RBC wint eerste oefenduel

16-07-2016

 

WOUWSE PLANTAGE - RBC heeft het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Op het sportpark van Rimboe won de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen met 4-3 van zaterdag derdeklasser Olympia '60.

Bij het eerste elftal van RBC ontbraken een groot aantal spelers. Thom van Unen (afwezig), Skender Memisi (vakantie), Mamadi Sidibe (vakantie), Grigor Sahakjan (vakantie) en Kevin van Andel (nog niet fit) konden niet ingezet worden. Daarom werd een beroep gedaan op RBC 2 en RBC JO19. Van RBC 2 deed Marc Kuijpers mee. Van JO19 werden Ahmet Dayi (spits) en Michiel Kuipers (linksback) aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Thierry Aarts begon licht geblesseerd aan de wedstrijd, ook omdat tweede goalie Michael Kromdijk met een blessure aan de duim kampte. Van Andel is nog bezig met zijn hersteltrainingen: "Ik hoop begin augustus weer fit te zijn en te kunnen aansluiten," zo stelde de topscorer.

Door het groot aantal afwezigen werd een geïmproviseerde opstelling gepresenteerd aan de ruim honderd toeschouwers. Gino Pieter begon in de spits, geflankeerd door Jovanni van Nijnatten en Ahmet Dayi. Anwar Tarfit begon als nummer tien. Ramon Krijnen begon, zoals verwacht, op het middenveld. Dennis Wilting bezette de linksbackpositie. 

Van alle nieuwelingen maakte vooral Anwar Tarfit (zie foto) een spetterende indruk. Zowel op tien als op de positie linksbuiten overtuigde de van Alliance overgekomen aanvaller. De behendige en snelle speler passeerde gemakkelijk meerdere tegenstanders, maar ook produceerde hij mooie steekpasses achter de defensie van Olympia '60. Naast Tarfit lieten ook de sterkhouders van afgelopen jaar - Gino Pieter en aanvoerder Lars de Voogd - een meer dan goede indruk achter.

RBC begon voortvarend aan het duel. De Roosendaalse ploeg kreeg in de beginfase meerdere kansen om de score te openen. Pieter schoot op de keeper en naast. Dayi schoot de bal van dichtbij op de paal. Uit het niets kwam de ploeg uit Dongen echter op voorsprong. Een corner kon niet goed worden weggewerkt, waarna de bal in de verre hoek verdween. Dayi kwam daarna nog alleen voor de keeper, maar schoot andermaal op de paal.

De Roosendalers bleven de bovenliggende partij, al leek het achterin en op het middenveld niet altijd even stabiel. Uit een prachtige aanval kwam RBC weer op gelijke hoogte. Anwar Tarfit werd vrij gezet voor de keeper en bediende de netjes meegelopen De Voogd op maat, die van dichtbij de gelijkmaker binnen kon tikken.

In de tweede helft veranderde het een en ander. Pieter zakte terug naar het middenveld. Jovanni van Nijnatten nam de vacante positie in de punt over en Krijnen en Tarfit bestreken de flanken. Op het middenveld kwam Marc Kuijpers erbij en Michiel Kuipers bezette de linksbackpositie. RBC zou gedurende het tweede bedrijf nog een aantal keer wisselen.

Van Nijnatten maakte zijn faam als nummer negen waar. Uit een prachtige pass van De Voogd nam de aanvaller de bal prachtig mee in de loop, omspeelde de keeper en schoot binnen. Niet lang na zijn doelpunt werd het weer gelijk. Van der Veen werd kinderlijk opzij gezet, waarna de gelijkmaker een feit was. RBC kwam andermaal op voorsprong via Van Nijnatten. De weer ingevallen Dayi wist de goed meegelopen spits te bereiken die van dichtbij raak schoot. Daar tussendoor leek ook RBC 2-speler Kuijpers een doelpunt mee te pikken. Hij werd door Tarfit vrij voor de keeper gezet, maar de keeper kon redding brengen op zijn inzet.

Dayi zelf leek aan alle illusies van Olympia '60 een einde te maken. Op het randje van buitenspel werd hij door Tarfit prachtig gelanceerd, waarna de spits van RBC JO19 niet faalde, 4-2. Niet lang daarna wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te maken. uit de tweede lijn schoot de zaterdag derdeklasser prachtig raak. Tarfit zelf kwam niet op het scorebord, maar kon in de slotfase na zijn lob die overging wel op applaus rekenen vanaf de zijkant van de RBC-supporters.

Aanstaande dinsdag speelt RBC haar laatste oefenduel in de oefencampagne van juli tegen GDC. Het oefenduel tegen SC Kruisland gaat niet door.

RBC - Olympia '60 4-3 (1-1)

Scoreverloop: 0-1 teg., 1-1 Lars de Voogd, 2-1 Jovanni van Nijnatten, 2-2 teg., 3-2 Jovanni van Nijnatten, 4-2 Ahmet Dayi, 4-3 teg.

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Roel van der Veen, Joey Tak (Michiel Kuipers), Dennis Wilting; Lars de Voogd, Ramon Krijnen, Anwar Tarfit; Jovanni van Nijnatten, Gino Pieter, Ahmet Dayi (Marc Kuijpers)

Scheidsrechter: Rijpert