RBC U19 kampioen Hoofdklasse F

16-04-2016

 

ROOSENDAAL - RBC U19 is kampioen geworden van de Hoofdklasse F bij de A-junioren. Daar waar zij vorige week de directe concurrent Unitas’30 A1 op een gelijkspel hielden, moest er de komende wedstrijden minimaal 2 keer gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen.

U19 trad vandaag aan tegen SC Gastel A1. Tegelijkertijd werd er in Steenbergen een zwaar duel uitgevochten tussen Steenbergen A1 en Unitas’30 A1. Mocht Unitas’30 A1 deze wedstrijd niet winnen dan mocht U19 zich tot kampioen in de Hoofdklasse kronen! U19 deed wat het moest doen en boekte een zakelijke 6-0 overwinning op SC Gastel A1.

Wederom leek RBC U19 wat langzaam op gang te komen. Daar waar het continue het veldoverwicht had, kreeg het slechts wat kleine kansjes. Na een groot kwartier spelen leek U19 aan te gaan zetten. Dit resulteerde in de 1-0 van David Clement. Hierna ging het snel: Rick Santbergen zette RBC met een mooie treffer op 2-0. Kort daarna kopte Tijmen Bot raak uit een corner. Nog voor rust werd de teller op 4-0 gezet door David Clement. Met een 4-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. Stiekem toch eens navragen wat de ruststand was in Steenbergen: 1-2 in het voordeel van Unitas’30 A1. Niets aan te doen: op deze manier zou het kampioenschap niet in gevaar komen. Alleen moesten we dan nog wel een weekje wachten.

Het spelbeeld van de tweede helft was gelijk aan dat van de eerste. RBC maakte het spel en zocht nu zeer zakelijk naar wat treffers. Deze kwamen mondjesmaat. Jovanni van Nijnatten tekende voor zijn (maar  liefst) 54e en 55e competitietreffer en bracht de stand op 6-0. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand. Nu dus  afwachten wat de stand was in Steenbergen. Na contact met de trainer van Steenbergen bleek het in de 80e minuut 2-2 te staan. Saillant detail: Steenbergen A1
stond nog maar met 10 man. Spannend dus! In 10 minuten kan veel gebeuren. 10 minuten wachten leek voor sommige spelers wel een half uur. Maar! Uiteindelijk kwam de verlossing, het bleek geen 2-2 meer te zijn. Maar zelfs 3-2 voor Steenbergen A1. Unitas’30 A1 liet dus dure punten liggen in Steenbergen en liet het feest in Roosendaal starten. De kleedkamer veranderde spontaan in een ‘buik-schuif-arena’, de drankjes kwamen tevoorschijn en hier en daar vloog er wat door de kleedkamer. Onder het genot van een drankje en muziek wachtten de ouders en andere supporters vol smart in het supporterscafé! Daar werd RBC U19 binnengehaald op ‘We are the Champions.’ Uiteraard kon het lijflied van trainer/coach Danny Matthijssen ‘Éél de wêreld magget'ore’ niet ontbreken. Daar waar de doelstelling van dit seizoen: promoveren, al was veiliggesteld door het behalen van de 2e periodetitel, was dit kampioenschap de spreekwoordelijke kers op de taart. Een verdiend, maar zeker mooi resultaat voor de erg jonge selectie.

Op zaterdag 21 mei strijdt RBC U19 in Kaatsheuvel om het kampioenschap in het district Zuid I. Ieders steun en support is meer dan welkom! Onze felicitaties gaan naar Tijmen, Jordi (de 2e titel voor hem op deze dag!), David, Darif, Aaron, Rick, Tom, Denzel, Jeroen, Jovanni, Jan, Rick, Samuel, Joey, Giovanni, Sebastian en Jari; de trainers Danny Mathijssen, Pieter Santbergen, Lauran Dekkers; teammanager Wouter Krebbeks; verzorger Leen Boer en assistent scheidsrechter Henri van der Stelt.