Nederlaag in blessuretijd

14-02-2016

OUD GASTEL - De zegereeks van RBC is na tien overwinningen op rij gestopt. De wedstrijd tegen SC Gastel werd met 1-0 verloren. Het doelpunt viel pas diep in blessuretijd.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor SC Gastel. De roodzwarten begonnen fel aan de wedstrijd en maakten het RBC zeer lastig. RBC-doelman Thierry Aarts hield echter zijn doel schoon.

In de rust hervonden de oranjehemden zich en drongen SC Gastel in de tweede helft naar achteren. Kansen waren er voor Redouan el Allaoui (over), Gino Pieter (gekeerd op de doellijn), Laszlo Boomaars (lat) en Deion Goveia (gekeerd op de doellijn). De goal viel echter niet. Uitgerekend de uitblinkende Thierry Aarts was diep in blessuretijd pechvogel. Een verkeerd geraakte voorzet verraste de RBC-keeper, waardoor de winst alsnog naar SC Gastel ging.

Hoofdtrainer Martijn van Galen vond de nederlaag onverdiend: "Ik vond Gastel agressief starten en de bal viel af en toe gevaarlijk. Na een kwartier hadden we de wedstrijd redelijk onder controle. Het eerste half uur van de tweede helft waren we veel beter, maar Gastel bleef met veel inzet en onverzettelijkheid overeind. Met lange ballen en opportunistisch spel bleef Gastel af en toe gevaarlijk. Het leek op 0-0 af te stevenen. Maar helaas verliezen we ruim in blessuretijd. Zuur en niet terecht." Ondanks de nederlaag heeft Van Galen nog alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen: "Er zijn nog 11 wedstrijden te gaan, er is nog niks beslist. Vanaf dinsdag gaat het vizier weer op scherp voor NSV."

Ter voorbereiding op die wedstrijd speelt RBC aanstaande dinsdag in het Herstaco Stadion een oefenwedstrijd tegen 5e klasser Achtmaal. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. (Foto: Arthur Verbraak)

SC Gastel - RBC 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Tim Egglij (Redouan el Allaoui), Lars de Voogd; Kevin van Andel, Andrej Numanovic (Deion Goveia), Papito Puriël

Scoreverloop: 94' Jurgen Buuron 1-0

Scheidsrechter: M.F.M.G. Eijgelsheim