Laatste wedstrijd 2e periode

26-02-2016

 

         

 

ROOSENDAAL - Dit weekend staan er in de 4e klasse B inhaal wedstrijden op het programma. RBC speelt een uitwedstrijd tegen Grenswachters. Dit is voor RBC de laatste wedstrijd in de 2e periode.

Voor die periodetitel zijn nog twee kanshebbers: koploper Victoria '03 en RBC. De oranje witten hebben 1 punt minder en moeten dus een zo'n goed mogelijk resultaat wegzetten. Victoria '03 komt echter niet in actie. Hun inhaalwedstrijd tegen NSV wordt later ingehaald.

Begin deze week heeft het bestuur van RBC, voor een eerlijk verloop van de ontknoping van de strijd om de 2e periode, bij de KNVB aangedrongen om de wedstrijd tegen Grenswachters uit te stellen, en deze tegelijkertijd met Victoria '03 - NSV te laten spelen. De KNVB geeft echter de voorkeur aan het eerst laten afwerken van het duel BVV '63 - NSV, omdat deze wedstrijd nu eenmaal eerder was afgelast dan Victoria '03 - NSV. Dat deze wedstrijd voor de 2e periode totaal geen belang meer heeft, vindt de KNVB niet relevant.

Omdat Victoria '03 dus rustig kan wachten op het resultaat van RBC, zullen de Roosendaalse supporters dus sowieso geen herhaling meemaken van vorig seizoen. Toen pakte RBC in Putte namelijk wel de 2e periodetitel. Hoofdtrainer Martijn van Galen en zijn team houden zich zondag echter helemaal niet met Victoria '03 bezig. Voor hen telt slechts één ding. Van Galen: "De thuiswedstrijd tegen Grenswachters was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hebben dus nog steeds wat recht te zetten." Die thuiswedstrijd ging destijds met 0-2 verloren. In de reguliere stand staat Grenswachters op dit moment op de 5e plaats. Zij hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld en kunnen - bij winst in beide wedstrijden - op een gelijk puntenaantal komen met RBC.

Van Galen heeft zondag een bijna complete selectie tot zijn beschikking. Alleen Remko van der Kruyssen (vakantie) en Youssef Mossati (blessure) zijn niet inzetbaar. De wedstrijd begint op Sportpark de Buizerd om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Belzen.