Assim Said gaat door bij RBC

04-03-2023

ROOSENDAAL - Assim Said gaat door bij RBC en speelt ook volgend seizoen in het oranje-wit. De terugkeer vanuit Italië naar Roosendaal is de 21-jarige verdediger uitstekend bevallen.

"Ik heb inderdaad besloten om te blijven omdat ik op dit moment op de juiste plek zit", aldus Said. "Ik krijg vertrouwen van de trainer en van het team en dat is voor mij het belangrijkste. Als ik het vertrouwen krijg, ben ik op mijn best. We hebben een hartstikke leuke groep. Ik kan het met iedereen goed vinden. Dat is de laatste jaren voor mij ook wel eens anders geweest, vooral in het buitenland. Daarom ben ik blij om terug te zijn. Zo lang het plaatje voor mij klopt, zit ik op de juiste plek. Het is ook mooi dat supporters me na de wedstrijd opzoeken en complimenten geven: goed gespeeld, goed gedaan man, klasse! Soms zijn 2, 3 woorden al genoeg." De Roosendaler is van mening dat hij met RBC kampioen moet worden. "Ja, dan is mijn seizoen natuurlijk helemaal geslaagd. Maar we zijn er nog niet, alles is mogelijk en daarom moeten we scherp blijven tot de laatste wedstrijd. Er is één tegenstander waarvan we kunnen verliezen en dat zijn we zelf. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen."

Na de doorstart begon begon Said in 2012 als tienjarige jongen in de D1 van RBC. Na een jaar werd hij gescout door NAC Breda en doorliep daar de gehele jeugdopleiding. Ook werd hij destijds geselecteerd voor Marokko O15 en O17. Vorig seizoen speelde de verdediger in de Italiaanse serie D bij AC Este.