Pupillen van de Week: Dex van Boven en Jari Felius

19-01-2024

ROOSENDAAL - Morgen staat de topper tussen de nummer 1 en 2 op het programma. RBC staat maar liefst 11 punten voor op WNC en ziet dat graag groeien naar 14 punten. Er zijn twee Pupillen van de Week om dat te managen: Dex van Boven en Jari Felius van JO11. Beiden zaten ze maandag na de training in het supporterscafé en hadden heel wat te vertellen.

We beginnen met Dex. Dex is 10 jaar en zit in groep 7 van de Groen van Prinstererschool in Dinteloord. Hij zit in de klas bij juf Hanneke en juf Astrid en dit zijn allebei leuke juffen volgens Dex, niet te streng en aardig. Hij speelt sinds dit seizoen bij RBC in de JO11. Hij voetbalt al sinds dat hij 4 jaar is. Hij is begonnen bij Prinsenland. Messi is zijn grote voorbeeld, vooral zijn dribbels en vrije trappen zijn favoriet. Dex speelt zelf ook het liefst op het middenveld. Zijn favoriete clubs in Nederland zijn Feyenoord en NAC Breda, in het buitenland is dat FC Barcelona. Zijn mooiste moment was de wedstrijd die ze met RBC hebben gespeeld tegen Feyenoord op Varkenoord. Hopelijk mag hij zelf ooit ook voor Feyenoord spelen. Na school is gamen favoriet of lekker buiten voetballen met zijn vriendjes bij Prinsenland. Zijn lievelingseten is spaghetti carbonara.

Voor Jari gaat het zaterdag een extra speciale avond zijn: hij is namelijk jarig die dag! Jari wordt zaterdag 10 jaar en zit in groep 7 van De Wending in Roosendaal bij juf Saskia en meneer Daan. Ook zij zijn allebei leuke leerkrachten. Jari speelt al sinds de JO8 bij RBC, daarvoor speelde hij bij Roosendaal. Voor Jari is Frenkie de Jong zijn grote voorbeeld, zijn dribbels en passes zijn altijd mooi en goed. Jari speelt zelf ook altijd op het middenveld, zijn favoriete positie is op 10. In Nederland zijn Ajax en RBC geliefd en in het buitenland is ook FC Barcelona de mooiste club. Jari zijn hoogtepunt bij RBC is de deelname aan het Centennial Cup toernooi in Ternesse (België). Ze mochten daar spelen tegen allemaal buitenlandse clubs. Jari zit in een talentvolle lichting bij RBC want hij is ook al maar liefst bier keer kampioen geworden met zijn team! Naast goed voetballen, kan Jari ook heel goed tennissen. Hij heeft afgelopen jaar mee mogen doen aan de Nederlandse kampioenschappen. Afspreken met vriendjes en gamen zijn andere hobby’s. Jari zijn lievelingseten is een hele mond vol: kipschnitzel met aardappelpuree, aardappelbolletjes en komkommer.

Trainer Mark Klippel kan er zaterdag niet omheen om Jordi Ewanena op te stellen. Voor beide jongens is dit de beste RBC-speler. Hij is gewoon heel goed en heeft ook bij Prinsenland gespeeld.

De uitslag volgens de Pupillen van de Week? Dex denkt dat RBC gewoon vrolijk verder gaat waar ze zondag mee geëindigd zijn en gokt op een 5-0 overwinning. Jari denkt dat RBC het iets lastiger krijgt, maar hoopt natuurlijk op drie punten voor zijn verjaardag en gokt op 3-1.

Heel veel plezier mannen en schreeuw ze naar de overwinning.