Jordi Ewanena twee jaar langer bij RBC

29-12-2023

ROOSENDAAL - Jordi Ewanena blijft bij RBC. De 28-jarige linksback en de club bereikten overeenstemming voor een contractverlenging van twee seizoenen.

Op 9-jarige leeftijd werd 'Jordaninho' Ewanena gescout door RBC en doorliep de voetbalopleiding van D3 t/m B1. Na zeven jaar in het oranje-wit werd Ewanena gedwongen RBC te verlaten vanwege het faillissement. Vorig seizoen belandde hij weer op het oude nest. En met succes. Eerst was er de titel in de Tweede Klasse en nu staat hij met zijn jeugdliefde ongeslagen bovenaan in de Eerste Klasse. "Ja, dit is een droomstart", aldus Ewanena. "Ik denk dat niemand had verwacht dat we zo zouden starten. Maar het is mooi om te zien dat we nog geen enkele keer verloren hebben dit seizoen, zowel in de competitie als in de beker en oefenwedstrijden." 

Ewanena, die tegen Unitas'30 zijn eerste goal scoorde voor RBC na zijn terugkeer, verwacht dat de oranjehemden gaan promoveren en Vierde Divisie gaat voetballen: "Tuurlijk hebben we nog een competitiehelft te gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in!"

Jean-Paul Nuijten, bestuurslid technische zaken, is tevreden met het langer verblijf van Ewanena: "Jordi ontwikkelt zich uitstekend en is een belangrijke speler voor ons geworden."