RBC wil revanche en naar vierde ronde

11-12-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag staat de derde ronde van het districtsbekertoernooi op het programma. RBC ontvangt dan Unitas'30 in het Atik Stadion. Het doel voor de oranjehemden is helder: revanche en naar de vierde ronde. 

RBC is op zoek naar revanche, want vorig seizoen werd de ploeg in de derde ronde juist uitgeschakeld door de Leurse ploeg. RBC kwam in Etten-Leur in de eerste helft op een 2-0 achterstand. In de tweede helft waren er kansen zat om de wedstrijd alsnog in RBC’s voordeel te beslissen, maar pas in de eindfase wist de ingevallen Randy Elst iets terug te doen. In de absolute slotfase maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van de geboden ruimte en maakte de beslissende 3-1.

Daar waar RBC in dit bekertoernooi in de tweede ronde te sterk was voor een stadgenoot, was Unitas'30 dat ook. De Leurse formatie versloeg het Ettense Internos met maar liefst 1-7. In de competitie vinden we Unitas'30 terug op de veertiende plaats in de Vierde Divisie C. Net als vorig seizoen strijd de ploeg van trainer Julien van Vugt voor klassebehoud. Op dit moment hebben de geelzwarten slechts twee punten achterstand op een veilige plek, maar anderzijds staan ze slechts op doelsaldo boven de degradatiestreep. Kortom, het gevaar van degradatie ligt op de loer, maar er zijn nog voldoende mogelijkheden om het tij te keren. Succes in het districtsbekertoernooi kan daar uiteraard bij helpen.

RBC deed afgelopen weekend uitstekende zaken. Ondanks dat de ploeg van trainer Mark Klippel een vrij weekend had, slaagde de concurrentie er niet in om in te lopen. Door nederlagen van WNC en Almkerk en het gelijkspel van SC 't Zand blijft de voorsprong van RBC 11 punten.

De enige keer dat RBC en Unitas'30 elkaar eerder in een officiële wedstrijd troffen in Roosendaal was op 3 april 1972. Dat was in de Tweede Klasse B, het eerste seizoen nadat RBC uit het betaald voetbal was gezet door de KNVB. Unitas'30 heette toen nog RKVVU. RBC won het duel op De Luiten met 1-0.

Zondag staat de wedstrijd tussen RBC en Unitas'30 onder arbitrale leiding van scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen en de assistent scheidsrechters Olaf Lamers uit Cuijk en Patrick Pauw uit Oirschot.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 13:00 uur. De toegang is gratis. Ook het parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.