RBC's Team van het Millennium

16-03-2023
Sebastian Stassin

ROOSENDAAL - Op woensdagavond 13 september vindt er in het Atik Stadion een historische wedstrijd plaats die oude tijden doen herleven. RBC's Team van het Millennium komt dan in actie tegen het huidige RBC.

Op zaterdag 3 juni 2000 schreef RBC geschiedenis door voor het eerst in de historie te promoveren naar de Eredivisie. Op zondag 4 juni 2000 was de Markt in Roosendaal helemaal oranje en juichten ruim 10.000 fans hun helden toe. Trainer Robert Maaskant sprak toen de legendarische woorden “Dit is het team van het millennium!”.  Nog steeds hebben velen het over dat bijzondere moment. Recent hebben Robert Maaskant, Leo van Campenhout, Kees van Hassel, Pim Felius en Hans van der Ende de koppen bij elkaar gestoken om die “gouden ploeg” nog één keer te laten spelen in het Atik Stadion.

Hele selectie van toen is erbij

Marcel Cas

Na weken speurwerk is het gelukt om alle spelers te traceren. “De reacties waren overweldigend. Iedereen kijkt er naar uit om nog één keer met elkaar te gaan spelen”, aldus Hans van der Ende. De hiervoor gemaakte Team van het Millennium-app zorgde direct al voor hilarische reacties. Zo schreef John Taks het geweldig te vinden maar slechts enkele minuten mee te kunnen spelen in verband met een versleten heup. Erwin van der Woerdt stelde voor om eerst om nog met de hele ploeg op trainingskamp te gaan naar Mallorca. Fysiotherapeut René Dannenburg reageerde met “Mijn debuut als fysio in het betaald voetbal. Veel te danken aan deze groep”.

Dit was de selectie in het seizoen 1999-2000, RBC's Team van het Millennium: Marcel van Helmond, Jeffrey Kooistra, Damiën Hertog, Remco Heerkens, Iwan Redan, John Taks, Jurgen Roeken, Marc Swinkels, Eric Hellemons, Maurice Verberne, Copain Kortland, Sebastian Stassin, Erwin van der Woerdt, Marcel Cas, Sieb Dijkstra, John van Loenhout, Martijn van Galen, Kevin de Vet, Björn Langeveld, Jörg van Nieuwenhuijzen, John Lammers, Gijs Cales, Rob Penders, Jurgen Belpaire en Marvin Brunswijk. De staf bestond uit Robert Maaskant, Leo van Campenhout, Henk van de Ven, Christol van Campenhout, Jan van Gestel, Remco Otten en René Dannenburg.  

Speciale outfit en shirtsponsor

Sieb Dijkstra

Voor deze wedstrijd is in samenwerking met Voetbalshop Roosendaal exact hetzelfde shirt gemaakt als waarin de ploeg in 2000 speelde. “We hebben een special logo laten ontwerpen wat op de shirts komt en we hebben een shirtsponsor vastgelegd. De shirts die de spelers dragen zullen op een later moment worden geveild. Een uniek collectors item”, zegt Hans van der Ende.

Wedstrijd

De wedstrijd wordt gespeeld op woensdagavond 13 september om 19.30 uur tegen het huidige RBC. Rond 19.15 uur zal de spelerspresentatie plaatsvinden en kunnen de helden van toen nog één keer worden toegezongen door de fans.

Toegangskaarten

John van Loenhout

De verkoop van toegangskaarten start op een nader te bepalen datum. “We gaan uit van veel publiek. We mikken op met name al die mensen die in 2000 op De Markt stonden. Velen van hun zijn inmiddels ouder en hebben wellicht kinderen. Vol trots zullen ze daarover verteld hebben en gaan ze op 13 september met hun kinderen naar het Atik Stadion”, aldus Kees van Hassel, vice voorzitter van RBC.

Noud Bominaar en de Voetbal Academie

Omdat de Voetbal Academie het kind was van het in november 2022 overleden clubicoon Noud Bominaar, is besloten dat de opbrengst van deze bijzondere wedstrijd ten goede zal komen aan de Voetbal Academie.