RBC U9 uitgeschakeld in kwartfinale

26-03-2016

ROOSENDAAL - RBC U9 is in de kwartfinale van de Zwaluwen jeugdbeker uitgeschakeld. Na een 3-3 gelijkspel tegen Hoofdklasser Alliance F1, werd na strafschoppen verloren. Een verslag van Charel Habets:

Als bijna alle amateur voetballers zich goed voorbereiden op het paasweekeind gaan de RBC U9 boys het opnemen voor de beker tegen Alliance F1. Bij de vorige beker wedstrijd op 12 december j.l. tegen Halsteren F1 hadden de boys zich naar de volgende ronde geschoten. Dat gebeurde na een gelijkspel, maar waren de boys zekerder met de penalty reeks.

Vandaag is een nieuwe dag met nieuwe kans om weer verder te komen! De 10 boys van RBC U9 nemen het op tegen Alliance F1. Met respect voor het wereldleed en de nagedachtenis van Johan Cruijff wordt 1 minuut stilte in acht genomen. De wedstrijd staat onder leiding van Mike Schalk. De opstelling bij de aftrap is: Johan, Floris en Damian in de voorhoede, Anouar, Jort en Daan in de achterhoede en Shendell de keeper. Samir, Remco en Luque zullen volgens een roulatie schema op tijd invallen.

De scheidsrechter heeft nog maar net gefloten of na 14 seconden ligt de bal al in het doel van Alliance F1. De spelers van Alliance zijn nog niet gewend aan de ambiance  en de boys krijgen meer kansen. Johan schiet tegen de keeper. Daan heeft het goede spel van een tijd geleden weer te pakken en de spelers van Alliance komen hem niet makkelijk voorbij. Na 12 minuten is het dan Luque, die profiteert van slecht wegwerken voor hel doel van Alliance en hij schiet de 2-0 binnen. Even later gaat het toch niet goed. De voorhoede van Alliance reageert alert en schiet de  2-1 binnen. Daarna wordt de paal geraakt door de boys en missen de mannen van Alliance ook kansen. Het is een open strijd. Floris maakt in de laatste minuut voor de rust de 3-1 na een fraaie solo vanaf eigen helft, uit  een ingooi van Shendell. Een hele geruststelling, 3-1 tegen een tegenstander die op een hoger niveau speelt!

Maar de tweede helft is 2 minuten oud als bij een corner een speler op de 16 meter helemaal vrij staat. Hij wordt aangespeeld en werkt prima af met een gemikt schot. Geen van de boys kan dat nog herstellen: 3-2. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar niet effectief. Alliance wordt langzaam maar zeker toch beter in hun spel met lange jongens in de voorhoede. Anouar schiet nog maar eens tegen de paal. Dan lukt het Alliance wel om de bal dichtbij het doel te pakken en in de 38ste minuut de 3-3 te scoren. In de 40ste minuut komt Floris wel voor de goal, maar zijn schot is dan niet stevig genoeg om gevaarlijk te zijn.

Er moet dan een winnaar komen, omdat het een bekerwedstrijd is. Dat wordt dus serieus penalty´s nemen! De jongens van Alliance missen niet waar de boys het deze keer laten afweten. Alliance wint de penalty reeks en gaan door naar de volgende ronde. De boys feliciteren daarna de jongens van Alliance en wensen hun succes bij het verder verloop van de bekerstrijd.