Terugkeer Sietse Sebregts

09-05-2023

ROOSENDAAL - RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met voormalig jeugdspeler Sietse Sebregts. De 23-jarige Roosendaler speelde de afgelopen vier seizoenen in de Hoofdklasse en Vierde Divisie voor Moerse Boys.

Sebregts speelde vier seizoenen in de jeugd bij RBC: "Ik begon in de U15 bij Danny Mathijssen. Dat was een topseizoen! We pakten de titel in de Derde Divisie en de districtsbeker." In zijn tweede seizoen werd Sebregts weer kampioen, nu met U17. In Prinsenbeek werd de titel gepakt tegen Beek Vooruit. Sydney van Hooijdonk zette Beek Vooruit nog op een 1-0 voorsprong, maar de oranjehemden liepen daarna uit naar 1-3. In het bloedstollende duel kwam Beek Vooruit terug tot 3-3, maar twintig minuten voor tijd besliste Sebregts het duel met een schuiver in de linker hoek. "Ja, dat was een super spannende wedstrijd! Mijn toenmalige trainer Peter Leesmans, turnde mij trouwens in dat jaar van middenvelder om tot verdediger." Twee seizoenen later verkaste Sebregts naar Baronie. Daar speelde hij een jaar in de JO19, waarna hij naar Moerse Boys vertrok. De ploeg uit Klein Zundert was net via de nacompetitie naar de Hoofdklasse gepromoveerd en Sebregts speelde zich direct in de basis. Inmiddels speelt Sebregts voor het vierde seizoen in het oranje-wit van Moerse Boys waarmee hij zich tot nu toe elk seizoen knap wist te handhaven. 

Volgend seizoen speelt de Roosendaler opnieuw in het oranje-wit, maar dan in dat van RBC. "Klopt, en ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging", aldus Sebregts. "Ik ken RBC, ik ken het stadion, het geeft me een goed gevoel om terug te zijn!"

Jean-Paul Nuijten, bestuurslid voetbaltechnische zaken, is blij met de komst van Sebregts: "Sietse is een allround verdediger, die de laatste jaren op divisieniveau is uitgekomen en zich bij Moerse Boys goed heeft ontwikkeld. Sietse heeft een RBC-achtergrond en is Roosendaler, iets wat zeer goed matcht met ons technisch en sportief beleid."