Pupil van de Week: Dani Wolst

25-03-2023

ROOSENDAAL - Morgen is de topper thuis tegen Antibarbari. We hopen dat er veel publiek komt met weer een sfeeractie van de sfeergroep. Met deze thuiswedstrijd kunnen de oranjehemden met een overwinning de champagne al enigszins koud gaan zetten. Maar zover is het nog lang niet want Antibarbari is een sterke tegenstander. We hebben uiteraard weer een Pupil van de Week: Dani Wolst. Hij stelt zichzelf voor.

"Hi oranjehemden, mijn naam is Dani Wolst, tien jaar jong en geboren op 4 april. Vandaag heb ik de eer om Pupil van de Week te zijn tijdens de wedstrijd tegen de nummer 2 Antibarbari uit Rotterdam. Dit is dé topwedstrijd van de competitie om het kampioenschap. Het is heel leuk om Pupil van de Week te zijn. Bij mijn papa Jeroen en mama Mandy woon ik samen met m’n broertje Thiago in Hoogerheide. Mijn super opa Kees Cools (zo noem ik hem, helaas overleden) was tussen 1950 en 1966 verdediger bij RBC en heeft het kampioenschap in 1957 in de Tweede Divisie meegemaakt.  

Op basisschool Klimop zit ik in groep 7 bij Juf Femke. Na schooltijd doe ik het liefst buitenspelen en voetballen met m’n vriendjes. Als ik dan thuiskom en mag kiezen wat we eten, mogen de frietjes gerust op tafel komen.

Mijn positie is vaak rechtsback waarbij ik ook mag opkomen langs de zijkant (wingback) en rechtsvoor of rechtsmidden speel ik ook weleens. Dit ligt eraan in welk systeem wij spelen. Mijn idool is dan ook Matthijs de Ligt. Mijn favoriete club is Sparta Rotterdam en RBC natuurlijk.

Sinds 2020 speel ik bij RBC (JO9). Daarvoor bij METO uit Hoogerheide. De twee kampioenschappen bij de JO11 vind ik het leukste wat ik heb meegemaakt. Lekker gefeest met m’n teamgenoten.

Morgenmiddag ga ik genieten samen met de RBC-boys om Pupil van de Week te zijn en vind het dan ook heel leuk om met de aftrap te scoren. Wel moet ik een klein beetje voorzichtig zijn want ik heb recent m’n grote teen een beetje gekneusd. Ook ga ik genieten om in de dug-out met de andere spelers naar de wedstrijd te kijken.  RBC zet ‘m op, ik heb er vertrouwen in!"

Heel veel succes  Dani!