Eline Terhell: ontwerper van het bevrijdingsshirt van RBC

28-10-2023

ROOSENDAAL - Gisteren heeft RBC het speciale bevrijdingsshirt onthuld. Dit ontwerp is gemaakt door Eline Terhell. Ze is de winnares van de tekenwedstrijd. Ze vertelt ons kort iets over haar ontwerp.

Morgen speelt RBC tegen Sarto in hét speciale shirt, waarbij we stilstaan bij ‘80 jaar bevrijding'. Jouw tekening vormt de basis voor het ontwerp van het shirt, wat vind je hiervan?
* Super leuk dat mijn ontwerp een echt shirt is geworden en dat RBC er in gaat voetballen voor deze speciale gelegenheid!

Jouw ontwerp komt als winnaar uit de tekenwedstrijd. Deze tekenwedstrijd is geïntroduceerd met een filmpje van de Dutch Polar Bears. Wat inspireerde je uit het filmpje om tot deze tekening te komen?
* We hebben aan het begin inderdaad een filmpje gekeken waarin we uitleg kregen. Eigenlijk viel de Polar Bear zelf mij erg op. En de indrukwekkende beelden van de gebeurtenissen tijdens de bevrijding van Roosendaal.

Op jouw tekening zijn een aantal bijzondere symbolen/onderdelen te zien. Wil je ons eens 'meenemen' in jouw ontwerp?
* Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk in mijn tekening/ontwerp te benoemen. Je ziet er eigenlijk gelijk de Polar Bear, dit als symbool voor bevrijding van Roosendaal. Het vrijheidsteken heb ik gebruikt als symbool van de vrijheid van Nederland. Aan de onderkant zie je een rij met rozen: als symbool voor Roosendaal. En een krans wordt altijd gelegd bij herdenkingen. En tot slot de vlag, natuurlijk als symbool voor Nederland.

Morgen ontvang je na lange tijd wachten dan toch echt 'jouw' shirt! Wat verwacht je ervan?
* Ik heb al een klein voorproefje gezien in het filmpje dat gisteren online kwam. Maar ik ben heel nieuwsgierig naar het shirt! Ik vind het heel leuk om kleding te ontwerpen, dit is het eerste ontwerp dat echt een kledingstuk is geworden!