RBC beslist duel tegen GOES in eerste helft

06-08-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft de volgende test in de voorbereiding goed doorstaan. De kampioen van afgelopen seizoen in de Vierde Divisie C werd getrakteerd op een 2-1 nederlaag. GOES verloor afgelopen weekend ook al van competitiegenoot Kloetinge (4-0). Vooral het goede spel in de eerste helft moet de RBC-supporter goed doen.

Waar Hoek het RBC ontzettend lastig maakte en een hoog niveau aantikte, daar leek GOES van een minder kaliber te zijn. Dat niet alleen, RBC heeft na een week oefenduels ook flinke progressie gemaakt. De Roosendaalse formatie zat er bovenop bij balverlies en wist de ene na de andere aanval te ontplooien. Dat er na de eerste helft slechts twee doelpunten op het scorebord stonden, kwam doordat het vizier niet altijd even scherp stond bij de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel. Die zal vooral blij zijn geweest met zijn achterhoede. De kritiek van de afgelopen week was vooral gericht op de ruimte achter de laatste lijn. Die kritiek werd vakkundig door de verdedigingslinie weggepoetst. Het stond als een huis.

Jordi Ewanena opende de kansenregen met een schot vanuit de tweede lijn. Daarna gaf Aart Veldhof een prachtige pass op Jelte Pal, die alleen op de doelman af kon gaan. Hij passeerde Matthew Lentink met een lob, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. RBC bleef doorgaan en Gino Stolk was twee maal dichtbij de openingstreffer, maar beide keren werd zijn inzet gekraakt. Na de vele kansen was daar dan toch de openingstreffer. Yassine Mejres dook op aan de linkerkant, gaf de bal voor aan Pal, die in de korte hoek binnen tikte. Daarna deed Mejres dat dunnetjes over door aan de andere kant de buitenspelval te omzeilen en Stolk een niet te missen kans gaf: 2-0.

Gino Stolk stoomt op richting het vijandelijk zestienmetergebied. Later zou hij zijn eerste goal voor RBC scoren (Foto: Arthur Verbraak).

In de rust werd er flink gewisseld aan de zijde van RBC. GOES kwam er in de tweede helft ook niet goed uit, RBC kreeg via Angelmo Vyent nog een goede kans, maar daarna waren het halve mogelijkheden van onder andere Moustafa Mohammad die twee maal geen hard schot kon afvuren, waardoor de Goesse doelman makkelijk redding kon bieden.

In de slotfase werd het nog wel even spannend. RBC werd in slaap gesust en daar maakte de Zeeuwen graag gebruik van. Ineens was het 2-1 via Claude de Smit. Daarna was het nog even alle hens aan dek, maar echt grote kansen kreeg GOES niet meer.

De week met de op papier sterkere tegenstanders zit erop. Aanstaande zaterdag gaat RBC verder met de voorbereiding met een duel tegen Vierde Divisie-club SV Poortugaal.

RBC - GOES 2-1 (2-0)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago (Jerimo van den Bempt), Perry Bierkens, Aart Veldhof (Vincent van Hoof), Jordi Ewanena (Sander Wirix); Rhomar Boudzra (Rayan Bouhrouch), Jens Wirix (Gino Stolk), Sander Wirix (Mark Romantsov); Jelte Pal (Dennis Haazer), Yassine Mejres (Angelmo Vyent), Gino Stolk (Moustafa Mohammad)

Scoreverloop: 19' Jelte Pal 1-0; 39' Gino Stolk 2-0; 80' Claude de Smit 2-1

Scheidsrechter: H. Ramcharan