RBC JO8 lijdt eerste nederlaag

21-09-2016

BREDA - Vandaag stond voor RBC JO8 de 2e competitiewedstrijd op het programma die oorspronkelijk op zaterdag 24 september gespeeld zou worden bij JEKA. De 'mannekes' van Melissa van Nijnatten leden hun eerste nederlaag. Een verslag van Nathalie Goossens:

Na een rommelige aankomst bij JEKA begonnen de jongens 20 minuten later dan gepland aan de wedstrijd. De opstelling was als volgt: Delco keeper, Tijs, Tim en Colin verdedigers, Vince middenveld en Finn en Elijah in de voorhoede. Imran en Jayden begonnen als wissel.

Het was meteen duidelijk dat ze vandaag een sterke tegenstander hadden. Binnen 2 minuten was het JEKA die de bal hard achter Delco binnenschoot. RBC vocht zich goed terug en ging in de aanval. Dit werd meteen beloond door een mooi doelpunt van Finn. Na een uitbraak van Elijah werd de 1-2 voor RBC op het scorebord gezet. JEKA liet zich hierdoor ook niet uit het veld slaan en meteen vanaf de aftrap stond het 2-2. Het was erg spannend en aan beide kanten werd er goed gevoetbald. Net voor de rust schoot Vince de 2-3 binnen en na dik 25 minuten gingen we de rust in met een voorsprong.

In de tweede helft startte RBC gelijk goed en was het Jayden die de 2-4 binnenschoot. Na alweer een paar spelonderbrekingen en enige commotie op en rondom het veld was RBC het even kwijt waardoor het binnen 5 minuten 5-4 voor JEKA stond. Die klap kwam RBC niet meer te boven en in de resterende tijd maakte JEKA nog 2 doelpunten waardoor de eindstand op 7-4 uitkwam. Na een redelijk beladen wedstrijd werd besloten om geen penalty´s meer te nemen.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd naar Sarto gepland.