Moeizame overwinning op SVC

10-04-2016

ROOSENDAAL - RBC won met 4-1 van SVC. Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, kwam de overwinning moeizaam tot stand.

De opening van de oranje witten was ijzersterk. Al in de allereerste minuut kopte Andrej Numanovic een voorzet van Kevin van Andel tegen de touwen: 1-0. "Na die snelle, overigens mooi uitgespeelde voorsprong, zakte het een beetje in," aldus hoofdtrainer Martijn van Galen. "SVC probeerde, in tegenstelling tot de meeste tegenstanders, verzorgd op te bouwen. Doordat we niet door durfden te dekken, kon SVC voetballen. In balbezit waren we slordig en zochten te vaak de lange bal." Het enige tumult in de eerste helft na de openingsgoal ontstond pas na een grove overtreding van SVC-speler Remon Hagens op Papito Puriël, die door scheidsrechter Van den Bemt slecht met geel werd bestraft.

De voorsprong leek na tien minuten in de tweede helft naar 2-0 te gaan. Andrej Numanovic en Kevin van Andel gingen gezamenlijk op het vijandelijke doel af, maar tot ontsteltenis van iedereen ging de bal er echter niet in. In de 66e minuut kreeg Remon Hagens een rode kaart nadat hij voor een overtreding op Kevin van Andel zijn tweede gele kaart had gekregen. Met tien man tegenover zich was het wachten op de 2-0. Nadat Danny Mathijssen een prima kans had geboden aan een over schietende Andrej Numanovic, was het Kevin van Andel die RBC uiteindelijk op 2-0 zette. Toch wist SVC nog terug te komen via Ramon Troost: 2-1. Vier minuten later was de marge alweer twee. Papito Puriël schoot een voorzet van Kevin van Andel binnen: 3-1. In blessuretijd ging topscorer Van Andel alleen op SVC-doelman Geoffrey Verschuren af en knalde keihard binnen. Eindstand 4-1.

Martijn van Galen over de tweede helft: "Het spel was iets beter en kregen we enkele hele goede kansen op de 2-0. Toen die viel werd het te snel en onnodig 2-1. Gelukkig maakten we op het eind nog 3-1 en 4-1. Al met al een moeizame overwinning."

In de top van de ranglijst veranderde er niets. Ook Victoria '03 en SC Gastel wisten te winnen, waardoor RBC op de derde plaats blijft. Volgende week weet RBC of het de tweede periode wint of niet. Dan speelt Victoria '03 zijn inhaalwedstrijd tegen NSV. RBC speelt dan een oefenwedstrijd tegen 3e klasser Beek Vooruit. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SVC 4-1 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen (Andreas Dalampekis), Tim Egglij, Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Deion Goveia, Redouan el Allaoui; Papito Puriël, Andrej Numanovic (Remko van der Kruyssen), Kevin van Andel

Scoreverloop: 1' Andrej Numanovic 1-0, 77' Kevin van Andel 2-0, 80' Ramon Troost 2-1, 84' Papito Puriël 3-1, 90'+ Kevin van Andel 4-1

Scheidsrechter: J.P.C. van den Bemt