RBC hervat competitie met zevenklapper tegen Victoria'03

05-03-2023
Marwin Reuvers haalt uit vanaf de rand van de zestien. De niet zichtbare doelman van Victoria'03 is kansloos. RBC komt daarmee in de 40e minuut op een 0-3 voorsprong (Foto: Arthur Verbraak)

OUDENBOSCH - RBC kwam de afgelopen twee weken niet in actie en trainer-coach Ruud Pennings liet na het 1-1 gelijkspel tegen Beek Vooruit voor de camera al weten liever door te gaan om het te herstellen. Ondanks dat er geen oefenduel werd gespeeld door de oranjehemden tussen de bedrijven door was daar vanmiddag weinig van te zien. RBC wist maar liefst zeven maal de trekker over te halen: 0-7.

Bij RBC waren er weinig wijzigingen aangebracht in de basiself ten opzichte van het duel met Beek Vooruit. Imran Echambit stond ditmaal weer in de basis, waardoor Anwar Tarfit vanaf de bank begon. Een speler moest teleurgesteld worden, omdat er een geheel fitte selectie was. Mitchell Schilperoord was wel aanwezig, maar achter de omheining. "Ik was natuurlijk even geblesseerd geweest en op ski-vakantie geweest, dus Ruud had ook aangegeven dat hij het niet kon maken tegenover de anderen om mij op te nemen in de wedstrijdselectie als iedereen er is. Ook mijn conditie is door de afwezigheid een stuk minder, dus een begrijpelijke keuze," zo liet Schilperoord tijdens het duel weten. Schilperoord had overigens wél op de bank kunnen zitten, want Zé Lucas ontbrak vandaag wegens ziekte.

RBC opende sterk, want binnen twee minuten lag de 0-1 al binnen. Jordi Ewanena gaf voor, waarna Echambit een schot wilde lossen, maar deze werd onderweg aangeraakt en daardoor belandde de bal in het doel. De thuisploeg probeerde met tegenaanvallen gevaarlijk te worden, maar meer dan een vrije trap die gepakt werd door doelman Matthias Deleij kwam het niet. Uit een ingooi van Assim Said ging de bal aan iedereen voorbij, waarna Jay-Jay Meierdres bij de tweede paal de bal simpel kon binnen tikken: 0-2.

Voor rust werd het ook nog 0-3, toen RBC vanuit een snelle tegenstoot zelf wél tot scoren kwam. Randy Elst draaide op eigen helft om zijn tegenstander heen en wist met een fantastische diagionale pass Echambit te bereiken. Via Echambit, Tom de Bonte en Echambit opnieuw kwam de bal bij de klaarstaande Marwin Reuvers terecht die op de zestien in de korte hoek raak schoot. "Daar trainen we ook op, zodat er variatie ontstaat voor de goal," zo liet Pennings na afloop weten. Dit werd ook beaamd door Rhomar Boudzra en Ewanena. 

Na de rust vervolgde RBC haar weg naar het doel van Victoria'03. Een voorzet van Ewanena bereikte Elst, die scoorde, maar de scheidsrechter keurde alleen de rebound van De Bonte goed, 0-4. Uit een corner, die werd ingekopt door Perry Bierkens, werd het 0-5. RBC liep daarna via Linkers (kopbal) en een prachtige knal van Echambit uit naar 0-7. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

In de top van de competitie wist Antibarbari ook te winnen met 7-0. Zij versloegen Coal. Het was sowieso een dag met veel goals, want ook JEKA haalde uit. Die wonnen met 8-0 van Rood Wit W. VFC verspeelde twee belangrijke punten op bezoek bij Virtus (3-3). Cluzona blijft wel in het spoor, zij wonnen thuis met 3-1 van Beek Vooruit. Cluzona is aankomende zondag de tegenstander van RBC in het Atik Stadion. "Er komen vier belangrijke wedstrijden aan, waarvan zondag de eerste," zo stelde Pennings na afloop. Daar kan veel beslist worden. "Als we het goed doen wel." Volgende week mist RBC wel een speler. "Said is door zijn opgelopen gele kaart geschorst, dus dat is wel balen." Dat geeft andere jongens weer de kans om zich te laten zien. "Dat is zeker waar."

Victoria'03 - RBC 0-7 (0-3)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Flinn Assenberg), Perry Bierkens, Karim Didi, Jordi Ewanena (Lars Traets); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Anass el Gamali), Imran Echambit; Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Emile Linkers), Randy Elst

Scoreverloop: 1' Imran Echambit 0-1; 24' Jay-Jay Meierdres 0-2; 40' Marwin Reuvers 0-3; 47' Randy Elst 0-4; 60' Perry Bierkens 0-5; 82' Emile Linkers 0-6; 86' Imran Echambit 0-7

Scheidsrechter: A.A. Mejia