Anwar Tarfit vervangt Papito Puriël

15-06-2016

 

ROOSENDAAL - RBC dacht na het aantrekken van Roel van der Veen haar selectie voor komend seizoen rond te hebben. Een onverwacht vertrek van Papito Puriël zorgde alsnog voor de komst van Alliance-speler Anwar Tarfit.

Vanmorgen werd RBC plotsklaps geconfronteerd met het vertrek van Papito Puriël naar Unitas '30. Vanaf dat moment werd alles in het werk gezet om Anwar Tarfit binnen te halen. Tarfit stond namelijk bovenaan Danny Mathijssen's schaduwlijstje van spelers die Puriël eventueel zouden kunnen vervangen. Toen het telefoontje van Mathijssen kwam, zei Tarfit direct ja: "Ik wist al van Danny Mathijssen dat hij me graag wilde hebben, bij een vertrek van Papito. Dat geeft natuurlijk vertrouwen. En daarnaast spreken de ambities van RBC me erg aan. Het is een club die vooruit wil. Ik was dus zeer blij met het telefoontje van RBC, een mooi verjaardagscadeau!" De Roosendaler viert uitgerekend vandaag zijn 22e verjaardag.

Anwar Tarfit doorliep de gehele jeugdopleiding van BSC, waarna hij de overstap maakte naar Alliance. Daar speelde hij drie jaar in het 1e elftal.

De selectie van RBC voor volgend seizoen bestaat nu uit de volgende spelers: de keepers Thierry Aarts en Michael Kromdijk; de verdedigers Ramon Krijnen (nieuw van Internos), Gino Pieter, Mike Schalk, Joey Tak (overgekomen vanuit RBC U19), Roel van der Veen (nieuw van Unitas '30) en Dennis Wilting (nieuw van METO); de middenvelders Skender Memisi (overgekomen vanuit RBC 2), Grigor Sahakjan (nieuw; was vorig seizoen gestopt bij Madese Boys), Thom van Unen (nieuw van Cluzona) en Lars de Voogd; en de aanvallers Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten (overgekomen vanuit RBC U19), Mamadi Sidibe (nieuw van SC Kruisland) en Anwar Tarfit (nieuw van Alliance).

Vertrokken zijn Laszlo Boomaars (naar Klundert), Marcello van Daalhuizen (naar Smitshoek), Andreas Dalampekis (naar ASWH), Tim Egglij en Danny Verstijlen (naar TVC Breda), Remko van der Kruyssen en Andries Tolenaars (naar WDS '19), Andrej Numanovic (naar MOC '17) en Papito Puriël (naar Unitas '30). Redouan el Allaoui, Danny Mathijssen en Deion Goveia zijn gestopt.