RBC JO9 begint goed aan seizoen in Hoofdklasse

17-09-2016

ROOSENDAAL - RBC JO 9 is goed begonnen aan het seizoen in de Hoofdklasse 01. Er werd met 3-2 gewonnen van Halsteren JO9. Een verslag van Willy Heeren:

Onze jongens mochten dan eindelijk beginnen aan de competitie tegen Halsteren JO9 nadat ze de afgelopen 2 bekerwedstrijden ruim wisten te winnen tegen Victoria ’03 uit (0-12) en SC Gastel thuis (12-1).

Tycho begon in de goal, achterin Remco, Jort en Levi, Daan midvoor en Bickel links en Nigel rechtsvoor. Jassim, Jens en Thomas begonnen als wisselspeler.
Nadat onze jongens met het RBC clublied opkwamen en fanatiek naar het publiek hadden gezwaaid, werd er afgetrapt met de opdracht om goed samen te spelen. Dat kwam er de eerste minuten niet helemaal uit, en onze jongens speelden slordig en onze schoten op de goal van Halsteren gingen helaas naast en over. Toen Halsteren in de 4e minuut de eerste aanval opzette, wisten zij meteen de eerste kans te verzilveren. Vervolgens liet Levi in de volgende aanval zien waar hij toe in staat is en wist zijn aanvalsdrang te belonen met de aansluitingstreffer 1-1. Doordat we steeds niet goed vrij liepen en slordig bleven in ons samenspel, kon Halsteren in de 8e minuut weer op voorsprong komen, door hun spits die voor de 2e keer een bal achter Tycho wist te krijgen. Hopen maar dat onze verdediging nu wakker geschrokken was.
Vanaf dit moment kwam RBC beter in de wedstrijd en werd er wat beter samengespeeld maar bleef de afwerking jammer genoeg onder de maat. Nadat Daan een aantal mooie kansen niet benut had, wist hij in de 17e minuut de score weer op 2-2 te brengen door een prachtig schot boven in de hoek.

Nadat de jongens in de pauze instructies hadden gekregen van onze trainer Gommy om snel druk te zetten en tegenstander af te jagen, zorgde dat in de 2e minuut na de pauze meteen voor de 3-2 voorsprong door weer een prachtig doelpunt van Daan. Halsteren werd continue ver op eigen helft snel vast gezet en ze kwamen daardoor niet echt meer onder de druk van het aanvallend voetballend RBC uit. Dit zorgde voor kans op kans waarbij wij de wedstrijd al veel eerder in het slot hadden kunnen gooien. Nu bleef het toch tot het einde van de wedstrijd spannend. Toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf, konden we opgelucht ademhalen voor deze verdiende overwinning.

Nadat Gommy de jongens na de penaltyreeks nog even had toegesproken, mochten onze jongens afscheid nemen van de ouders en namen ze met veel plezier het applaus in ontvangst. Op naar volgende week waar we onze eerste verre uitwedstrijd mogen gaan spelen in Zeeland.