Terugkeer Jelte Pal

08-12-2023

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met Jelte Pal van Willem II en daarmee keert de 21-jarige Roosendaalse spits terug op het oude nest. In 2019 verliet hij de RBC Voetbal Academie en vertrok naar Tilburg. Op 6 mei 2022 debuteerde hij voor de Tricolores tegen PSV. In oktober liet hij zijn contract bij Willem II ontbinden en traint sindsdien mee met de selectie van Mark Klippel. Pal tekende een contract voor anderhalf jaar en is na de winterstop inzetbaar.

Pal was in 2012, samen met de huidige selectiespeler Assim Said, een van de eerste jeugdspelers die zich na de herstart van RBC in Wouwse Plantage aansloot bij de oranjehemden. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en debuteerde op 16-jarige leeftijd in het 1e elftal van RBC. Op 21 april 2019 liet interim trainer Jack Embregts hem invallen in de uitwedstrijd tegen SC Gastel.

Bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten is blij met de komst van Pal: "De laatste maanden zaten we in de spits toch wat krap met enkele geblesseerden waardoor de keuzes voor de trainer beperkt waren. De komst van Jelte geeft ons nu wat meer ruimte en ook voor de onderlinge concurrentie is het goed. Jelte is een jeugd product van RBC en heeft een goede opleiding genoten bij Willem II. Als je een dergelijke speler kunt halen, die zichzelf ook nog eens heel graag wil bewijzen en graag onderdeel uit wil maken van ons project, moet je niet te lang wachten. We hopen met hem nog beter de vervolgstappen voor promotie te kunnen maken."

Ook Jelte Pal zelf is blij met zijn terugkeer naar RBC: "Het is toch altijd fijn om weer terug te zijn op het oude nest in een vertrouwde omgeving. Ik heb er echt zin in om samen met de andere jongens de ambitie die RBC heeft uitgesproken, waar te maken. RBC wil hogerop en dus moeten wij ervoor zorgen dat we elke wedstrijd een zo hoog mogelijk niveau halen. En dat natuurlijk met attractief voetbal zodat er ook nog eens meer publiek naar het stadion komt. Ik ben blij weer terug te zijn!"