RBC gaat volgend seizoen stadion verlaten

13-04-2016

 

ROOSENDAAL - RBC gaat volgend seizoen het stadion verlaten. De huidige stadioneigenaar wil volgend seizoen geen huurcontract meer afsluiten met RBC. Het bestuur van RBC heeft deze mededeling voor kennisgeving aangenomen. Uiteraard doet het de club pijn dat het haar stadion moet verlaten, maar alles beter dan het voortbestaan van de club in gevaar te brengen.

Vanaf het moment dat Rimboe en FC Moerstraten in 2012 een doorstart van RBC mogelijk hadden gemaakt, ging de club naarstig op zoek naar een locatie in de stad. Omdat er op andere sportparken geen plaats was voor RBC, bleek het stadion de enige mogelijkheid voor een terugkeer naar vertrouwde grond. Uiteindelijk bleek het stadion met zijn huidige huurvoorwaarden een te zware wissel te drukken op de begroting van RBC.

Uiteraard streeft RBC naar een correcte afwikkeling van het lopende huurcontract. Hierin wordt RBC bijgestaan door haar juridisch adviseur.

Tenslotte. Zoals bekend heeft elk nadeel zijn voordeel. Een vertrek uit het stadion geeft RBC namelijk de mogelijkheid vanaf volgend seizoen al haar financiële middelen te gaan investeren in datgene waar de club goed in is, namelijk het leveren van een mooi voetbal product. Met de regionaal gecertificeerde voetbalopleiding is de toekomst van RBC voor lange periode verzekerd. Samen met al haar spelers, trainers, ouders, vrijwilligers, supporters en sponsoren blijft RBC werken aan haar toekomst. RBC leeft!