers. Tarfit mistte een grote kans en Van Andel kon voor leeg goal de voorzet niet binnen werken. Ook een hard schot van Van Andel werd gekeerd. SVC wist de verdediging van RBC in de eerste helft niet in de problemen te brengen.

In de tweede helft werd het er niet veel beter op, al had Van Andel vlak na rust de tweede Roosendaalse treffer op zijn schoen. De keeper van SVC kon de inzet echter keren, nadat Van Andel alleen op hem afkwam. Ook de ingevallen Zajko Skobalj kon op het scorebord komen, maar de RBC JO19-speler schoot slap voorlangs. Door de kleine voorsprong bleef het achterin oppassen voor RBC.

Vlak voor tijd nam RBC dan toch eindelijk afstand. Ramon Krijnen kon een voorzet van Tarfit binnen knallen. Niet veel later schoot de mee opgekomen Joey Tak van buiten de zestien raak, 3-0. Doelman Thierry Aarts behield de nul door een kopbal met een katachtige redding tot corner te verwerken en even later kwam hij oog in oog met een SVC-aanvaller ook als winnaar uit de strijd.

Door het verlies van Alliance en METO neemt RBC op doelsaldo de koppositie over. Volgende week gaat RBC op bezoek bij NSV. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SVC 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen (Dennis Wilting), Skender Memisi; Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten (Zajko Skobalj), Anwar Tarfit (Michiel Kuipers)

Scoreverloop: 10' Anwar Tarfit 1-0; 78' Ramon Krijnen 2-0; 80' Joey Tak 3-0

Scheidsrechter: C.A. den Ridder