RBC ramt op fort, maar krijgt AWC niet op knieën

08-09-2024

ROOSENDAAL - RBC had zich vandaag een grote dienst kunnen bewijzen door de eerste driepunter te noteren. Het kreeg AWC - een degradant uit de Derde Divisie - op bezoek, maar kwam niet verder dan 0-0. Vooral in de tweede helft kreeg het legio kansen om tot scoren te komen. In de eerste helft de paal en in de tweede helft de lat stonden een treffer in de weg. Gescoord werd er wel, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. RBC verloor ook nog twee spelers tijdens de wedstrijd. Perry Bierkens liep een flinke bult aan zijn linker oog op na een botsing in de eerste helft en Angelmo Vyent is voorlopig aan de kant vanwege een schouder uit de kom na een overtreding op hem.

Bij RBC waren het nagenoeg dezelfde elf namen die aan de aftrap verschenen. Alleen Jelte Pal (vakantie) ontbrak. Zijn plek werd overgenomen door Gino Stolk, waar Yassine Mejres in de punt begon. Dat AWC nog geen tegentreffers had gekregen en zelf al wel zes keer de trekker overhaalde was duidelijk zichtbaar. Zeker in het eerste kwartier liet het de bal makkelijk rondgaan. Een kans kreeg het ook via een kopbal die over ging. RBC was na die fase twee maal bijna trefzeker. Eerst kreeg Jordi Ewanana een grote kans, toen hij door Moustafa Mohammad werd weggestuurd. Zijn schot werd gepareerd door de goalie van de bezoekers. Even later was het Mohammad zelf die dichtbij de openingsgoal was. Met links lobde hij de bal over alles en iedereen heen, maar de binnenkant van de paal bracht redding. Vincent van Hoof kon de rebound niet binnen tikken.

RBC draaide AWC de gehele tweede helft de duimschroeven aan, maar wist niet te scoren (Foto: Arthur Verbraak).

Waar in de eerste helft AWC nog goed mee kon en bij vlagen mooi spel liet zien, moest het in de in tweede helft flink achteruit. RBC drong aan, hield dat niet een kwartier, maar de gehele tweede helft vol. Het kreeg de ene na de andere kans. Stolk kwam als eerste voor het vijandelijke doel na een goede pass van Mohammad. Net als Ewanena schoot ook hij recht op de keeper, terwijl de lange hoek helemaal open lag. Daarna was het twee maal Jens Wirix. De eerste belandde op de lat en de andere ging over.

Scoren deed RBC uiteindelijk toch. Via een corner kwam de bal bij Glaucio Ventura Tiago, die -  bewonderenswaardig - de bal van dichtbij er niet in kreeg en deze daarna afgaf aan Jens Wirix. Die scoorde wel, maar de vlag ging omhoog. De ingevallen Vyent schoot even later met links in de verre hoek, maar de doelman wist met twee handen de bal uit die hoek te tikken. Daarna was het weer de beurt aan Stolk, die zich knap vrijspeelde en de keeper uit zag komen. Met een boogbal wilde hij de bal over de keeper heen lepelen, de doelman van AWC wist de bal echter nog uit de lucht te pikken.

In de slotfase was er nog een vervelend moment. Vyent brak door op rechts, werd getorpedeerd en tot ieders schrik ging de rechterschouder uit de kom. Nadat deze werd teruggezet, verliet hij het veld. RBC kon echter niet meer wisselen. AWC drong echter ook niet meer aan, waardoor RBC andermaal gelijk speelde. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door het gelijkspel staat het nu tiende met drie punten. Volgende week speelt het in en tegen SV Valkenswaard.

RBC - AWC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens (Assim Said), Vincent van Hoof, Jordi Ewanena (Marwin Reuvers); Rhomar Boudzra, Jens Wirix (Cas van den Broek), Sander Wirix; Gino Stolk (Angelmo Vyent), Yassine Mejres (Tom de Bont), Moustafa Mohammad

Scheidsrechter: M.J. Kok