Uitreiking certificaat Regionale Jeugdopleiding

09-06-2016

 

ROOSENDAAL - Op zaterdag 11 juni 2016 zal de KNVB aan RBC het certificaat Regionale Jeugdopleiding uitreiken. De uitreiking zal geschieden door de KNVB-ambassadeurs Ben Kannekens en Adrie Derijck en vindt plaats om 18.00 uur tijdens de jaarlijkse RBC Familiedag in het Herstaco Stadion.

RBC is op dit moment de enige amateurvereniging in het zuiden van Nederland die regionaal gecertificeerd gaat worden. Ook is het de enige 4e klasser die deze status bezit. De andere regionaal gecertificeerde clubs zijn AFC uit Amsterdam, Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC uit Haarlem, die uit gaan komen in de 2e divisie, DVS '33 Ermelo, Hercules uit Utrecht en Be Quick 1887 uit Haren, die uit gaan komen in de 3e divisie, de Hoofdklassers Excelsior '31 uit Rijssen en DOVO uit Veenendaal en de 1e klasser Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn. Het is duidelijk dat RBC op dit moment een unieke positie inneemt in de Nederlandse voetbalwereld.

Het zou mooi zijn wanneer bij dit historische moment zoveel mogelijk mensen (spelers, ouders, begeleiders, trainers, vrijwilligers en supporters) aanwezig zijn. We hebben hier heel hard naar toe gewerkt en mogen er met zijn allen heel trots op zijn dat we deze status bereikt hebben.