RBC met flitsend voetbal langs De Fendert

23-08-2016

 

ROOSENDAAL - RBC heeft ook het tweede duel gewonnen in de groepsfase van de beker. De Fendert, uitkomend in de zaterdag 3e klasse, verloor in het Herstaco Stadion met 7-0. Afgelopen zondag wonnen de Roosendalers al met 3-4 van SC Gastel.

In tegenstelling tot afgelopen zondag begon RBC gewijzigd aan het duel van vanavond. De teruggekeerde Gino Pieter begon als centrumverdediger met naast hem Dennis Wilting. Roel van der Veen werd getest als rechtsback en speelde een prima partij. Mamadi Sidibe begon in de punt van de aanval. De van SC Kruisland overgekomen spits was bijna niet van de bal te krijgen en liet enkele fraaie acties zien. Op het middenveld was er een basisplek voor Skender Memisi. Lars de Voogd was afwezig en keert pas volgende week terug.

Door de vele wisselingen was het in het begin ook wat onwennig. RBC kwam niet in de problemen, maar de Roosendalers kregen pas na ruim tien minuten het heft stevig in handen. Sidibe opende de score voor de thuisclub toen de keeper van De Fendert een bal losliet. Grigor Sahakjan, die tegen SC Gastel wat minder aanwezig was, was in het duel van vanavond zeer bepalend. Hij was het ook die op aangeven van Anwar Tarfit de score verdubbelde. Langzamerhand werd de verdediging van de club uit Fijnaart steeds meer uit elkaar getrokken. Eenmaal moest RBC-doelman Thierry Aarts handelend optreden in de eerste helft toen een afgeslagen bal hard werd ingeschoten. Uit de counter wist RBC de score alweer naar 3-0 te tillen. Anwar Tarfit, die weer erg op dreef was en zijn directe tegenstander een aantal keer tot waanzin dreef, bracht zijn naam ook op het scorebord. Vlak voor tijd kreeg De Fendert een discutabele penalty. Deze werd naast geschoten.

In de tweede helft werd Tarfit gewisseld en kon ook de van de vakantie teruggekeerde Jovanni van Nijnatten minuten maken aan de rechterkant. Waar Tarfit in de eerste helft zijn back meerdere malen te snel af was kon nu dezelfde back van de bezoekers zijn lol op tegen Kevin van Andel die zichzelf in de tweede helft drie keer op het scorebord bracht. Eerst werd de buitenspeler neergelegd, waarna hij de strafschop hard binnenschoot, even later kon hij op aangeven van Memisi de 5-0 aantekenen en vlak daarna kon hij na een prachtige aanval via Van Nijnatten en Sahakjan voor een leeg goal ook de 6-0 binnen knallen. Tussen de doelpunten door liet RBC nog enkele fraaie aanvallen zien, waarbij De Fendert met kunst- en vliegwerk een tegentreffer wist te voorkomen.

Na de 6-0 bleven de RBC'ers gaan om de score nog hoger uit te laten vallen. "We hadden ook de opdracht gekregen om in de tweede helft gewoon druk naar voren te blijven zetten. Je zag dat zij echt na een uur op waren, terwijl wij elke keer weer die enorme drang naar voren hadden. We gaan de komende tijd nog fitter worden en dan kunnen we er nog veel meer uithalen," zo liet Van Andel na afloop weten. Pieter, die het laatste kwartier als spits opereerde, maakte er aan het einde van de wedstrijd nog 7-0 van.

Komende zondag speelt RBC haar laatste bekerduel. De ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen speelt dan tegen Oranje Blauw '14. De Roosendalers hebben aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te halen. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - De Fendert 7-0 (3-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Roel van der Veen, Gino Pieter, Dennis Wilting, Ramon Krijnen (Joey Tak); Thom van Unen, Skender Memisi, Igor Sahakjan; Kevin van Andel, Mamadi Sidibe (Mike Schalk), Anwar Tarfit (Jovanni van Nijnatten)

Scoreverloop: 1-0 Mamadi Sidibe, 2-0 Igor Sahakjan, 3-0 Anwar Tarfit, 4-0 Kevin van Andel, 5-0 Kevin van Andel, 6-0 Kevin van Andel, 7-0 Gino Pieter

Scheidsrechter: M. Safranti