Op volle oorlogssterkte naar Putte

22-01-2016

 

          

 

ROOSENDAAL - De winterstop zit er op en de voorbereidingsperiode is afgesloten. RBC hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd bij Grenswachters en doet dat op volle oorlogssterkte.

Hoofdtrainer Martijn van Galen heeft namelijk voor het eerst dit seizoen een geheel fitte selectie tot zijn beschikking. En dat is nodig ook, want Grenswachters is immers een lastig te nemen horde. In Roosendaal verloor RBC met 0-2. Op dit moment staat Grenswachters op de zesde plaats met 3 punten achterstand op RBC.

"Ik ben blij dat de competitie weer hervat wordt," aldus RBC's hoofdtrainer Martijn van Galen. "We hebben een fitte selectie, dus kunnen we keuzes maken. Maar Grenswachters heeft de heenwedstrijd terecht gewonnen, dus we zijn gewaarschuwd. Ik ben redelijk tevreden over onze voorbereiding. Wel moeten we verdedigend iets zakelijker zijn. De komende wedstrijden worden namelijk cruciaal." Van Galen doelt daarmee op de komende tegenstanders Grenswachters, Noordhoek en SC Gastel. Stuk voor stuk lastige tegenstanders waarvan RBC moet winnen om druk op koploper Victoria '03 te kunnen blijven zetten en in de race te blijven voor de tweede periode.

RBC heeft overigens goede herinneringen aan Sportpark De Buizerd. Vorig seizoen pakte RBC daar de tweede periodetitel nadat Grenswachters met 0-1 was verslagen.

De wedstrijd Grenswachters - RBC begint in Putte om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter De Vlaam.