RBC verliest in blessuretijd van Capelle

17-08-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft de laatste oefenwedstrijd, alvorens de competitie in de Vierde Divisie gaat starten, verloren. In eigen huis verloor het in blessuretijd met 2-3 van Capelle na een hoekschop die werd ingekopt. Volgende week zondag trapt RBC af tegen EVV Echt.

Bij RBC moest Jens Wirix aan de kant blijven vanwege hamstringklachten. Daar kwam Aart Veldhof gedurende de eerste helft ook bij, ook hij kreeg last van zijn hamstring en werd vervangen door Vincent van Hoof. Daarvoor was de thuisploeg al op voorsprong gekomen. Uit een vrije trap van Moustafa Mohammad kopte Perry Bierkens raak.

Daarna nam Capelle steeds meer de regie over en hield RBC veelal in die greep tot het eind. Echte kansen gaf RBC niet weg. De enige keer dat het écht gevaarlijk was, handelde Angelo Mathilda met een redding via zijn been. Daarna waren Bierkens en Veldhof paraat om de rebounds weg te werken. Vlak voor rust kwam Capelle dan toch op gelijke hoogte. Op de achterlijn werd Glaucio Ventura Tiago verrast, de bal schoot door aan de centrale verdedigers, waarna de spits van Capelle de 1-1 kon aantekenen.

Aanvoerder Perry Bierkens (3) kopt RBC in de derde minuut op voorsprong. RBC zou uiteindelijk door een goal in blessuretijd met 2-3 verliezen (Foto: Arthur Verbraak).

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. Capelle zette RBC veelvuldig vast, dwong de Roosendalers snel keuzes te maken of de lange bal te hanteren. In de counter leek de thuisploeg wel gevaarlijk te kunnen worden, maar ook hier zat Capelle er bovenop waardoor - alvorens het vijandelijke doel onder vuur genomen kon worden - de dreiging al geneutraliseerd werd. Met onder andere de wissel met Marwin Reuvers kwam er wat meer voetbal in het elftal vanuit het middenveld en meer rust. Capelle kwam echter toch op voorsprong. Via de rechterkant werd voorgegeven en de inlopende rechtsbuiten schoot in de verre hoek raak. RBC kwam wel weer langszij. De ingevallen Angelmo Vyent werd lichtjes getoucheerd, maar de scheidsrechter wees toch naar de stip. Van Hoof schoot de bal onberispelijk binnen.

In de absolute slotfase wist Capelle toch de winst veilig te stellen. Uit een corner werd bij de verre paal binnen gekopt. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Komend weekend gaat de competitie van start. De afgelopen weken heeft al duidelijk gemaakt dat het niveau in de Vierde Divisie aanzienlijk hoger ligt dan in de Eerste Klasse. RBC ontvangt dan EVV Echt, een club die jarenlang ervaring heeft op Topklasse en Derde Divisie-niveau. Het duel start om 14:00 uur in het Atik Stadion.

RBC - Capelle 2-3 (1-1)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens (Assim Said), Aart Veldhof (Vincent van Hoof), Jordi Ewanena (Marwin Reuvers); Rhomar Boudzra, Sander Wirix (Jerimo van den Bempt), Gino Stolk; Jelte Pal (Angelmo Vyent), Yassine Mejres, Moustafa Mohammad (Tom de Bonte)

Scoreverloop: 3' Perry Bierkens 1-0; 39' Dennis van der Heijden 1-1; 66' Najim Haldary 1-2; 76' Vincent van Hoof 2-2; 95' Fanny Waandels 2-3

Scheidsrechter: Y. Gosens