Matthias Deleij blijft bij RBC

30-04-2023

ROOSENDAAL - Matthias Deleij blijft toch bij RBC. De 21-jarige doelman had in eerste instantie besloten naar DOSKO te gaan, maar is teruggekomen op dat besluit. DOSKO wilde Deleij de kans om met RBC in de Eerste Klasse te gaan spelen, niet ontnemen en onderling zijn zij tot een akkoord gekomen.

Omdat de technische staf van RBC hem sowieso graag wilde behouden, is die bijzonder verheugd dat Deleij toch bij de oranjehemden blijft. "Ik ben erg blij dat Matthias de keuze heeft gemaakt om toch bij RBC te blijven", zegt bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten. "Matthias is talentvol en met zijn jonge leeftijd nog volop in ontwikkeling. Super dat hij komend seizoen nog bij ons speelt."

Ook Deleij zelf is tevreden dat hij zijn verblijf in Roosendaal heeft kunnen verlengen. "Gaandeweg het seizoen groeide het besef dat ik nog niet klaar was bij RBC. Ik kwam erbij in de Derde Klasse en heb samen met de andere jongens inmiddels de stap gemaakt naar de Eerste Klasse. En dit wil ik graag een vervolg geven."

Deleij kwam in 2019 over van MOC'17. In zijn eerste seizoen kreeg de toen nog maar 17-jarige keeper al het vertrouwen van trainer Koos Waslander. Ondanks de coronapandemie promoveerden de oranjehemden in het eerste seizoen met Deleij als slot op de deur naar de Tweede Klasse. Deleij was in de drie jaargangen daarna de onbetwiste nummer 1 in het doel van RBC.