VOAB volgende tegenstander

31-01-2024

ROOSENDAAL - Dit weekend start de tweede periode en speelt RBC zondag in het Atik Stadion tegen VOAB uit Goirle.

VOAB zit op dit moment in zwaar weer. De ploeg van trainer Ivo van Moergestel staat momenteel op een rechtstreekse degradatieplaats en heeft een achterstand van zeven punten op de veilige achtste positie. Afgelopen zaterdag schoot VOAB tekort in een thuiswedstrijd tegen Almkerk en verloor met 2-3.

Koploper RBC vergrootte afgelopen zondag de voorsprong naar 15 punten op de nieuwe nummer 2, Emplina. De ploeg uit Den Bosch heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Zij spelen zondag thuis tegen hekkensluiter Moerse Boys.

De heenwedstrijd tegen VOAB was de openingswedstrijd van het seizoen. RBC sloot die winnend af. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel kwam na een klein kwartier op voorsprong door een rake boogbal van Rhomar Boudzra en dat bleek uiteindelijk de winnende te zijn. De score had een stuk hoger kunnen uitvallen. Enkele honderd procent kansen werden gemist, evenals een strafschop.

De laatste keer dat RBC thuis tegen VOAB speelde was in het seizoen dat VOAB kampioen werd in de Tweede Klasse. Op 10 oktober 2021 wonnnen de oranjehemden in de slotminuten. Het ging allerminst makkelijk. Vooral in het begin kon RBC van geluk spreken. Matthias Deleij wist met enkele katachtige reddingen een tegengoal te voorkomen. Ruim vijf minuten voor tijd schoot de ingevallen Imran Echambit de 1-0 in de verre hoek. Het werd aan het eind van het duel nog even spannend voor het doel van Deleij, maar de Roosendaalers trokken de zege over de streep.

De wedstrijd staat zondagmiddag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Danny van Helden uit Prinsenbeek en de assistent scheidsrechters John Ruinard uit Baarlo en Jeroen Heijboer uit Roosendaal.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 13:00 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.